Linux tabanlı bir işletim sistemi kullanmak isteyip windows görünümündende vazgeçmek istemiyenler için tasarlanmıştır.
Linuxfxin Windows 10a Benzerlikleri
Bir işletim sisteminin uyumluluğu, performansı ve genel mantığı gibi şeyler kopyalanamazken, arayüz stilleri kopyalanabilir. İşte, Linuxfx geliştiricileri tarafından piyasaya sürülen Windows 10a çok benzeyen Ubuntu destekli bir işletim sistemi olan LinuxFx piyasaya sürüldü.
Linuxfxde Neler Var ? Linuxfx 10.3, Ubuntu 20.04ü temel alıyor ve Windows 10 gibi görünmek ve o hissi yaratmak için tasarlanmış oldukça değiştirilmiş bir Cinnamon Masaüstü ortamına sahip. Sistem, açılmadan önce kullanıcıyı bir Windows logosu ile giriş yapar , Windows 10 tarzı bir Başlat Menüsü, masaüstü, görev çubuğu ve diğer öğelere sahiptir.

Uygulama simgelerine kadar Windows 10a benzeyen Linuxfx deki Microsoft Mağazası uygulaması sizi yanıltmasın, Microsoft Mağazasını kullanması elbette imkansız olduğundan bu uygulamayı açtığınızda sizi Ubuntu Uygulama Mağazası karşılıyor. Yine Ubuntunun Sistem Ayarları paneli de Windows 10 Ayarlar paneline benzeyecek şekilde modifiye edilmiş, bu sayede tüm işletim sistemi görsel olarak Windows 10un ikizi olabilmeyi başarmış.
Linuxfx Windows Uygulamalarını Çalıştırabilir mi ?
Linuxfx 10.3 önceden yüklenmiş WİNE uygulaması ile birlikte geldiğinden (wine; farklı işletim sistemlerinde windows uygulamalarını çalıştırmamızı sağlayan yardımcı bir uygulamaladır), bazı Windows 10 uygulamalarını çalıştırabilir, ancak kesinlikle hepsi değil. Yinede bilinen çoğu programı ve oyunu bazen bir takım ekstra ayar ile wine ile çalıştırabilirsiniz.

Linuxfx 10.3ün, Microsoftun ses asistanına (Cortana) benzeyecek şekilde tasarlanmış İngilizce, İspanyolca ve Brezilya portekizcesini destekleyen bir Cortana klonu olan Helloa sesli asistanada sahiptir.
Linuxfx, Windows arayüzünü Linux bir işletim sisteminde oluşturmaya çalışan ilk girişim değildir. WinLinux ve Lindows gibi önceki girişimler, birkaç yıl önce ufakta olsa duyuldu, ancak bu konuda asıl sesi LinuxFx getirdi.
kaynak
[
Son düzenleme: