ESENLİKLER BEN İMAM DOĞAN
Bugun sizlere m5 stack c plus cihazlarindan bahsedeceğim
iyi seyirler...
Dostlar şimdi bu m5 stack c pluslar bir hacking araci olarakda kullanilabilen filipper zero alternetifi
bende guncel olarak kullaniyorum bu cihazlarin içine nemo brute maruaude brute fimarwre gibi şeşitli araçlar
yukleyerek tehlikeli bir hacking cihazina çevirebiliyoruz
dostlar içinde çok guçlu bir esp 32 bulunyo bunun sayesinde deuth evil portal blue spam blue hack
gibi saldirilar yapila biliyor deuth ile wifiden cihaz duşurme
evil portal ile wifiden copy wifi oluşturma bağlandiğinda phising sayfasişna atiyor)
ble spam ile çevresindeki cihazlari kullanilmaz hale getirme
ble hacking ile bağlanti isteği gonderip uygulama çaliştirma yapabiliyor
Bununla bir çok proje çalişmasi yapilabilir sadece hacking araci olarak tanimlamak doğru olmaz
kontrol ve otomasyon oğrencileri için baya işe yarar bir cihaz
size basit bir yazilim vereceğim deneyebilirsiniz
ekranda sağa sola hareket eden bir karakter ve yukarıdan düşen engelden kaçma mantığıyla çalışır butona bastıkça karakter sağa gider engelden kaçarsan skor artar çarparsan oyun biter
gerekli m5stickc plus arduino ide
kod
nasıl çalışır cihaz açılır karakter altta görünür butona bastıkça sağa gider yukarıdan düşen kareye değmezsen skor artar değersen oyun biter istersen buna ses efektleri veya hız artışı da eklenebilir
bana ait değil internette bulup beğendim
şimdi dostlar m5stickc plus küçük boyutuna rağmen oldukça kullanışlı bir geliştirme kartıdır üzerinde ekran batarya ve çeşitli sensörler hazır olarak bulunur bu sayede ekstra parça eklemeden hızlıca projeler yapılabilir esp32 tabanlı olduğu için hem güçlü hem de wifi ve bluetooth özelliklerine sahiptir genelde eğitim amaçlı basit projelerde oyun yapımında ve iot uygulamalarında tercih edilir arduino ide veya uiflow ile kolayca programlanabilir taşınabilir yapısı sayesinde günlük projelerde rahatlıkla kullanılabilir
ustune eğer moduller takarsaniz iş orda değişiyor
yapilabilicekler çok artiyor telefon kapatma bad ble
araba açma gibi rf id kart çalma gibi bir suru işlevi çikiyor isteyenler için bruce fiwmare indirme linki aşşağida
BRUCE FİWMARE
İMAM DOĞAN ESENLİKLER DİLER
Bugun sizlere m5 stack c plus cihazlarindan bahsedeceğim
iyi seyirler...
Dostlar şimdi bu m5 stack c pluslar bir hacking araci olarakda kullanilabilen filipper zero alternetifi
bende guncel olarak kullaniyorum bu cihazlarin içine nemo brute maruaude brute fimarwre gibi şeşitli araçlar
yukleyerek tehlikeli bir hacking cihazina çevirebiliyoruz
dostlar içinde çok guçlu bir esp 32 bulunyo bunun sayesinde deuth evil portal blue spam blue hack
gibi saldirilar yapila biliyor deuth ile wifiden cihaz duşurme
evil portal ile wifiden copy wifi oluşturma bağlandiğinda phising sayfasişna atiyor)
ble spam ile çevresindeki cihazlari kullanilmaz hale getirme
ble hacking ile bağlanti isteği gonderip uygulama çaliştirma yapabiliyor
Bununla bir çok proje çalişmasi yapilabilir sadece hacking araci olarak tanimlamak doğru olmaz
kontrol ve otomasyon oğrencileri için baya işe yarar bir cihaz
size basit bir yazilim vereceğim deneyebilirsiniz
ekranda sağa sola hareket eden bir karakter ve yukarıdan düşen engelden kaçma mantığıyla çalışır butona bastıkça karakter sağa gider engelden kaçarsan skor artar çarparsan oyun biter
gerekli m5stickc plus arduino ide
kod
Kod:
#include <M5StickCPlus.h>
int playerX = 60;
int enemyX = 0;
int enemyY = 0;
int score = 0;
bool gameOver = false;
void setup() {
M5.begin();
M5.Lcd.setRotation(1);
}
void drawGame() {
M5.Lcd.fillScreen(BLACK);
M5.Lcd.fillRect(playerX, 120, 10, 10, GREEN);
M5.Lcd.fillRect(enemyX, enemyY, 10, 10, RED);
M5.Lcd.setCursor(5, 5);
M5.Lcd.print("Skor: ");
M5.Lcd.print(score);
}
void loop() {
M5.update();
if (gameOver) {
M5.Lcd.setCursor(20, 60);
M5.Lcd.print("Game Over");
return;
}
if (M5.BtnA.wasPressed()) {
playerX += 10;
if (playerX > 120) playerX = 0;
}
enemyY += 5;
if (enemyY > 135) {
enemyY = 0;
enemyX = random(0, 120);
score++;
}
if (playerX < enemyX + 10 && playerX + 10 > enemyX && 120 < enemyY + 10) {
gameOver = true;
}
drawGame();
delay(100);
}
nasıl çalışır cihaz açılır karakter altta görünür butona bastıkça sağa gider yukarıdan düşen kareye değmezsen skor artar değersen oyun biter istersen buna ses efektleri veya hız artışı da eklenebilir
bana ait değil internette bulup beğendim
şimdi dostlar m5stickc plus küçük boyutuna rağmen oldukça kullanışlı bir geliştirme kartıdır üzerinde ekran batarya ve çeşitli sensörler hazır olarak bulunur bu sayede ekstra parça eklemeden hızlıca projeler yapılabilir esp32 tabanlı olduğu için hem güçlü hem de wifi ve bluetooth özelliklerine sahiptir genelde eğitim amaçlı basit projelerde oyun yapımında ve iot uygulamalarında tercih edilir arduino ide veya uiflow ile kolayca programlanabilir taşınabilir yapısı sayesinde günlük projelerde rahatlıkla kullanılabilir
ustune eğer moduller takarsaniz iş orda değişiyor
araba açma gibi rf id kart çalma gibi bir suru işlevi çikiyor isteyenler için bruce fiwmare indirme linki aşşağida
BRUCE FİWMARE
İMAM DOĞAN ESENLİKLER DİLER