Arkadaşlar merhaba elimde bir m5 stick c plus 2 var. Geleli bir hafta oldu tertemiz paketiyle ve bruce yazılımıyla birlikte satıcam. Sattıktan sonra drone almayı düşünüyorum sizce mantıklı mı???? Drone alınır mı 2025' de???
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
dji almanı öneririm x bandı denen bir yükseklik var eğer o yüksekliğe gelirsen dronuna erişimini kaybedip düşürürsün o yüzden dji hem yazılımını değiştirerek bu banttan etkilenmiyor ha güvenmezsin ayrı bir yazılımı var biraz araştırırsan bulursun x bandından etkilenmemesi için dronuna yükleyip keyifle uçabiliyorsunArkadaşlar merhaba elimde bir m5 stick c plus 2 var. Geleli bir hafta oldu tertemiz paketiyle ve bruce yazılımıyla birlikte satıcam. Sattıktan sonra drone almayı düşünüyorum sizce mantıklı mı???? Drone alınır mı 2025' de???
Bence dorne almak mantıklı ve zevkli. Ama alma amacın ne olduğuna bağlı. Bazı kişiler drone çekimi ile para kazanıyor, bazıları ise sosyal medya paylaşımları... Profesyonel olarak almak istiyorsan Dji donlar mükemmel ötesi ve bence üst düzey (Türkiye şartlarında). Kullanmak için sertifika lazım diye biliyorum. Kendin için güzel bir uğraş olur. Senin bu konuda bilgin ne kadar bilmiyorum ve sana temel bilgi vermeye çalıştım zaten bildiğin şeyleri söylediysem kusura bakma iyi forumlarrArkadaşlar merhaba elimde bir m5 stick c plus 2 var. Geleli bir hafta oldu tertemiz paketiyle ve bruce yazılımıyla birlikte satıcam. Sattıktan sonra drone almayı düşünüyorum sizce mantıklı mı???? Drone alınır mı 2025' de???
Teşekkür ederim hocam yinede bilgilenmiş oldukBence dorne almak mantıklı ve zevkli. Ama alma amacın ne olduğuna bağlı. Bazı kişiler drone çekimi ile para kazanıyor, bazıları ise sosyal medya paylaşımları... Profesyonel olarak almak istiyorsan Dji donlar mükemmel ötesi ve bence üst düzey (Türkiye şartlarında). Kullanmak için sertifika lazım diye biliyorum. Kendin için güzel bir uğraş olur. Senin bu konuda bilgin ne kadar bilmiyorum ve sana temel bilgi vermeye çalıştım zaten bildiğin şeyleri söylediysem kusura bakma iyi forumlarr![]()
1. Eğer M5Stick'i alırkenki hevesin geçtiyse, kod yazmaktan veya bir şeyler kurcalamaktan sıkıldıysan ve artık dışarı çıkıp görsel bir şeyler üretmek, uçmanın heyecanını yaşamak istiyorsan, evet, bu geçiş senin için çok mantıklı. Bir zihinsel hobiden, daha yaratıcı ve dışa dönük bir hobiye geçiş yapmış olacaksın. Ama eğer hala "Acaba şununla ne yapabilirim?" diye merak ediyorsan, satmadan önce biraz daha düşün derim.Arkadaşlar merhaba elimde bir m5 stick c plus 2 var. Geleli bir hafta oldu tertemiz paketiyle ve bruce yazılımıyla birlikte satıcam. Sattıktan sonra drone almayı düşünüyorum sizce mantıklı mı???? Drone alınır mı 2025' de???
250 gram altı ucuz drone önerisi varmı acaba??1. Eğer M5Stick'i alırkenki hevesin geçtiyse, kod yazmaktan veya bir şeyler kurcalamaktan sıkıldıysan ve artık dışarı çıkıp görsel bir şeyler üretmek, uçmanın heyecanını yaşamak istiyorsan, evet, bu geçiş senin için çok mantıklı. Bir zihinsel hobiden, daha yaratıcı ve dışa dönük bir hobiye geçiş yapmış olacaksın. Ama eğer hala "Acaba şununla ne yapabilirim?" diye merak ediyorsan, satmadan önce biraz daha düşün derim.
2. Kesinlikle evet, 2025 yılı drone almak için en harika zamanlardan biri. Teknoloji artık o kadar olgunlaştı ki, hem kameralar inanılmaz kaliteli hale geldi, hem de uçuş süreleri uzadı ve engelden kaçınma sensörleri gibi akıllı özellikler sayesinde drone'u düşürmek eskisinden çok daha zor. Piyasada, özellikle DJI Mini serisi gibi modeller sayesinde her bütçeye uygun, profesyonel kalitede çekimler yapabilen ve başlangıç için ideal olan dronelar bulmak mümkün. En önemli konulardan biri olan yasal düzenlemeler de artık tamamen oturmuş durumda. Türkiye'de SHGM kaydı zorunlu olsa da, özellikle 250 gram altı bir drone tercih etmen, seni birçok yasal kısıtlamadan ve bürokrasiden kurtararak hobi amaçlı uçuşlarını çok daha keyifli hale getirecektir.
