Nedir Bu Tor Browser

  • Konbuyu başlatan Selamiraen
  • Başlangıç tarihi
S

Selamiraen

Ziyaretçi
Herkese selam bugün bir sorum var bu ama lütfen bilgili yada kullanmış kişiler cevaplasın
1 Tor Browser güvenli mi? çoğu kişi tehlikeli çoğu kişi güvenli diyor
2 normal sitelere girersek bir sorun olur mu?
3 sildikten sonra ip adresim orada gözükür mü

Yanıtlarsanız sevinirim
 

Sort

Deneyimli Moderatör
14 Eki 2019
982
88
Merhabalar:
1: Tor Browserda Onion Sitelerde Site Sahiplerinin Kimliği Belirli Olmadığı İçin Dolandırılma İhtimaliniz Var.Tek Tehlikeli Yanı Bu. Site Sahiplerinin Kimlikleri Kolay Bulunamadığı İçin Yasadışı Ürün Ticareti, Afedersiniz Ama Pedofili ve Şiddet İçerikli Siteler Açabilirler.
2: Tor Browser Ülkemizde Yasak Ancak Bu Size Sorun Oluşturmayacaktır. Tor Ağında Çok Büyük Suçlara Karışmadığınız Sürece İzinizin Bulunması İmkansızdır.Tor Ağında Birini Tespit Etmek İçin Yüksek Teknolojili ve Maliyetli Ekipmanlara İhtiyaç Duyulur.Bu Yüzden Bu Ekipmanlara Sahip İstihbarat ve Federal Güvenlik Kurumlarının Hedefine Girecek Suç İşlemediğiniz Sürece Bulunamazsınız.
3: Dediğim Gibi Gerçek İp Adresinizle Sitelere Girmezsiniz.Vpn Gibi Siteye Girmek İstediğinizde En Az 3 Sunucu Tarafından İstek Gönderirsiniz.Bu Yüzden Gerçek İp Adresiniz Güvende Olacaktır (Tabi ki Normal Kullanmak ve Büyük Suçlara Karışmamadığınız Sürece :) )
 

Ariss

Kıdemli Üye
8 Mar 2016
4,583
114
uzay
Merhaba. Tor, kim olduğunuzu ve internete nereden bağlandığınızı maskeleyerek gizliliğinizi ve anonimliğinizi koruyan, gönüllüler tarafından yürütülen bir servistir. Servis sizi aynı zamanda Tor ağının kendisine karşı da korur; böylece diğer Tor kullanıcılarına karşı da anonimliğinizi koruduğundan emin olabilirsiniz.

Tor Browser, internet üzerinde nadiren de olsa anonimliğe ve gizliliğe ihtiyaç duyan insanların Tor ağına hızlıca ve kolayca bağlanmalarını sağlar.

Tor Browser diğer internet tarayıcılarına benzer çalışır. İnternet tarayıcıları, internet sayfalarını görüntülemek için kullandığınız programlardır. Chrome, Firefox, ve Safari bunlara örnektir. Ancak diğer internet tarayıcılarından farklı olmak üzere, Tor Browser internet trafiğinizi Tor üzerinden geçirerek bağlandığınız siteleri izleyen kişilerin lokasyonunuzu belirlemesini ve internet trafiğinizi izlemeye çalışan kişilerin işini oldukça zorlaştırır.
 

Ghost Killer

Özel Üye
13 Ocak 2019
11,239
7,715
Merhaba,

1) Tor browser güvenli anonimlik için tavsiye ederim.

2) Normal sitelere girip ziyaret edebilirsin bir sorun olmaz alışveriş yapmamalısın çünkü dolandırılma ihtimalin var.

3) Tor browser kullandığın için gerçek İP adresin gözükmez.

İyi Forumlar.
 

ZuL-RaA

Kadim Üye
9 Ara 2017
5,550
837
Semerkant
Merhabalar,

"1 Tor Browser güvenli mi? çoğu kişi tehlikeli çoğu kişi güvenli diyor."

