Mezarlıktan Çıkan SU.

DarkPasha

Katılımcı Üye
14 Eki 2013
427
1
Microsoft®
Aksaray'da, bir mezarlık içerisinden çıkan ve tadı zemzeme benzeyen su ilgi çekiyor. Sudan içmek için Aksaray'ın yanı sıra diğer illerden de vatandaşlar şehre geliyor.

"YURT DIŞINDAN GELEN VAR"

Bedir Muhtar Mahallesi'ndeki Bedir Muhtar Mezarlığı'nda çıkan su ile ilgili bilgi veren mahalle sakinlerinden 65 yaşındaki Muhammed Akbulut, su için yurt dışından bile gelenlerin olduğunu söyledi. Suyun çıktığı yerle ilgili bilgi veren Akbulut, "Burası Bedir Muhtar Kabristanlığı. Mezarlık girişinde bir camimiz var. O caminin hemen alt köşesinde iki muhterem zat teşrif edip burada ikamet etmişler. Ebedi istirahatgahları burası. Onlardan bir tanesi Bedir Baba, birisi Vezir Baba" dedi.



"HASTALARINA GÖTÜRÜYORLAR"


85 yaşındaki Şammas Hanlı ise, akan suya tüm Türkiye'den ilgi olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Bu su, benim bildiğim zamana kadar, kulübe buraya yapılana kadar buradan akardı, caminin oraya kadar varırdı, oradan da aşağıya gitmezdi. Sudan Türkiye'nin her tarafına, hatta yurt dışına giden arkadaşlar dahi ***ürüyorlar. Zemzem niyetine ***ürüyorlar. İlgi çok fazla, burayı ziyaret ediyorlar. Bu Sudan fincanlarla içiyorlar. Ufak şişelere de doldurarak hastalarına ***ürüyorlar. Şifa bulduklarını söylüyorlar"


KAYNAĞI BULUNAMIYOR


Şammas Hanlı, bir zamanlar suyun kaynağını araştırmak için kazı çalışmaları yapıldığını anlatarak sözlerini şöyle sürdürdü: "Ben 55 senedir biliyorum. Bunun ne zamandan beri aktığını bilen yok. Buraya geldiğimde burada yaşlılar vardı, 80-90 yaşında, onlar da bilmiyorlardı. Burası böyle damla damla akıyor. Kaynağını bulmak için kepçeyle arka tarafı ve çevresini epeyce kazdılar, araştırdılar ama kaynağını bulamadılar. Kazı çalışmasının ardından 5-6 gün su kesildi ondan sonra tekrar akmaya başladı."


Su içmeye gelen vatandaşlar ise sık sık mezarlığa geldiklerini belirterek, "Sudan içtiklerini, zemzeme benzer tadı olduğunu" ifade ettiler.
 

justfaber6

Yeni üye
30 Tem 2008
45
0
Ben aksaraylıyım garip olaylar arasında görünce şaşırmadım desem yalan olur evet ordaki su gerçektende tadı çok değişik ne normal bir suya benziyor nede zemzeme ama genede çok değişik ve güzel bir tadı var hem mezarlığın aşağısında hemde yukarısında 2 pınardan çıkıyor hatta dün sahur yaparken bile içtim :)Birde orada kanlı pelit var araştır istersen aksarayda hem çok ilginç hemde çok gizemli yerler bulmak mümkün hem ortaçağı medeniyetleri hemde ilkçağ medeniyetleri ile ilgili mezar bulmuşluğum yüzük felan gözyaşı şişesi felan bulmuşluğum var.Ama gerçekten çok antik ve tarihi dokuları çok olan bir şehir gelip buraları görmenizi tavsiye ederim.Bir kaç yer söyleyim araştır istersen selime,derinkuyu,güzelyurt,alacahöyük aklıma daha gelmiyor çok değişik dokuları var Aksarayımın :))
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.