Md5

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

DreaMHunteR

Kıdemli Üye
27 Ağu 2009
3,131
0
Eskişehir
genelde şifre sistemleri kullanılan scriptler programlarda veritabanı üzerinden yabancı kişilerin o şifrelere ulaşma durumlarına karşın aldıkları önlemdir...belirlediğiniz bir şifreyi çeşitli matematiksel ve mantıksal fonksiyonlardan geçirerek 32 bit (32 haneli) bir şifreye çevirir.ve bu çevrilen md5 hashın şifrenin zorluğuna göre geri dönüşü yoktur..nette md5 crackerler var ama onlar deneme yanılma yöntemi ile buluyor.hemen bulunanlarsa daha önce kırılmış hashlardır..mesela md5 örnek verecek olursam senin sitedeki şifren

MadlineFlames
bu ise bunun md5 hali e7e33995073e803889c945b5c051a188 bu ;) umarım açıklayıcı olmuşumdur..saygılar


şu siteyi kurcalayabilisin :)


Md5 evirici - Md5 Converter, Md5 Hash, Encoder, Decoder, Dntrc
 

GhostGuard

Katılımcı Üye
15 Şub 2012
322
0
Hash yapısında ki Md5 kodunda, her sayı ve rakam şifrenin içeriğini temsil etmektedir. Bazı sitelerde buna duyarlı kodlanmıştır ver sayıya gelen karşılığı bize göstermektedir.
 

DreaMHunteR

Kıdemli Üye
27 Ağu 2009
3,131
0
Eskişehir
bu matematiksel işlemin sağlaması yok..bulunması şu şekilde olur mesela tüm olabilecek ihtimalleri wordlist şeklinde ayarlarsın bunları md5 e çevirttirirsin mesela

aaaaa
aaaab
aaaac
.
.
.
aaaaz
aaaa1
aaaa2
.
.
.
aaaa9
aaaaba
aaaabb


bu şekilde. bunların hepsini md5 e çevirirsin ardından çevrilen md5 arasında kırmak istediğin md5 i arattırırsın buna karşılık geleni bulursun.ama buda haftalar aylar alan bir işlem ;) . yada daha önce kırılmış olanları netten bulursun.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.