Nedim Seven ( Örgütün İkinci Kasası )

SaNtİqo mUnEz

Katılımcı Üye
23 Ara 2009
858
0
Evden
İnterpol'ün kırmızı bültenle aradığı bu isimler, şubattaki 'kara para' operasyonunda yakalanmıştı. Önce tutuklanan militanlar daha sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Rıza Altun, temmuz ayında Avusturya Hava Yolları'na ait tarifeli bir uçakla Viyana üzerinden Kuzey Irak'a geçti. Nedim Seven de, beklenildiği gibi Fransa'yı terk etti. Her gün evinin bulunduğu bölgedeki emniyet müdürlüğüne giderek imza atması gereken Seven'in yaklaşık bir aydır ortada gözükmemesi polisin dikkatini çekmemiş. Kaçış, Paris'e gelen Türk heyetinin Seven'i sorgulamak istemesi üzerine ortaya çıktı. İfade için savcılığa çağrılan Seven'in firar ettiği anlaşıldı. Bunun üzerine harekete geçen Fransa Adalet Bakanlığı, Behzad kod adlı Seven hakkında uluslararası tutuklama emri çıkarttı. Ancak terör örgütü mensuplarıyla Fransa arasındaki ilişkiye dikkat çeken uzmanlar, Rıza Altun gibi Nedim Seven'in de kaçmasına göz yumulduğunu savunuyor. Şubat ayında gözaltına alınan örgütün önde gelen isimleri, Fransa'da yaptıkları bütün faaliyetlerden istihbarat teşkilatının haberi olduğunu açıklamıştı. Örgüt üyelerinin, savcılığın tutuklama talebi ve İnterpol'ün arama emrine rağmen mahkeme tarafından serbest bırakılması da bu irtibata bağlanmıştı.

Fransa'nın PKK duyarsızlığı devam ediyor. Şubat ayında PKK'nın Fransa'daki üslerine şafak operasyonları düzenleyen terörle mücadele birimleri, aralarında Rıza Altun, Nedim Seven ve Canan Kurtyılmaz gibi örgütün önde gelen isimlerinin bulunduğu 16 kişiyi tutuklamıştı. Paris İstinaf Mahkemesi, terörle mücadele savcılığının "tutuklansın" talebine rağmen, haklarında uluslararası tutuklama emri bulunan örgüt üyelerini tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakmıştı.
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.