Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Olayları tamamen yanlış anlamışsın.
Öncelikle Linux'un tanımını okuyalım.
Linux (telaffuz: Lin-uks); bilgisayar işletim sistemlerinin en temel parçası olan çekirdek yazılımlarından bir tanesidir. (Vikipedi)
Yani Linux bir işletim sistemi değil bir kerneldir.
Ayrıca Linux ismi, bu çekirdek kullanılarak oluşturulan işletim sistemlerini genel anlamda tanımlamak için yaygın bir kısaltma olarak da kullanılmaktadır. Örneğin Linux çekirdeği ve GNU araçları bir araya getirilerek tam bir işletim sistemi olarak sunulduğunda GNU/Linux dağıtımı olarak adlandırılır, ancak konuşma dilinde kısaca Linux olarak ifade edilmektedir. (Vikipedi)
Bu yanlış anlaşılmayı düzelttiysek devam edebiliriz.
Linux'un dağıtımları vardır. Dağıtımlar Vikipedi'de şöyle açıklanıyor.
GNU/Linux dağıtımı (kısaca dağıtım); Linux çekirdeği, GNU araçları ve bir masaüstü ortamının bir araya gelmesiyle, bu birlikteliği sürdürülebilir şekilde yönetecek bir yapılandırma araçları seti, yazılım güncelleme araçları vb. ile oluşturularak tam teşekküllü bir işletim sistemi haline gelen uygulamalar bütününü ifade eder.
Yani bir Linux dağıtımı Linux çekideğinin, gnu araçlarının, çeşitli yazılımların ve bir masaüstü ortamının birleşmesiyle oluşan ve bir işletim sistemini oluşturan yazılımlar topluluğudur.
Bir çok Linux dağıtımı var. Bunlardan birisi de Debian.
ParrotOS ve Kali Linux Debian'dan türemiş sistemlerdir. Yani ikisi de yapı olarak nerdeyse aynıdır. Ancak içindeki hack yazılımları farklı olabilir.
İlla ki bir hack temel alınmış bir dağıtımı kullanmak zorunda değilsin. Bilgisayarına Debian veya Ubuntu gibi dağıtımlar kurup kendi başına da bu programları kurabilirsin.
Ancak şahsen ben ParrotOS'u tercih ediyorum. Çünkü her zaman root olarak işlem yapmak hoşuma gitmiyor ve Parrot bu konuda bir adım önde. Ayrıca görünüm olarak da bence Parrot'un masaüstü ortamı daha güzel.
Teşekkür ederim Üsteğmen'im. Konuyu biraz daha kavradım. Fakat bir sorum daha var, Parrot 'u ana işletim sistemim yapmak için UEFI kurulum mu yapmalıyım ? Aynı Windows'ta olduğu gibi mi ?
Eğer bilgisayarın destekliyorsa yapmalısın.
Bilgisayarımın destekleyip desteklemediğine nereden bakabilirim hocam ?
Windowsu UEFI olarak kurduysan Parrot'u da öyle kur.
Herkese teşekkür ederim, son bir sorum var. Parrot OS'u ana işletim sistemi olarak kullansam, YouTube Discord vb. şeyleri açabilir miyim ?
Hocam sıkıntısız her şeyi kullanırsın ancak Windows uygulamalarını kullanamazsın o kadar o da ne mesela sadece windows destekli oyunlar uygulamalar vs ama linux desteği olan tüm uygulamaları kullanırsın örneğin Discord, Chrome, Opera, Steam vs vs
Teşekkür ederim arkadaşlar peki Parrot'u ana işletim sistemi yapmak için ne yapmam gerek ? Sıkıntı çıkar mı ?
ben windows u sildim şuan tek sistem parrot kullanıyorum çok memnunum tabii sana kalmış bir şey