herkese merhaba ben nazli bu olay benim basima qecen yaz qeldi simdi karadenizli herkes bilirki ordaki topraklar cok verimli oldugu icin kimse mezarlik yapilsin die bahcesini vermez ve herkes kendi cenazesini kendi bahcesine gomer. biz koydeyken babamin amcasi olmustu. e tabi dogal olarak evin bahcesine gomuceklerdi.biz her yaz ayni kadro takilirdk 4 kuzen betul.ceren.beyza.ben . evlrmz cok yakin oldugu icn hergce dsarda olurdk (evlern arasi bi kac adm , bahceyle ewlrn arasi 15 metre fln) Bz yine disardydk annmlrde yan ewe gcmslrdi okey oynuyolardi bızde bizm ewde korku flmi ızliodtk neyse film bitti ve betul bi mallik yapip hadi dedemin ruhunu cagralm dedi bizde kabul ettik. ve herseyi hazirlyp cagrmaya basladk bisi olmadi yani biz oyle sandk . ertesi aksam yine korku filmi vardi (yaz oldugu icn hergun veriyolardi )ceren dediki hadi siz betulle gdp bahcede armut toplayin bizde beyzayla misr fln patlatlm mezarn orda oldugunu unutp kabul ettk gecenin 1.30 u biz bahcedeyiz . bana birdn dank etti mezarn burdaVe 3bucuk atmaya basladm cunku betulle ben kuznlrn icnde en cesurdk .armut agclarina ulasmak icin mezarin oldugu yrdn gcmek gerekio . tam ordan gcrkn hani derler ya taze mezarin topragi yumusak olur aynen oyle oldu ve betulun ayagi kaydi son anda kolundan tutm ama ikimizde dustuk o sirada asagi taraftn yaban domuzlari gelmeye basladi biz tam kalkip betulle koscakken birden faik dedeyi grdk (betulun dedesi )faik dede bize dogru kosuodu biz yaban domuzlariyla faik dedenin arasinda kaldk . ama benim gozume carpan sey cok korkunctu faik dede kanserdn olmustu olmdn once ayagi keslmsti ve ayagi yoktu ama biz onu hep protezle gordk o yuzdn korktm . tuhaf oln suyduki ayagnin kesldgi yrdn fiskirir gibi kan akiyordu faik dede betulun kolundan tuttu betul bagiriyodu . ben donakalmisim o ana dair hatrldgm tek sey ayet-el kursi okuodm dua biter bitmz faik dede kayboldu betul soka grmisti kalktm ve kolundan cekistirmeye basladm betlde kalkti ve kosmaya basladk eve gldgmzde yaban domuzlarndn son anda kurtldk eve grdk .
Ve sok olduk icerde cernle beyzanin gozleri ve ayaklari ters dnmustu kapılr kapandi ve faik dede gldi yne . yururkn ayagndki kanlar ustumuze sicramisti faik dede kapiyi acti iceri domuzlar doldu beyzayla cerenin ustune gttlr crn beyzanin kolunu tuttu ve cekti kolu kopmustu domuzlara atti bunlar birbirlerinin kolunu bacagini atti . faik dede gldi ve kuzular siz bakmayin dedi bıze sarldi heryrmz kan olmustu. bayilmisiz uyandigimda herks basimiza dkldi ev derli topluydu cernle beyzada tek parca halnde duruodu . herşeyi anlattik cerenle beyzaya onlar evde olmadklarini yan eve gdp yag aldklarini soyledilr . ertesi gn kitap okumak istdm ve kitap ayracmda bidahaki daha kotu olur yaziodu. SIZ SIZ OLUN SAKIN RUH CAGIRMAYIN..!