Doostum port açmak için cmd yye ippconfig komutunu girerek varsayılan ağ geçidi yazan yerdeki rakamları kopyala o senin modem arayüz adresindir ttnet genelde 192.168.2.1 dir sonnra modem arayüzüne girince iss(internet servis sağlayıcın) ttnet gibi verdikleri kullanıcı adı ve şifre ile giriş yap oradan kablosuza gel orada gelişmişe tıkla oradan nata gel oradan yönlendirme oradan açaçağın portun nosunu ver duckdns sitesinden aldığın ip adresini yazmann gerekli ama şöyle bir durum var genellikle bu m3t4spl0it olsun gerek darkcomet rat olsun bunlar için firewallu kapamann gerek aksi halde sorun çııkarabilir sonra windows güvenlik duvarına gelip oradan programlara izin ver ve engelle
oradan tcp/udp seçeneği var önncelikle izin ver sekmesinde orada isim vermen gerekiyor mesela dark gibi örnek verdim sadece herneyse sonra oradan program değil port seçenneğini seçiceksin sonrasında orayya izin verdiğin port numarasını giriceksin girdikten sonnra next yapıcaksın sonra aynısını udp içinde yapıcaksın yaptıktan sonra windows ise komut yöneticisi linux ise terminal veya uçbirim olarakta geçer oraya Windows için tabiki "linux hakkkında çok detaylı bir bilgim yok" komuut satırına "netstat -an find/i "listening"" komutunu giriceksin eğer orada senin açtığın port varsa doğru açmıışsın demektir eğer yok ise bir yerde bir hata var demektir Bu verdiğim cmd komutu senin bilgisayarındaki dinlenen portları gösterir (Eğer yardımcı olabildiysem ne mutlu bana bir de çok büyük birşey değil teşekkür butonuna tıklarsan beni mutlu etmiş olursun)