Arkadaşlar yeni model aldım. Eski modemimi server yapmak istiyorum. SSH portu galiba yok. Bu yüzden nasıl aktif bir şekilde sürekli olarak programı çalıştırabilirim?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
dediğin sistemleri biliyorum zaten bilmeseydim burada işim olmazdı yazmadım. rasberry pi olsaydı bende neden kurmayayım zaten?Aslında modemler kendi başına tam anlamıyla bir sunucu gibi kullanılmaz. İçlerinde ufak bir işletim sistemi var ama üretici genelde SSH ya da Telnet gibi erişim portlarını kapatıyor. Bu yüzden içine girip sürekli bir program çalıştırmak kolay değil. Eğer server yapmak istiyorsan birkaç yöntem var:
Eski bir bilgisayar mini PC veya Raspberry Pi gibi küçük bir cihazı modeme bağlarsan 7/24 çalıştırabilirsin. Bu cihazda istediğin program arka planda açık kalır modem ise sadece interneti dağıtır. Diğer bir yöntem de modem modelin destekliyorsa OpenWrt veya DD-WRT gibi özel yazılımlar kurmak. Bu yazılımlar SSH erişimi sağlıyor ve paket yükleyerek cihaza ekstra özellik kazandırabiliyorsun. Eğer firmware yüklemek istemiyorsan en mantıklısı port yönlendirme açıp asıl çalıştırmak istediğin programı başka bir cihazda barındırmak.
Kısaca özetlemek gerekirse modem kendi başına server olmaz. Ya özel yazılım kurman ya da modeme bağlı bir cihazı kullanman gerekiyor.
Özel yazılım kursak bile yapabileceklerimiz sınırlı zaten hocam, bir modemde maksimum 32MB RAM bulunuyor diye biliyorum.Aslında modemler kendi başına tam anlamıyla bir sunucu gibi kullanılmaz. İçlerinde ufak bir işletim sistemi var ama üretici genelde SSH ya da Telnet gibi erişim portlarını kapatıyor. Bu yüzden içine girip sürekli bir program çalıştırmak kolay değil. Eğer server yapmak istiyorsan birkaç yöntem var:
Eski bir bilgisayar mini PC veya Raspberry Pi gibi küçük bir cihazı modeme bağlarsan 7/24 çalıştırabilirsin. Bu cihazda istediğin program arka planda açık kalır modem ise sadece interneti dağıtır. Diğer bir yöntem de modem modelin destekliyorsa OpenWrt veya DD-WRT gibi özel yazılımlar kurmak. Bu yazılımlar SSH erişimi sağlıyor ve paket yükleyerek cihaza ekstra özellik kazandırabiliyorsun. Eğer firmware yüklemek istemiyorsan en mantıklısı port yönlendirme açıp asıl çalıştırmak istediğin programı başka bir cihazda barındırmak.
Kısaca özetlemek gerekirse modem kendi başına server olmaz. Ya özel yazılım kurman ya da modeme bağlı bir cihazı kullanman gerekiyor.
32MB RAM olsun. sorun nedir? Zaten arduinoda 32kb. kaç katı modemdeki. ram hiçbir sorun teşkil etmiyor?Özel yazılım kursak bile yapabileceklerimiz sınırlı zaten hocam, bir modemde maksimum 32MB RAM bulunuyor diye biliyorum.
FTP servera yetiyor anca, pek de stabil olmuyor. Kendi düşüncemdi yani kusura bakmayın, isterseniz USB Portuna bir flash bellek bağlayıp, ayarlardan FTP'yi açın. Sonra bilgisayardan modeminizin IP'sine bağlanın. O şekilde kullanabilirsiniz.32MB RAM olsun. sorun nedir? Zaten arduinoda 32kb. kaç katı modemdeki. ram hiçbir sorun teşkil etmiyor?
