Lisede Edebiyat Dersi

25 Haz 2016
53
0
I ♥ TR
Arkadaşlar Anadolu Lisesi'nde okuyorum. 9.sınıftayım.
Neredeyse bütün derslerimin sınavları 50'nin altında. perf. notlarıyla falan bazısında geçiyorum.
Ama Edebiyat'tan şuanda kalıyorum. Diğer derslerde sorumlu geçiş yapılabildiğini biliyorum ama Edebiyat dersinde böyle bi şans var mıdır? Ya da Edebiyat'tan kalırsam sınıfta da kalır mıyım . Sorularımı cevaplayabilirseniz çok memnum olurum. Saygılarımla...
 

-BRAVE-

Kıdemli Üye
8 Kas 2015
3,731
320
Türkiye
Benim bir çok kişiden aldığım duyum şu:

Eğer 2 dönem genel ortalama toplamınız 50'nin üzerinde olursa ama edebiyat dersinizin ortalaması 50'nin altında olursa, sınıfta kalabilirsiniz.


Oysa ki ben bu konuyu okulumda bulunan Rehber hocalarımızla görüştüm. Onların söyledikleri ifade ise şu:

2 dönem toplam ortalaman 50 puan ve üzeri olsun yeter. Kaldığın dersleri Lise bitene kadar diplomayı alabilmen için zaten kurtarmak zorundasın. Diplomayı almadığın süreçte eğitim hayatın bitebilir. Bu yüzden 50 puan altında ki derslerini kurtarma yazılılarına girerek düzeltebilirsiniz. :)
 

AlucaarD

Katılımcı Üye
9 Tem 2015
422
0
Dostum dil anlatım dersi geçtiğimiz sene edebiyat ve dil anlatım olarak olmak üzere 2 farklı dersti bu sene birleştirilmiş 9.sınıflar için türk dili edebiyatı oluyor galiba şimdiki adı karne ortalaman 50 üzeri olduğunda ortalama ile geçersin kaç dersten kalırsan kal türk dili edebiyatı dersinden sorumlu geçersin eğer ondan kalırsan sadece 10.sınıfta sorumluluk sınavına giriyorsun sorumluluk sınavındanda 50 aldığın anda o derside geçmiş oluyorsun diğer deslerden sorumluluk sınavına girmezsin kalsan bile kesin bilgidir istersen yönetmeliği okuyabilirsin.
 

ArViX

Uzman üye
28 Şub 2013
1,273
0
cos a=cos bc
9. ve 10. sınıfta dil ve anlatımdan kaldım sonraki senelerin sorumluluğunda verdim sınıfta kalma diye bir olay yok bizim Anadolu lisesi olduğu için 55.00 üzeri ortalama olması yeterliydi senin de en kötü böyle olacaktır ortalaman tutuyorsa geçersin :)
 

Sd1eewDEWG156d

Kıdemli Üye
26 Nis 2013
2,406
0
Sınıfta kalma gibi bir durum söz konusu değil. Öğrencilerin arasında okul efsaneleri çok kolay yayılıyor.

Bu sene 9. sınıfsın ve bu dersten kaldın. Seneye bunu vermek şartıyla (9. sınıf sınavlarına girerek 50 üzerinde not alarak) sınıfı geçiyorsun. Pek emin değilim ama eğer 12. sınıftan mezun olana kadar vermezsen okulun uzuyor diye biliyorum.
 

Dark magic

Kıdemli Üye
8 Ocak 2017
2,136
0
AGIRÎ
Hangi dersten kalırsan kal ortalaman eğer 50'nin üzerinde ise geçersin lakin dil ve anlatım dersinden kalırsan sorumlu olursun ve seneye bunu vermen gerekir eğer 12.sınıfa kadar sorumlu olduğun dil anlatım dersini vermez isen diploma alamazsın.
 

Baysal

Y.İ. ve ÜDY Kurulu Başkanı
21 Eki 2012
15,753
1,541
Edebiyattan kaldığınız için sınıfda kalmazsınız fakat yinede sorumlu müdür yardımcınızla görüşmenizi tavsiye ederim.
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.