Nedir bu Arabesk? [Kısa Tanımı]

3xLDarq

Uzman üye
9 Eyl 2016
1,673
1
Bıraktı-----
Arabesk'in temelleri araplara dayanıyor ismindende anlıyacağınız gibi.Ama biz Arabesk'i kendi tarzımızla ilk olarak 1940'lı yıllarda Haydar Tatlıyay yapmıştır.Ama radyolarda o dönemde arapça şarkı yasaktı.Ama bu parça tutmuştu sevilmişti.Boşverelim arap dilinden,geçelim TÜRK diline yansıtılmışına.
Türkçe Arabesk
Türkçe Arabesk'i ilk olarak Arabesk'in babalarından biri olan Orhan Gencebay seslendirmiştir.
İbrahim Tatlıses, Esengül, Ferdi Tayfur, Müslüm Gürses, Ümit Besen, Gökhan Güney, Azer Bülbül, Emrah, Mahsun Kırmızıgül ve Hakkı Bulut gibi isimlerse arabeskin en ünlü icracıları arasına katılmıştır. Bergen ve Kamuran Akkor ise 80'lerde zirveye çıkan arabesk müziğin en önemli kadın temsilcilerinden olmuşlardır. Arabesk, zamanla kendi içinde Arabesk-pop ve Arabesk-rock gibi alt başlıklara ayrılmıştır. Arabesk müziğinin en önemli ve en çok bilinen "3 baba" olarak adlandırılan temsilcileri Ferdi Tayfur, Müslüm Gürses ve Orhan Gencebay'dır.
Kod:
[COLOR="Red"][CENTER][FONT="Franklin Gothic Medium"][SIZE="4"]Gerçek tanımını söyledik benim tanımıma geçelim.
Ben arabesk'i en farklı müzik dalı olarak buluyorum.
Aynı rap gibi hayata haykırıyoruz yaşadığımız zorluklar,sıkıntılar.
Bir çok olay gibi şeylerin birleşiminde çıkan parçalardır arabesk müzik.[/SIZE][/FONT][/CENTER][/COLOR]
12331500_1661423040796026_1870079540_n.jpg
Bir çok müzik kültürünü biliyorum,bir çok konu açacağım müzik ile ilgili.Rap tarihi kısaca konum için :
Rapin Kisa Tarihi
 
Son düzenleme:
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.