yok harbiden bu forumun genel sorunu galiba herkes böyle yazılanları asla kimse okumuyor. Böyle bir şey olduğunu biliyorum diye belirtmişim bak. Zaten modem dibimde neden modeme takıp ağı yorayım ben usbyi takarım bilgisayarıma. Benim istediğim sunucu yapmak en basitinden python, cpp vs. çalıştırmak program çalışacak aktif şekilde bilmiyorsan bilmiyorum de zorlama şansınıFTP servera yetiyor anca, pek de stabil olmuyor. Kendi düşüncemdi yani kusura bakmayın, isterseniz USB Portuna bir flash bellek bağlayıp, ayarlardan FTP'yi açın. Sonra bilgisayardan modeminizin IP'sine bağlanın. O şekilde kullanabilirsiniz.
USB-TTL sadece mantıklı ona bakmak gerekiyor fakat exploit olma olasılığı bana göre artık çok düşük. O yüzden boşa uğraş. VPS madem varsa bende neden modeme bağlayayım ayrıca be bunu bana açıkla ya boş boş yazmak için yazmayın lütfen meşgul etmeyin. USB-TTL olacağını sanmıyorum fakat denemek gerekiyor ama maalesef donanım yok bende onu deneyemem. Teşekkürler hiçbiriniz bilmiyorsunuz muhtemelen kapatabilirse teşekkür ederim adminlereReverse Shell / Tünel Yöntemi: Eğer modem üzerinde kısıtlı ama script çalıştırabileceğin bir arayüz (ör. cron, CGI, debug sayfası) varsa, modem sürekli kendi dışarıya bağlanabilir. Böylece sen dışarıdaki bir VPS’e bağlanırsın, modem otomatik tünel açar. SSH portu olmasa bile persistent bağlantı kurmuş olursun.
UART / Seri Port Üzerinden Root Erişimi: Birçok modem anakartında UART (seri port) pinleri vardır. USB–TTL dönüştürücü ile bağlanıp root shell açılabilir. Böylece telnet/ssh engelini aşabilir, kendi binary’lerini çalıştırabilirsin. Bu biraz donanım uğraştırır ama kalıcı çözüm olur.
Firmware Patch / Exploit: Modemin resmi yazılımında (ör. web arayüzü) bilinen güvenlik açıkları olabilir. Bu açıklar üzerinden uzaktan komut çalıştırma (RCE) sağlanıp telnet/ssh aktif edilebilir. Modeline göre “firmware modlama” yaparak kendi scriptlerini içine gömebilirsin.
Çift Router Yapılandırması (Basit Yol): Eğer modem üzerine doğrudan program koymak çok zahmetli ise: Modemi sadece internet sağlayan köprü yap. Yanına çok az güç tüketen bir cihaz (mesela Raspberry Pi Zero, eski telefon, ESP32 gibi) koyup asıl server’ı onda çalıştır. Modem sadece ağ geçidi olur, Pi/ESP32 ise sürekli programı çalıştırır.
Cron veya Gizli Script Yöntemi (Varsa): Bazı modemlerde yönetim arayüzünde “otomatik yeniden başlatma, zamanlanmış görevler” gibi özellikler oluyor. Eğer firmware buna izin veriyorsa: Bu cron işlerine küçük scriptler eklenebilir. Script de senin programını çalıştırır.
Bunun haricinde, Docker veya Sanallaştırma ile Köprüleme, Eski Telefonu Modem ile Birleştirme, Always-On Script (Ping/Keep-Alive Trükleri), Uzaktan Yönetim için VPN Tüneli de kullanılabilir.
Hocam kusura bakma, sakin ol sinirlenmene gerek yok yani. Normal bir şey söyledim sadece, fikrimi belirttim.yok harbiden bu forumun genel sorunu galiba herkes böyle yazılanları asla kimse okumuyor. Böyle bir şey olduğunu biliyorum diye belirtmişim bak. Zaten modem dibimde neden modeme takıp ağı yorayım ben usbyi takarım bilgisayarıma. Benim istediğim sunucu yapmak en basitinden python, cpp vs. çalıştırmak program çalışacak aktif şekilde bilmiyorsan bilmiyorum de zorlama şansını