MİT' e bilişimci olarak girmek istiyorum ne yapmam lazım

Thriller

Üye
25 Eyl 2023
148
30
Standartları karsiliyorsan başvurunu yaparsın veya diğer insanlardan ayrı olacak kendini ön plana atabilecegin bir özelliğin vardır o bile değerlendirilmek için önemli olur. Buraya konu açtığın için elendin yazanlara bakma. Senin kullandığın cihaz vs ellerinde olmadığı sürece xxx sen olduğunu kimse bilmez.
Sağolun Hocam
 

Roichue

Asistan Moderatör
31 Mar 2022
1,339
850
Millî İstihbarat Teşkilatı
Sorunuza cevap vermek yerine bazı arkadaşlara bir sorum olucak:

Kullanıcının sorduğu soruya cevap vermek yerine veya öneriler vermek yerine neden hep aşağıya çekmeye çalışıyorsunuz? Yaptığınız şey eleştiride değildir burda.

İnternetten git araştır diye kovacaksanız herkesi forumu kapatabilirsiniz o zaman.

Sadece öneriler ve ufak eleştiriler ile cevap verilebilir diye düşünüyorum.
 
Son düzenleme:

SP

Kıdemli Üye
29 Eki 2018
2,713
587
Zamanında nasıl Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi'nde çalışırım diye konu açmıştım. 1-2 kişiden yardım niteliğinde cevap bulabilmiştim. Ama bu bilinen bir meslek yöntemiydi. Seninki biraz karışık. O konu sayesinde ve yüz yüze görüşme sayesinde nasıl olduğunu öğrenmiştim.
O kadar bilgili bilgili yazılar yazılmış ki sanırsın MİT'te çalışıyor. Yaptığı tek şey geçerliliği olmayan fikrini belirtmek. Bazıları kelimelere takılmış. Kendileri bilmiyor ki bakanlıklardaki birçok e-posta bile "Sa" diye başlıyor. Çok fazla kısaltma kullanılıyor. Resmi belgeler hariç tabi ki. Sadece resmi kısımlarda kurumsal dille konuşursun olur biter. Bakanlıklar bunu dert etmezken MİT senin telefonuna girip nasıl mesajlaştığını mı kontrol edecek. MİT seni araştırırken THT'den veri isteyip mesajlaşmalarına mı bakacak? Hayır.
Evet, diğer devlet kurumlarına göre MİT'e girmek çok daha zor. Neden "zor" olduğunu az çok sen de biliyorsundur. Faaliyete başlayan MİT Akademisini araştır derim ilk önce.
Ama şunu söylemem gerekir ki burada kimse MİT personeli olmadığı için kendini geliştirmen gereken konuları bilemez. Bu açtığın konuda pek bilgi öğrenemezsin. Sonuçta burada MİT'e siber güvenlikçi olarak giren yok, değil mi dostlar? Elindeki tek resmi bilgi https://www.mit.gov.tr/kariyer.html olacaktır.
 

zeores

Üye
23 Haz 2021
102
26
Dostum eğer istihbarat bilimi ile ilgilenmek istiyorsan üstün gayret ve beceri gerekmekte. Kendi sitelerindede yazdığı gibi ketumiyet gerekir. Farklı kaynaklardan (kitap, rapor vs.) edindiğim bilgiye göre bilinenin aksine alıp eğitmiyorlar, eğitilmiş adam alıyorlar yani sen doğru soruyu sordun. Beni alsınlar eğitsinler demedin aksine nasıl yaparım dedin ve bu iyi birşey. Sana bu " Cyber Security Roadmap: Learn to become a Cyber Security Expert " roadmapı bırakıyorum buna göre eğitimlere nerden nasıl başlayabileceğini seçebilirsin. Ayrıca youtube türkçe kaynak için "Mehmet Dursun İnce (MDISEC)" "LUNİZZ" gibi kanalları tavsiye ederim daha ilerisi için yabancı dil gerekeceği muhakkak ingilizceni geliştirmeni ve okuduğunu anlayacak kadar rusça öğrenmeni tavsiye ederim. Uzun ve sıkıcı bir yazı oldu. Kendini geliştirmeyi unutma. Başarılarının devamını ve iyi forumlar dilerim.
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.