Msf5'e düşürerek aynı sorunu çözebildim, bu nedenle msf6 kullanıyorsanız, yaptığım şeyi takip etmeyi deneyin. Mesele şu ki msf5 msf6'dan daha kararlı ve bu yüzden düşürmeyi öneririm. Bazı adımlar atabilirim:
Metasploit 6'yi kaldırın. Ben yaptım: sudo apt-get --otomatik metasploit çerçevesini kaldır (otomatik tamamlama için meta yazın ve sekme tuşuna basın)
Burada bulunan msf5.tar.gz indirdim:
Sürüm 5.0.101 · rapid7/metasploit-çerçeve · GitHub 33
ve tar komutu ile ayıklandı: tar xvzf dosya adı.tar.gz
cd ile giriş dizinine gidin ~
Sonra
yapın: gem yükleme paketi Yukarıdaki komut, metasploit'te gerekli olan farklı taşlar (bağımlılıklar) yüklemek için gereklidir
Ardından ayıklanan klasöre geri dönün ve metasploit için tüm mücevherleri
almak için bu komutu kullanın: paket yükleme **Paket yüklemesini birkaç kez daha sonra yapmanız gerekebileceğini unutmayın, bu nedenle paket yüklemesini yapmadan önce metasploit ayıklanan klasöre girdiğinizi unutmayın
Bu taşlar OP'nin bahsettiği bağımlılıklar ve sorununu nasıl düzeltti. Şimdi işte vurucu, paket yükleme yapmaya çalıştığınızda, bazı hatalar söyleyecektir. Bu hatayı satır satır okumayı deneyin ve bir şeyin bundling'den önce yüklendiğinden emin olun diyen bir komut verecektir.
Bu komutu söylediği tekliflerin içinde kullanın ve ardından size günlük dosyasını kontrol etme gibi bir şey söyleyecek başka bir hata verecek ve bu dosyanın yolunu verecektir.
Hatanın paylaştığı günlük dosyasının çıktısını 'kedi' yapın ve hatayı orada görürsünüz. Bu dizin/dosya gibi bir şeyin var olmadığını söyleyecektir. Şimdi sadece google bu hata ve web siteleri gibi bazı yığın taşma cevap ile göstermelidir. Buradaki temel sorun, metasploit için yüklediğiniz bağımlılıkların kendi bağımlılıkları olması ve bunları yüklemek için apt kullanmanın basit bir meselesidir (sudo apt-get install packagename). Bu bağımlılıkları yüklemek ve sonra ayıklanan klasöre paket yükleme yapmak zorunda kaldım. Sonra başka bir hata verecekti ve birkaç kez daha devam etti. Bir süre sonra paket yüklemesi yaptığınızda, paket tamamlandı gibi bir şey söylemeli ve daha fazla hata vermemelidir.
Teknik olarak işiniz bitti (metasploit çalıştırmak için, sadece ayıklanan klasöre gidin ve ./msfconsole yapın) ancak metasploit'i başlatmayı biraz daha kolaylaştırmak için yapabilecekleriniz şunlardır.
Metasploit'e her kullanmak istediğinizde dizine yazmak yerine herhangi bir yerden erişebilmeniz için bir diğer ad kullandım
diğer ad oluşturmak için komutu msfconsole olan özgün öğeye benzer şekilde tuttum.
Msf6'yı yüklü tutarsanız veya daha sonra yüklerseniz, bu diğer ad komutu, diğer ad komutu olarak msfconsole kullanmamak veya = öğesinin öncesini msfconsole5 veya msf5console gibi başka bir şeyle değiştirmek için bu diğer ad komutuna müdahale edebilir.
Kullandım: diğer ad msfconsole='cd "metasploit ayıklanan klasöre yol"/ & ./msfconsole -q'
-q metasploit'i daha hızlı çalıştırır.