Medya'da Bugün! Bir Yapay Zeka Sayesinde Yön Bulmak Kolaylaşacak

Chester Hoca

Katılımcı Üye
4 Ocak 2020
876
800
DATA
Yapay Zeka Ve İnsan Beynini Birleştiren Bir Sanal Gerçeklik Oyunu

Bir çalışmada yapılan deneyler sonucunda insanlar, beyin aktivitesine dayalı yapay zeka sayesinde gideceği yeri bilmeseler bile konumlarını ve doğru rotayı seçebildiler. Çalışma Metaverse dünyasında yeniliği kıvılcım çıkarmayı ümit ediyor.



Zaman geçtikçe
gelişmeye devam eden yapay zeka hemen hemen her alanda kullanılmaya başlandı. Sağlıktan ulaşıma, eğitimden günlük yaşama ve şimdi de ulaşıma kadar yapay zekayı kullanan bir araştırma ekibi, insan beyin aktivitesine dayalı akıllı bir model geliştirerek bir çalışma gerçekleştirdi.

Kyto Üniversitesi'ndeki araştırmacılar bir
labirentte kaybolan deneklerin beyin aktivitelerine ve çevrelerinde ne görebildiklerine dayalı tahminlere olan güvenlerini ölçmek için sanal gerçeklik dünyasında bir çalışma yürüttüler. Varsayımsal bir senaryoda, denek labirentte gezinir tahminlerini gözlemlediği senaryoyu onaylar veya güncellemesini sağlar.

İnsanlar Tahminlerine Ne Kadar Çok Güvenirse, Doğru Yolu Bulmak O Kadar Kolay Olur


Yaşadığınız şehrin bir felaketle yıkıldığını hayal edin. Yaşadığınız yer dev bir moloz labirentine dönüşebilir değil mi? Bu felaketten sonra birkaç önemli noktanın kaldığı bir bölgede evinizi nasıl bulabilirsiniz? Bir araştırma ekibi, durumu sanal gerçeklik labirent oyununa aktararak deneklerin bu durumda neler yapabileceğini göstermek için çalışma yaptı.

Sanal gerçeklik labirent oyununa giren deneklerin beyin aktiviteleri fMRI yöntemleri kullanılarak ölçüldü. Varacakları yer hakkında hiç bir bilgisi olmayan denekler, labirentteki yerlerini ve doğru yolu seçmek için tahminlerini ve harita hafızalarını kullandılar.



Çalışmanın Baş yazarı Risa Katayama, insan beyin aktivitesine dayanan
bir yapay zeka modellemesiyle birlikte gerçekleştirilen bu oyunda yapılan sahne tahminin kod çözme doğruluğunun, deneğin tahmin etme yeteneğine ve tahminine olan güvenine bağlı olduğunu belirtti.

Sonuçlar, tahmin güvenilirliği yüksek olduğunda, deneklerin
sahneyi net bir şekilde yapabildiklerini gösterdi. Bu araştırmanın, büyüyen Metaverse alanındaki araştırmaları etkilemesi bekleniyor.
 
Son düzenleme:
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.