Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
B -) Geçmiş zaman modal'larını kullanarak boşluklarını doldurmanı istiyor.
1- Demişki işi başkası kapmış. Daha önceden başvurmalıydın olmalı devamı. Yani -must apply- 2- Demişki o geçen gece evde .. "Be" yani olmak fiilini kullanacağız. İki yol var. Ya evdeydi, ya da değildi. Diğer cümlede onu kafede gördüğünü söylüyor. Yani ilk cümle "evde olmamalı" olacak. Yani -shouldn't be- 3- Demişki numarası tüm gece meşgulmüş. Devamında aralıksız saatlerce telefonda olduğunu belirtmek lazım. Yani -could be- 4- Sondaki ailemden ayrılmak istemedim kalıbından cümlenin yaklaşık olarak taşınabilirdim lakin ailemden ayrılmak istemedim gibi olması gerektiğini anlıyoruz. Yani -might- 5- Sonda zaten bir sınavın kaçtığını söylemiş. Geç gitmekle alakalı cümle kurmalıyız. En uygunu geç gidemem olurdu. -can't go-
C -) Cümleleri parantez içindekilerle bir daha yazmanı istiyor.
1-Partimize çok fazla insan davet ettik. Herkese yetecek kadar odamızın olmayışından endişeliyim. Demiş ve "Shouldn't" ile yeniden yazmamızı istemiş. Yani -mamalı ile. Türkçesi olarak şöyle düşünebiliriz. Partimize bu kadar çok insanı davet etmemeliydik çünkü herkese yetecek kadar oda yok. İngilizce olarak ise -We shouldn't invite that much people because we don't have enough room for everyone diyebiliriz. 2-Trafik çok sıkışıktı. Zamanında yetişmem imkansızdı. Demiş ve "Can't" ile yeniden yazmamızı istemiş. Yani -amamak ile. Türkçesi olarak şöyle düşünebiliriz. Trafik sıkışıklığını direkt geçemem ya. Bu yüzden dün geç kaldım. İngilizce olarak ise -I can't skip the traffic jam. This is why i was late yesterday diyebiliriz. 3-John ayak bileğini incitmiş. Maçı da kazanamamışlar. Demiş ve "Could" ile yeniden yazmamızı istemiş. Yani -abilmek ile. Türkçesi olarak şöyle düşünebiliriz. John ayak bileğini incitmeseydi maçı kazanabilirlerdi. İngilizce olarak ise -If John didn't hurt his ankle, they could win diyebiliriz. 4-Çocuklar ev ödevlerini yapmamışlar. Şimdi ise panik olmuşlar. Demiş ve "Should" ile yeniden yazmamızı istemiş. Yani -malı ile. Türkçesi olarak şöyle düşünebiliriz. Ödevlerini erkenden yapmalılardı. İngilizce olarak ise -They should have done their homework early diyebiliriz. 5-Dün akşam Brownları aradım. Ama cevap vermediler. Demiş ve "Must" ile yeniden yazmamızı istemiş. Yani -mak zorunda ile. Türkçesi olarak şöyle düşünebiliriz. Brownlara ulaşmak zorundayım. İngilizce olarak ise -I must make contact with Browns diyebiliriz.
D -) Cümleleri edilgenleştirmeni istiyor.
1-İnternet'te birçok faydalı bilgi buluruz. Demiş ve edilgen halini istemiş. Edilgenin Türkçe hali faydalı birçok bilgi bulunur bizim tarafından. İngilizcesi şöyledir. -A lot of useful information on the Net found by us. 2-Mary odasını her gün toplar mı? Demiş ve edilgen halini istemiş. Edilgenin Türkçe hali oda Mary tarafından her gün toplanır mı? İngilizcesi şöyledir. -Is room tidied up by Mary every day? 3-Çocuklar uyuduklarından dolayı dün hiçbir ses duymamışlar. Demiş ve edilgen halini istemiş. Edilgenin Türkçe hali dün uyurken çocuklar tarafından bir ses duyulmamış. İngilizcesi şöyledir. -No voice was heard by children while they were sleeping yesterday. 4-1492'de Amerika'yı kim keşfetmiştir? Demiş ve edilgen halini istemiş. Edilgen Türkçe hali Amerika 1492 yılında kim tarafından keşfedilmiş? İngilizcesi şöyledir. -Who was America discovered by in 1492?
E -) Parantez içindekileri kullanarak edilgen yapıda boşlukları doldurmamızı istiyor.
1-Mihrap, minber ve 4 minare gibi İslam'a ait özelliklerin 1453 yılında eklendiğini söylememizi istiyor. -were added- 2-Sevilla Katedral'inin 1520 yılında tamamlandığını söylememizi istiyor. -was completed- 3-Anıtkabir'in İstanbul'da olmadığını söylememizi istiyor. -wasn't located- 4- Bahsedilen müze Ayasofya'dır. Müze olarak 1 Şubat 1934'de açılmadığını söylememizi istiyor. Çünkü 1934 değil 1935'de açılmıştır. -wasn't opened- 5-Bunlar tüm zamanlarda Bizans mimarisinin simgesi olarak sayıldığını söylememizi istiyor. -were consider-
F -) Boşlukları verdiği kelimelerle doldurmamızı istiyor.
1-Tom plaj tatilini kış tatiline ne eder? Tercih eder. -prefers- 2-İnsanlarla ilgilenirim ve onlara yardım etmekle neyim? İlgiliyim. -am into- 3-Herkes benim resim çizmede ne olduğumu düşünür? Yetenekli. -am gifted- 4-Kız kardeşim arkadaşları ile takılacağına ders çalışmayı ne yapar? Tercih eder. -would prefer- 5-Cansu spor yapmayı seviyormuş ve sporun her türlüsünde neymiş? İyiymiş. -is good- 6-O, yarın toplantıya katılmayı ne yapmaz? İstemez. -want-
Konu içeriği incelemiş olup sorunun çözüldüğüne kaanat getirilmiş ve daha fazla post kasılmasını önlemek,sorunu yaşayan diğer üyelerimizin arama yaptıklarında daha kolay bulması için konu kilitlenip "çözüldü" ibaresi eklenmiştir.