Öncellikle evet güvenli ama bu demek değildir ki artık her şeyi yap yanına kar kalsın. Tabi ki bu değil. Geçenlerde biri Tor Browser dan hacklediği web sitesi yüzünden dava yemiş. Sadece onion sitelerine girmekte kullanın.

" 2 normal sitelere girersek bir sorun olur mu?"

Aslında olmaz ama giriş gerçekten İnstagram a vs. girerseniz konumdan dolayı doğrulamaya düşecektir.

"3 sildikten sonra ip adresim orada gözükür mü? "

Normal tarayıcı görünür mü derken ne demek istiyorsunuz? Sizin girdiğiniz siteler ip adresinizi kaydeder ama tor nedeniyle sürekli değişir.

https://www.turkhackteam.org/deep-w...-kurulu-nasil-kullanilir-dikkat-kibrisli.html
 

Bilinmiyor81110

Yeni üye
14 Ocak 2019
8
2
Evrean
Herkese selam bugün bir sorum var bu ama lütfen bilgili yada kullanmış kişiler cevaplasın
1 Tor Browser güvenli mi? çoğu kişi tehlikeli çoğu kişi güvenli diyor
2 normal sitelere girersek bir sorun olur mu?
3 sildikten sonra ip adresim orada gözükür mü

Yanıtlarsanız sevinirim

Tor browser güvenligi kişiye baglıdır. Örnegin dolandırıcılık sitelerine gider para verirsen adı tehlikeli konur ama torda bulunan tüm siteler tehlikeli degildir lakin çogunluk tehlikelidir. eger bilinmeyen ve para isteyen sitelere girip para verirsen tehlikeli olacaktır. popüler ve güvenli sitelere ödeme yapmak daha güvenlidir.

Normal sitelere tor browser aracılıgıyla girebilirsin bunda bir sorun yoktur lakin normal browserların açtıgı siteler ve servisler sizi bot olarak algılayacakır ve sürekli kimlik dogrulama isteyecektir. tor browser sadece tor agına baglanmak için degil.

Tor Browser'u sildikten sonra tor agına baglanamazsın çünkü tor browser gateway görevi görür. tor agına baglanamazsanda tor sitelerine ulaşamazsın çünkü tor agı internette kapı gibidir.
 

İmmortalTürk1

Katılımcı Üye
17 Ocak 2019
414
24
1- Tor browser güvenlidir lakin dark ve deep Web sitelerine Tor aracılıgıyla girildiği için dikkatli olmanız gerekmektedir.

2- Normal sitelere girmeniz hiç sorun değildir. Tor da bir tarayıcıdır. Chrome opera gibi..

3-İp nizin güvende olmasını istiyorsanız vpn açıp Tor browsera girerseniz daha iyi olur sizin içn.
 

OxiPionHacker

Katılımcı Üye
24 Mar 2018
492
0
Nereye :D
Tor Browser Kullandım Bir Şiddeti Yok Erişemeyeceğin Sitelere Erişim Sağlıyor Nerde Olursan Ol Ama Kullanmanı Çok Önermem Ama Kullanabilirsin Fakat Tor Browser Üzerinden Farklı Sitelerden Birşeyler Satın Alma Dolandırılma İhtimali Yüksek VE Karanlık İnternete Yol açan sitelere Giriş Yapıyor Bunun Yüzlerce katmanı var bunlarada girmeyin
 

'Türk

Kulüpler Genel Sorumlusu
5 May 2020
2,462
1,537
K E R K Ü K
tor ağı güvenlidir fakat %100 anonimlik sağlamaz. %100 anonimlik denen birşey yoktur.

normal sitelere girerseniz sıkıntı çıkarmaz fakat güvenlik seviyesini arttırırsanız bası js leri engellediği için sıkıntı çıkarabilir.
sildiğinizde ip nizi silmez çünkü loglarda zaten ip adresiniz kayıtlı.
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.