Merhaba değerli TurkHackTeam mensupları;
Bu konumda sizler ile gerçekleştirdiğimiz bir NMAP taraması sonucu elde ettiğimiz verileri nasıl en iyi şekilde sistematize eder ve bir araya toplarız, bunları görselliğe ve kullanıma nasıl en uygun hale getiririz bundan biraz bahsetmek istiyorum. Bu yaptığımız işlem sonucunda yaptığınız çeşitli tarama sonuçlarını daha efektif bir kullanıma uygun şekilde okuyabilir, sunumunu gerçekleştirebilir veya depolanmasını sağlayabilirsiniz. İşlemi görsel ile ifade etmem gerekir ise sizle ile şu şekildeki bir bilgi karmaşasını;
Görüldüğü şekildeki gibi bir düzenlemeye tabi tutacağız;
Bu konumda sizler ile gerçekleştirdiğimiz bir NMAP taraması sonucu elde ettiğimiz verileri nasıl en iyi şekilde sistematize eder ve bir araya toplarız, bunları görselliğe ve kullanıma nasıl en uygun hale getiririz bundan biraz bahsetmek istiyorum. Bu yaptığımız işlem sonucunda yaptığınız çeşitli tarama sonuçlarını daha efektif bir kullanıma uygun şekilde okuyabilir, sunumunu gerçekleştirebilir veya depolanmasını sağlayabilirsiniz. İşlemi görsel ile ifade etmem gerekir ise sizle ile şu şekildeki bir bilgi karmaşasını;
Görüldüğü şekildeki gibi bir düzenlemeye tabi tutacağız;
KULLANILAN KOD
Kod:
xsltproc tarama.xml -o tarama.html
VİDEO ANLATIM
[ame]https://www.youtube.com/watch?v=AHAh070bATg[/ame]
Not : Videonun görüntü kalitesi bir miktar düşmüş, bunun için özür diliyorum. Kullanmış olduğum ekran kayıt programını yitirmem sonucunda maalesef ki daha önce kullanmadığım bir program ile kayıt yapmak durumunda kaldım.
TurkHackTeam.Net/Org
Saygılarımla...:Smiley1007: