M5 StickC Plus 2 hakkında temel bilgiler: FOLLOW LINK
M5 StickC Plus 2 Programlama Nasıl Yapılır?
M5Stick C Plus'a yazılım yüklemek için öncelikle Arduino IDE'yi indirip kurmalısınız. Ardından, M5Stick C Plus'ı destekleyen kütüphaneleri ekleyip, doğru bağlantı noktasını seçerek yazılımınızı yükleyebilirsiniz.
M5Stack içindeki hazır programları nasıl indire bilirim?
Hangi Firmware indirmeliyim?
Benim önerim "BRUCE" olucaktır. İçerisinde RFID, RF, WIFI, BLUETOOTH gibi bir çok tool bulunuyor. Bunlardan en yaygın olarak kullanılan Evil Portal-da WIFI tool-ları arasında yer almakta. (Kullanımdan ben sorumlu değilimdir!) Örnek görüntü:
ibb.co
Okuduğunuz için teşekkürler!
M5 StickC Plus 2 Programlama Nasıl Yapılır?
M5Stick C Plus'a yazılım yüklemek için öncelikle Arduino IDE'yi indirip kurmalısınız. Ardından, M5Stick C Plus'ı destekleyen kütüphaneleri ekleyip, doğru bağlantı noktasını seçerek yazılımınızı yükleyebilirsiniz.
Gerekli Araçlar
- Arduino IDE
- M5Stick C Plus
- USB Kablo
Adımlar
1. Arduino IDE'yi Kurun
- Arduino IDE'yi indirip kurun.
- Programı açın.
2. Gerekli Kütüphaneleri Ekleyin
- Arduino IDE'de, üst menüden File > Preferences (Dosya > Tercihler) kısmına gidin.
- "Additional Board Manager URLs" (Ekstra Kart Yöneticisi URL'leri) kısmına şu URL'yi ekleyin:
- Ardından, Tools > Board > Board Manager (Araçlar > Kart > Kart Yöneticisi) menüsüne gidin.
- "esp32" aratın ve ESP32 by Espressif Systems'ı kurun.
3. M5Stick C Plus'ı Seçin
- Tools > Board (Araçlar > Kart) menüsünden "M5StickC" veya "M5StickC Plus" seçeneğini seçin.
4. Kütüphaneleri Yükleyin
- M5Stick C Plus için kullanmak istediğiniz kütüphaneleri yükleyin. Örneğin, M5Stack kütüphanesini yüklemek için:
- Sketch > Include Library > Manage Libraries (İskelet > Kütüphane Dahil Et > Kütüphane Yönet) menüsüne gidin.
- "M5Stack" aratın ve yükleyin.
5. Bağlantı Noktasını Seçin
- Tools > Port (Araçlar > Port) menüsünden M5Stick C Plus'ın bağlı olduğu COM portunu seçin.
6. Örnek Projeyi Açın
- File > Examples (Dosya > Örnekler) menüsünden M5Stack veya ilgili kütüphaneden bir örnek seçin (örneğin, M5StickC/Basic).
7. Yazılımı Yükleyin
- Bağlantı noktasını ve diğer ayarları kontrol ettikten sonra, üstteki "Upload" (Yükle) butonuna tıklayın. Yazılım, M5Stick C Plus'a yüklenecektir.
M5Stack içindeki hazır programları nasıl indire bilirim?
- M5Stick C Plus için özel olarak tasarlanmış M5Burner uygulamasını indirin.
- M5Stick C Plus'ı USB kablosuyla bilgisayarınıza bağlayın.
- Uygulamayı açın ve cihazınızı tanıması için bekleyin.
- İlgilendiğiniz hazır programı veya firmware'i seçin.
- "Burn" butonuna tıklayarak yazılımı yüklemeye başlayın.
- İşlem tamamlandığında, cihazınızı yeniden başlatın.
Hangi Firmware indirmeliyim?
Benim önerim "BRUCE" olucaktır. İçerisinde RFID, RF, WIFI, BLUETOOTH gibi bir çok tool bulunuyor. Bunlardan en yaygın olarak kullanılan Evil Portal-da WIFI tool-ları arasında yer almakta. (Kullanımdan ben sorumlu değilimdir!) Örnek görüntü:
rf-with-bruce-v0-0slv974qvmmd1 hosted at ImgBB
Image rf-with-bruce-v0-0slv974qvmmd1 hosted in ImgBB
Okuduğunuz için teşekkürler!