Mobil Legends BB Basitliğin Sistemi?

Liprow

Katılımcı Üye
15 Şub 2021
415
529
Lise zamanlarımda aktif şekilde oynadığımız bir oyundu. Yüksek ihtimal aranızda da oynamış ya da oynayan kişiler vardır.
Yaklaşık 1 ay önce bir arkadaşımın davetiyle tekrar oynamaya başladım. Eski görünüm ve oyun performansı olarak bazı şeyler cidden güzel duruma getirilmiş.
Oynayan arkadaşların da bileceği gibi genel bir toxic kitlenin içinde oynamaya çalıştığımız bir toplum vardı oyunda hala da var. Bu duruma hitaben bazı önlemler getirilmeye çalışılmış,
eskiden beridir gelen rank sistem adaletsizliği şeklinde ki şikayetlerden yanı sıra küfür, hile vb durumlar için kendince ileri düzey bir BAN sistemi gibi duruyor.
Bu sistemin uzun zamandır oynamayan biri olarak ilk başlarda gayet güzel bir yöntem olduğunu düşünüyordum ki jeton düşünceye kadar.d


PhxdNr7yevK.jpg



Aslında tüm düşünce böyle bir şerefsiz karşıma çıkıncaya kadar yerine tam oturmamıştı. Alt taraf da gördüğünüz üzere bu şahıs "hesap kapama cezası almıştır" şeklinde bir ibare görüyorsunuz.
Burada dikkatimi çeken nokta bu karaktersizi raporladıktan hemen sonra cevap alabilmem oldu.
Oyunu hiç oynamayan kişiler adına burada bir kaç şeye değinelim:

Oyun içinde arkadaş olarak eklemediğiniz bir kimse ile özel bir sohbet gerçekleştirdiğinizde sohbet kısa zaman içerisinde kayboluyor.
Ama arkadaş eklediğiniz kişi ile sohbetinizin son konuşmalarını sabit şekilde göre biliyorsunuz.

MLBB Mobil Oyun Kategorisinde zirvelerde diye bilirim ki bu durumu Riot Games davasında ki davranışlarından anlaya bilirsiniz.
Yukarı da oyunu hiç oynamayan kişiler için anlattığım konu bende şu şekil bir algı oluşturdu:
BAN sisteminde bir resimle anında bir tepki alına biliniyorsa, kaybolan bir sohbetin ss harici hiçbir sorgulama yapmadan sonuca mı varıyorlar dı?
Bu durum bu kadar popülasyonu olan bir oyun için çok saçma gelebilir belki de, fakat her konuşmayı kaydeden bir sistemde de aşırı data kirliliği olma olasılığı var.


-tXVZ10pahDn.jpg



Bu durumdan yola çıkarak yeni bir hesap açtım. Tek bir oyun dahi oynamadan asıl hesabıma 3 5 küfür ettim ve asıl hesabımla raporladım.
Bu sefer müşteri hizmetleri yukarıda ki lavuğun raporu kadar hızlı tepki vermedi ve "ciddi şekilde uyarılacaktır" gibi bir dönüş sağladı.
Bu kısımda hayal ettiğim gibi bir senaryo çıkmasa da eksik olan bir şeyler vardı.

EuGrJ0.jpg


Yukarıda gördüğünüz benim asıl hesabım. Bu hesap ile biriyle olan bir konuşmamı photoshop ile editledim, bu sefer bir fark vardı. Küfür ettiğim hayali kişiyi son oynadığım oyunda ki farklı bir kişiyle değiştirdim ve ss aldım. Şikayeti mantıken küfür edilen kişi tarafından yapılması gerekiyordu yine photoshop ile uğraşmak istemedim üstte anlattığım yeni hesap ile mantıken bağımsız iki kişinin konuşmasını raporladım ve sonuç.d:::

Hpvkq_-UbK.jpg


Kısacası hiçbir data kontrolü olmadan çok can yaka bilirler, buda onların ikna kabiliyetine bağlı.

GG

İyi forumlar...


 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.