Malware Nedir />/ At4k

At4k

Uzman üye
24 Ağu 2017
1,867
0
Manisa
Merhaba, Astlarım & Üstlerim. Bu gün sizinle Malware hakkında bilgiler vereceğim.


Anlatım,Tamamen Bana Aittir




Malware nedir ?


8CmrgR.jpeg



Malware, kötü amaçlı yazılımlara verilen genel bir addır. ( İsimdir. ) Kötü amaçlı yazılımlar, bilgisayarınızı devre dışı ( saf dışı ) bırakmaya çalışan. Parola kullanıcı adı gibi size özel verileri ele geçirmeye çalışan binevi virüstür. Malware tanımına giren. Trojen, worm ( solucan ), backdoor ( arka kapı ), truva atı, reklam virüsleri gibi yazılımlar, malware tanımına girer. Ayrıca, şunada değinmek istiyorum ki bazı bilgisayar kullanıcıları, bilgisayara virüs girse ne olur ? Salla gitsin gibisinden, şeyler söyleyebilirler.. Ancak, malware yazılımlar bilgisayarınızı uzaktan kullanım haline de getirebilirler. Örnek olarak trojen dediğimiz virüs yazılımını gösterebiliriz. Ayrıca burda size bir tüyo vermek isterim. Geçenlerde bir adam komşusuna wifi şifresini veriyor ve beraber ortak kullanıyorlar. Diğer komşu, kötü amaçlı şeyler yapıyor. Örneğin, türk sitelerini hackliyor. Devletine, vatanına, milletine karşı duruyor. Siz aynı wifi kullandığınız için dolayısıyla bu suça ortak oluyorsunuz. Şunu unutmayın ki güvenlik herşeydir. Özel bilgileriniz, sizde kalmalıdır. Ayrıca, trojen vs virüs yazılımlarını bilmeyen arkadaşlarımız olabilir. Bunun için kısa kısa bunları da açıklamak isterim. Bilmemek değil, öğrenmemek ayıptır.



Malware Türleri nelerdir ?




- Trojen ( Truva atı ) nedir ?

bwN6xm.png


Truva atları, yararlı yazılımlar gibi görünüp. Aslında, zararlı programlardır. Buna örnek olarak geçmişteki " Truva Atı " olayına dikkat çekmek isterim. Bir devlet diğer devlete , hediye olarak bir at şeklinde ahşaptan yapılmış binevi heykel gönderir. Aslında, içine kendi adamlarını yerleştirmiştir. Hedef devlet, hediyeyi alır. Birden içinden askerler çıkmaya başlar daha ne olduğunu anlamadan iş bitmiştir. Aynen böyle Truva atlarının, olayıda budur. Ayrıca daha da iyi anlamanız için size bir örnek daha vereyim. Bir çok kişi sosyal medya hack gibi cümleleri Google'de arar. Bulduğu herşeyi işe yarayacağını, sanarak indirir. Aslında sahte programlardır ve bu sayede Truva atı olayı gibi hedefi ele alırlar.



- Worm ( solucanlar )

iYAEw4.jpeg


Solucanlar, sürekli kendilerini kopyalarlar. Yani, bir bilgisayardan diğer bir bilgisayara, cihaza erişim sağlarlar. Örneğin, bir solucan cihaza girdiği zaman sürekli kendini kopyalar. Diyelim ki e posta hesabınıza erişti daha da yayılmak için hesabınızda olan herkese bir dosya eki veya link gönderir. O dosya ekini açan her kişiye yayılırlar. Onlardan onlara, onlardan onlara ve onlardan onlara bu sayede birçok kişiye yayılırlar. Güvenlik için, benim önerdiğim şey ise. Sanal makinalar. Örneğin, VMware sanal makine programını kullanarak. Kendinize bir Windows 8 / 7 veya 10 istediğiniz işletim sistemini kurun. Dosyanızı orada açın. Sorun yok ise kendi cihazınızda açabilirsiniz. Ayrıca, destek olarak. Antivirüs programları ile cihazınızı destekleyebilirsiniz.



Reklam ( adware ) nedir ?

SYRJLu.jpg



İnternet tarayıcıların ( browser) ayarlarını değiştirerek. Bu tarayıcılara belirli izler bırakarak ( eklenti, sürekli açılan reklamlar, kasmalar. Vs.. ) tarayıcınızda reklamların çıkmasını sağlarlar. Yani, sürekli açılan reklamlar, sağ sol üst köşede açılan reklamlar adware, olduğunun göstergesidir.





Bu, kötü niyetli yazılımlar ne yaparlar ?

yd39VI.jpg

- Özel bilgilerinize erişmeye çalışırlar. Resimler, bilgiler, yaşınız, onunuz bununuz herşeyinizi ark niyetli kullanmak için ele geçirirler.


- Cihazınızı, devre dışı bırakmaya. Kişiler, sizi hedef olarak belirlemiştir. Size karşı kin, öfke bir terimler belirtmek gerekirse kan kusuyorlardır ve bu denenle size karşı dosya, link vs gönderirler.


- Sisteminize sessiz, sedasız girip. Yavaş yavaş ele geçirirler.


- Hangi tuşa bastığınızı kaydederler. Buna örnek olarak keyloggerları gösterebiliriz.


- Cihazınızı izlerler. Güvenlik olarak, cihazınızın kamerasını kapatınız. Bantlayabilirsiniz. Ben öyle yapıyorum. :)


- Para kazanmak. Bilirsiniz bir aralar bu tarz bir virüs söz konusuydu. Bu virüs, cihazı kilitliyor, hedef olan kullanıcıdan para karşılığı açacaklarını söylüyorlardı.


Saygılarımla.. / İyi Forumlar Dilerim.
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.