Arkadaşlar çok acil bir durumum var pc m Pardus açarken açılıyor demiyorum GNU Linux diye sonra bekliyor biraz siyah ekrana atıo beni ve ordan sonra aynı yerde kalıyor pc ye girmio
Moderatör tarafında düzenlendi:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
sudo fsck /dev/sdaX
O sorunu yıllardır ben de yasiyorum her linux dağıtımının en son iso dosyası muhakkak hatalarla doludur (donanım yeni ise)Arkadaşlar çok acil bir durumum var pc m Pardus açarken açılıyor demiyorum GNU Linux diye sonra bekliyor biraz siyah ekrana atıo beni ve ordan sonra aynı yerde kalıyor pc ye girmio
Hatanı ss atYa arkadaşlar lütfen
Teşekkür ederim, günümü kurtardın.Bilgisayarınızın Pardus'u açarken siyah ekranda takılı kalması, genellikle önyükleme sırasında bir hata olduğunu veya bir dosya sisteminin bozulduğunu gösterir. Bu durumu çözmek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:
Güvenli Modda Başlatma:
Disk Kontrolü:
- Bilgisayarınızı başlatırken Shift tuşuna basılı tutarak GRUB menüsüne ulaşmayı deneyin.
- Buradan "Gelişmiş seçenekler"i seçin ve güvenli mod (safe mode) ile başlatmayı deneyin. Bu mod, bazı sürücüleri devre dışı bırakır ve hatalı bileşenleri geçici olarak etkisiz hale getirir.
- GRUB menüsüne girebiliyorsanız, fsck komutunu kullanarak dosya sistemini kontrol edebilirsiniz.
- GRUB menüsünde "Advanced options" kısmından kurtarma modu (recovery mode) seçeneğini seçin. Ardından bir terminal açarak şu komutu yazın:
Kod:sudo fsck /dev/sdaX
sdaX : diskin hangi bölümde kurulu ise onu yaz.Örneğin Disk 0'ın (sda) 1.bölümünde ise Pardus... /dev/sda1 ...gibi
Farklı Kernel ile Başlatma:
- GRUB menüsünde farklı bir çekirdek sürümü (kernel) seçmeyi deneyin. Eğer bir güncelleme sonrası problem olduysa, eski bir çekirdek sürümü daha stabil çalışabilir.
Pardus açılırken hata alıyorsanız, öncelikle hata mesajını kontrol edip çözüm için internette araştırma yapabilirsiniz. Bozuk sistem dosyaları veya yanlış kurulum sorun yaratabilir. Büyük log dosyalarını veya hata kayıtlarını paylaşmanız gerekiyorsa, Filemail ile hızlı ve kolayca gönderebilirsiniz. Böylece daha hızlı destek alabilirsiniz.