Neden JavaScript?

1974

Üye
16 Mar 2018
182
1
Neden javascript öğrenmeliyiz?

Java script internet üzerinde ki bütün önemli browserlar da (İnternet Explorer, firefox, Chrome, Opera ve Safari ) çalışan en popüler bir script dilidir . Javascript i öğrenebilmek için bu dilin tabanını oluşturan veya dilin gelişmesinde rol oynayan HTML ve XHTML bilmemiz gerekiyor.

* *
Javascript Html Sayfalarına Etkileşim yani interactivity eklemenmesi için Tasarlanmıştır.

* *
Javascript bir script dilidir.
* *
Script dili bilindiği gibi lightweight yani hafif bir programlama dilidir öğrenmeside kolaydır.
* *
Javascript genellikle Html Sayfalarına Gömülür yani Html kodları arasında bulunurlar.
* *
Javascript Yorumlanmış bir dildir yani scriptler önceden bir derleme* olmadan çalışırlar.



Java Ve Javascript Aynımıdır?

Java ve Javascrıpt kesinlikle aynı şey değildir tam tersine Java ve Javascript tamamıyla farklı 2 dil olmakla beraber farklı 2 kavram ve tasarımdır.Java Sun Microsystem tarafından design edilmiş çok karışık ve güçlü bir dildir ve C ile C++ la aynı kategoride olan bir programlama dilidir.


JavaScript ile Ne Yapılabilir?
JavaScript html tasarımcılarına bir programlama aracı sunar.Bilindiği gibi Html yazarların normalde programcı değillerdir fakat JavaScript bir Script dili olduğu için JavaScript dili ile Html kodları yazanlar gerçek bir programcı görünümü kazanacaklardır.Ayrıca Java Script gerçekten çok basit bir Söz dizimine sahiptir.Neredeyse herkes çok küçükde olsa kodları Html sayfalarına koyar.

JavaScript ile dinamik text dosyalarını Html Sayfalarına koyabiliriz. .write(“<h1>”+name+”</h1>”); gibi…

JavaScriptler* olaylara erişebilir ve kontrol edebilirler.Javascript kodu herhangi bir sayfanın yüklenmesi başlarken veya biterken veya kullanıcı bir şeye tıkladığında ki event i kontrol edebilir .

JavaScript HTML bileşenlerini okuyabilir ve yazabilir.JavaScriptler Aynı zamanda okudukları Html bileşenlerini değiştiredebilirler.

JavaScript bir datayı onaylamak(validate) ve doğrulamak *içinde kullanılır.JavaScriptler data server a ulaşmadan onları Onaylayabiliyor.

JavaScript Sayfaya giren kullanıcının browser ının algılayabilir.

Javascript İnternet Sayfalarında Özellikle Asp.net gibi dillerde bir bilgiyi depolamak için kullanılan Cookies ler oluşturmada kullanılabilir.
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.