DJI Mini 2, DJI Mini SE, Ryze Tello250 gram altı ucuz drone önerisi varmı acaba??
Teorik olarak evet mümkün, ama pratikte yeni başlayan biri için neredeyse imkansız ve bu yola girmek seni hobiden soğutmaktan başka bir işe yaramaz. Şöyle düşün; bu, araba sürmeyi öğrenmek için önce sıfırdan kendi motorunu ve şanzımanını icat etmeye çalışmak gibidir. Bir drone'u havada stabil tutan şey, "uçuş kontrol yazılımı" denen binlerce satırlık karmaşık bir koddur. M5Stick'i beyin olarak kullanmak için ya Betaflight gibi hazır bir yazılımı M5Stick'e uyarlaman ya da daha da zoru, sıfırdan kendi uçuş kontrol yazılımını yazman gerekir ki bu bir hobi projesi değil, bir yazılım ve kontrol mühendisliği uzmanlığıdır. Bunun yanı sıra M5Stick'in pin sayısı, sensör hassasiyeti ve fiziksel yapısı; 4 motor sürücüsünü, radyo alıcısını ve diğer bileşenleri yönetmek için tamamen yetersiz ve uygunsuzdur. İnsanlar kendi drone'larını yaparken, bu iş için özel olarak tasarlanmış, üzerinde tüm bağlantı noktaları ve hassas sensörleri hazır olan "Uçuş Kontrolcü" (Flight Controller - FC) adı verilen beyinleri kullanırlar. Tavsiyem şudur: O harika mühendislik ruhunu kaybetme ama enerjini doğru yere yönlendir. M5Stick'i satma, onu asıl amacı olan Wi-Fi testleri, sensör projeleri gibi işler için kullan. Drone dünyasına ise önce DJI Mini 2 SE gibi hazır ve uçmaya hazır bir modelle adım atarak uçmayı öğren. Eğer ille de "kendim yapacağım" diyorsan, o zaman doğru yol olan, yani özel bir Uçuş Kontelcü (FC) alarak bu işe başla.Arkadaşlar m5 stick plus 2yi satmasam onun yerine m5 i beyin olarak kullansam kendim yapsam dronu öyle birşey mümkünmü ???
Abim elektronik mühendisi yani kolay o iş hocam.Teorik olarak evet mümkün, ama pratikte yeni başlayan biri için neredeyse imkansız ve bu yola girmek seni hobiden soğutmaktan başka bir işe yaramaz. Şöyle düşün; bu, araba sürmeyi öğrenmek için önce sıfırdan kendi motorunu ve şanzımanını icat etmeye çalışmak gibidir. Bir drone'u havada stabil tutan şey, "uçuş kontrol yazılımı" denen binlerce satırlık karmaşık bir koddur. M5Stick'i beyin olarak kullanmak için ya Betaflight gibi hazır bir yazılımı M5Stick'e uyarlaman ya da daha da zoru, sıfırdan kendi uçuş kontrol yazılımını yazman gerekir ki bu bir hobi projesi değil, bir yazılım ve kontrol mühendisliği uzmanlığıdır. Bunun yanı sıra M5Stick'in pin sayısı, sensör hassasiyeti ve fiziksel yapısı; 4 motor sürücüsünü, radyo alıcısını ve diğer bileşenleri yönetmek için tamamen yetersiz ve uygunsuzdur. İnsanlar kendi drone'larını yaparken, bu iş için özel olarak tasarlanmış, üzerinde tüm bağlantı noktaları ve hassas sensörleri hazır olan "Uçuş Kontrolcü" (Flight Controller - FC) adı verilen beyinleri kullanırlar. Tavsiyem şudur: O harika mühendislik ruhunu kaybetme ama enerjini doğru yere yönlendir. M5Stick'i satma, onu asıl amacı olan Wi-Fi testleri, sensör projeleri gibi işler için kullan. Drone dünyasına ise önce DJI Mini 2 SE gibi hazır ve uçmaya hazır bir modelle adım atarak uçmayı öğren. Eğer ille de "kendim yapacağım" diyorsan, o zaman doğru yol olan, yani özel bir Uçuş Kontelcü (FC) alarak bu işe başla.
Elinizde süper güç var yaniAbim elektronik mühendisi yani kolay o iş hocam.
M5 i satıcam esp8266 alıp drone takicam bide uzaktan wifi etkileşimi için diğer dronları belli bir mesafede dizdikmi mis gibi deauther olur gibime geldi hocam. Mantıklı mı sizce????Drone U Alcaksan Zevk İçin Al, Dronelar En Azından Benim Elime Geçenler Kısa Sürede Kırıldı. Bence Paranızı Bir Hevesle Alıp Daha Sonra Köşeye Atacağınız Şeyler İçin Değilde İşinize Yarayacak Şeyler İçin Harcayın.