Network Kurulumu

By-CyL1nD3r

Uzman üye
1 Eyl 2008
1,485
14
BuRs4
Ana Makina İçin

Modeminizin takılı olduğu, internete erişim yaptığınız makinanızda ethernet kartınızın ve dial-up çıkış yapmanız için gerekli sürücülerinizin yüklü olduğunu varsayarak; ağ ayarlarımıza geçebiliriz artık. İlk önce denetim masasından ağ seçeneğini tıklayın. Açılan diyalog kutusunun Yapılandırma bölümünde Ekle butonunu kullanarak aşağıdaki şekillerde gösterildiği gibi TCP/IP, IPX/SPX, NETBEUI protokollerini yükleyin. Ayrıca Client for Microsoft Networks ile Client for Netware Network sürücülerinide yüklemeyi unutmayın.

Bu işlemler gerçekleştirildikten sonra Dosya ve yazıcı paylaşımı butonunu tıklayıp dosya ve yazıcı paylaşımını diğer kullanıcılara serbest hale getirin. Tanımlama bölümünde ise Ana makinaya bir bilgisayar ismi ve çalışma grubu adı vermelisiniz. Bu çalışma grubu ismi ise ana makina ve istemci makinalarda aynı olmalı, buna özellikle dikkat edin. Bu diyalog kutusu aşağıda belirtilmiştir.

Yandaki şekilde görüldüğü gibi, Bilgisayar adı ve Çalışma grubunu tanımlayın... Erişim denetiminde ise herhangi bir ayarlama yapmanıza gerek yok... Şimdi sıra TCP/IP özelliklerinin ayarlanmasına geldi.. Bunun için Yapılandırma bölümünde TCP/IP ve ethernet kartınızın yazılı olduğu ağ bileşenine çift tıklayarak aşağıdaki diyalog kutusunu elde edin. TCP/IP özellikleri diyalog kutusunda IP Adersi bölümünde Bir IP adresi belirt radyo düğmesini aktif hale getirin. Bu işlemden sonra ise Ip adresini 192.168.0.1, alt ağ maskesini ise 255.255.255.0 olarak girin. Artık ana makinanızın IP adresi 192.168.0.1 oldu.

Yine aynı diyalog kutusunda DNS yapılandırması sekmesini seçip DNS i devreye sok radyo düğmesini aktif hale getirin. Ana makine ismini şekildeki gibi Gateway girip, etki alanını boş bırakın. DNS Sunucusu arama düzeninde ise servis aldığınız servis sağlayıcısının IP numarasını girmeniz gerekir. Ancak bu şekilde diğer makinaları internet erişimine dahil edebilirsiniz....Servis sağlayıcınızın IP adresini öğrenmek için benden mail ile yardım alabilirsiniz. 131.107.1.7 nolu IP adresinide bu listeye eklemeyi ihmal etmeyin.



İstemci Makinalar İçin


İstemci makinalarda gerçekleştireceğiniz ayarlar ana makina için yaptığınız ayarlara hemen hemen benziyor. Tek fark tüm işlemlerin tek tek aynı şekilde gerçekleştirildikten sonra her istemci makina için ayrı ayrı IP numaraları verilmesi...Örneğin ana makinanın IP si 192.168.0.1 idi; buna göre sırasıyla istemci makinaların IP leri 192.168.0.2, 192.168.0.3, 192.168.0.4.... 254 şeklinde gitmeli. Dikkat etmeniz gereken diğer husus ise istemci makinaların DNS Sunucusu arama düzeni kısmına ana makinanın IP sini girmeniz gerektiğidir. Yani istemci makinalarda DNS Sunucusu arama düzeni 192.168.0.1 olmalıdır. Buraya çok dikkat edin.



Internet Explorer ve Netape İçin Ayarlar


İstemci makinalarda Internet te sörf yapabilmeniz için kullandığınız browserlarda ufak değişiklikler olması gerekli. Bu değişiklikler aşağıda gösterilmiştir. Ana makinalarda böyle bir ayar söz konusu değildir.
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.