Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Mavi ekran bırcok sebepten olabılır yazılımsal donanımsal bence bır bıos resetı at
Dostum hepsini denedim hata kodu var orda bakmadinmi
Windows kaç kullanıyosunuz ?
eğer windows 7 ise Mavi ekran hatasının bir sürü sebebi vardır. Mavi ekrandaki yazıların da bir anlamı var. Tabi bu yazıları okumak için mavi ekrandan hemen sonra bilgisayarın sistemi yeniden başlatmasını engellemeniz gerekiyor.
Avatarınızdan yola çıkarak Win7 kullandığınızı düşünürsek;
Başlat > Bilgisayarım'a sağ tıklayın. Özellikler'i > ardından (açılan pencerede) Gelişmiş Sistem Ayarları'nı > ardından (Yine açılan diğer pencerede) Başlangıç ve Kurtarma bölümünde Ayarlar'ı tıklayın. > ( Yine ve son kez açılan diğer bir pencerede) Sistem Hatası bölümünde bulunan, Otomatik Olarak Yeniden Başlat'ın yanındaki kutucuğun içindeki tik işaretini kaldırarak devre dışı bırakın. Daha sonra Tamam'ı tıklayarak pencereleri kapatın.
Bu işlemi yaptıktan sonra mavi ekranda bilgisayar Windows'u yeniden başlatmayacak, mavi ekranda kalacak. Mavi ekrandaki bilgilerden yola çıkarak sorununuzun çözümüne yardımcı olmaya çalışırız.
Bende daha önce tıpa tıp aynı sorunu yaşadım. Mavi ekrandaki bilgilere hiç bakmadan arkadaşımın bilgisayarındaki güç kaynağını, ramleri, ekran kartını değiştirerek sorunu bulmaya çalıştım ama nafile.
Bütün sorun anakart cd'sinden yüklemiş olmama rağmen, Hard Disk Sata sürücülerinin güncel veya uygun olmaması gibi çok basit bir sebepten kaynaklanıyormuş. Mavi ekrandaki bilgiler sayesinde sorunun tam olarak ne olduğunu öğrendim.
Sorunu öğrenince çözümü kolay.![]()
Bır turlu açılmadı resim