Nasıl Hesap Çalarım?

ulkubeg

Yeni üye
20 Tem 2020
10
0
ben daha önce hiç hack veya hesap çalmadım bu olayları yeni keşfettim nerden başlayabilirim
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Reiɴα

Genel Sorumlu
21 Eki 2019
1,705
3,007
Merhaba,


Nasıl Instagram, Facebook, Twitter vs. hesabı çalarım?


Sosyal medya hesapları düşürmek için sık ve etkili olarak kullanlan phishing metodlarıdır. Phishing yani oltalama saldırıları sahte bir taslak ve ya script ile kurabanın buralardan giriş yapmasını sağlayarak verileri elimize sunmasına yarayan yoldur. Bu iş için host ve ya domain alabilir ya da Shellphish aracını kullanabilirsiniz.

Shellphish aracı kullanımı için -> TIKLA


Ayrıca Sosyal Mühendislik bölümünü incelemenizde fayda var.

https://www.turkhackteam.org/sosyal-muhendislik/
 

hacker undispuTed

Yeni üye
16 Ağu 2012
36
0
Belli virusler ve ya rat dosyalarindan baslayabilirsin ya da casus yazilimlar vs bir suru yollari var yavas yavas baslayabilirsin ama en etnik yol

Cok degerli onemli bir hesabini caldir sonra otomatik baslarsin zaten :)
 

Patrick Jane

Uzman üye
1 May 2019
1,499
3
Cehennem
Kurbana rat,keylogger,stealer atıp çalabilirsiniz.
Antivirüsler yakalamasın diye de cryptlarsın.
Yada sosyal mühendislik kullanıp psihing yaparsın.
Bence sosyal mühendislikle başla hacklerin bence tamamında sosyal mühendislik şart.
 

Wyona

Yeni üye
20 Tem 2020
30
1
1- Bilinen ve en sık uygulanan yöntem tanıdığınız birinin hesabını çalma yoludur. Bunun için hesabın şifresini bilmeniz veya hesabın oldukça basit bir şifreye sahip olması yeterlidir. Özellikle ayrılan çiftler veya birbiriyle sorun yaşayan arkadaşlar arasında yaşanan bu tarz durumlar nispeten zararsız olarak görülebilir.

2- İkinci yoldaysa daha komplike bir metot uygulanır. Bilgisayarınızda bir anti virüs programı yoksa ve internet üzerinde sörf yaparken pek güvenilmeyen siteleri ziyaret ediyorsanız bilgisayara keylogger veya trojan virüsü bulaşma olasılığı artar. Bu tarz virüsler, bilgisayar klavyesi üzerinde yazdığınız her bilgiyi programı kullanan kişiye gönderir. Böylece sadece Instagram hesabınız değil aynı zamanda tüm bilgileriniz ve en mahrem sırlarınız kötü niyetli kimselerin eline düşebilir. Bu yöntemden korunmak için bir anti virüs programı kullanmak ve periyodik olarak bilgisayarı taratmak en uygun çözümü sağlar.

3- Üçüncü yolsa internet kullanmaya yabancı Instagram kullanıcılarını hedefler. Bu yöntemde Instagram hesabınıza bağladığınız takipçi arttırma, hesaba bakan kişileri görme ve gizli hesapları görmeye yarayan zararlı uygulamalar yoluyla Instagram hesabınız çalınır. Bu yüzden eğer bir takipçi artırma uygulaması kullanıyorsanız mutlaka dikkatli olmanız gerekir. Özellikle günümüzde birçok kişi ve işletmenin bu tarz uygulamalar kullandığı düşünüldüğünde en sık rastlanan Instagram hesabı çalma yönetimi olarak bu şık gösterilebilir.

4- Instagram hesap çalma yöntemlerinden bir diğeri ise çalınmak istenen hesabın konum bilgilerine erişip bu bilgileri kullanarak şifre yenileme talebinde bulunmak olarak karşımıza çıkar. Şifre yenileme yöntemi olarak Instagram kullanıcının mail hesabına link veya doğrulama kodu gönderir. Bu noktada Instagram hesabını çalmak isteyen kişi sosyal medya platformunun kafasını karıştırarak kullanıcının kullandığı e-posta hesabı dışındaki başak bir hesaba kodun veya linkin gönderilmesini sağlayarak hesabı ele geçiriyor.

5- Bir diğer Instagram hesabı çalma yöntemi olarak karşımıza sosyal mühendislik de denilen metot çıkıyor. Bu yöntemde çalınmak istenin hesabın sahibine listesinde yer alan bir kişinin hesabı kullanılarak şifre ele geçiriliyor. Bu yöntemde teknik bilgiden ziyade telkin yöntemi uygulandığı için herhangi bilgisayar bilgisi gerektirmiyor.
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.