Matematik sorusu lutfen nasil cozecegimi soyleyin

Flevonidas

Uzman üye
27 Ocak 2016
1,330
2
Afganistan
32 kişilik bir sinifta bir başkan ve bir başkan yardimcisi seçilicektir bu seçimi kaç değişik biçimde yapabilceğinizi bulunuz.

Allah rizasi icin matematiğim 0 bir cevap verenden allah razi olsun
 

TUGURUGUL

Üye
6 Mar 2016
123
0
10
32 kişilik bir sinifta bir başkan ve bir başkan yardimcisi seçilicektir bu seçimi kaç değişik biçimde yapabilceğinizi bulunuz.

Allah rizasi icin matematiğim 0 bir cevap verenden allah razi olsun

___*____
Yukarıdaki boşluklardan birisi başkanın kaç farklı şekilde seçilebileceğinin sayısı diğeri ise başkan yardımcısının kaç farklı şekilde seçilebileceğinin sayısıdır, ortadaki işaret ise çarpma işaretidir.

1-Boşluk: 32 kişiden 1 başkan seçileceği için başkanı 32 farklı şekilde seçebiliriz.
2-Boşluk: 32 kişiden 1'i başkan olacağı için geriye 31 kişi kalır ve başkan yardımcısını 31 farklı şekilde seçebiliriz.

32*31=992 cevabı bulunur.

Başkan ve 2 başkan yardımcısı seçilecek olsaydı " ___*___*___= "(32*31*30=29760) olacaktı.

BEN BÖYLE BİLİYORUM YANLIŞ İSE BİLEN ARKADAŞ VE BÜYÜKLERİMİZ DÜZELTİR.
 

yasiny

Üye
25 Ocak 2016
96
0
Ankara
başkan 32 farklı kişi olabilir başkan seçildikten sonra sınıfta başkan yardımcısı için 31 kişi kalır oda 31 farklı kişi olabilir
başkan ve başkan yardımcısı toplamda 31*32 farklı biçimde seçilebilir
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.