Eline saglik
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Teşekkür ederimEline saglik
Elinize sağlık hocam Uzun bir sürenin ardından sizi yine görmek hoşNMSExcel Kurulum&KullanımUzun bir aradan sonra tekrar merhabalar değerli forum sakinleriUzun zamandır proje paylaşmıyordum uğraştığım bir sürü farklı geniş kapsamlı projeden dolayı. Bu proje de yeniden bir başlangıç olsun diyelim
Bu uygulamamda belli bir excel dosyası üzerinden hızlıca değişiklik yapabilmeyi sağladım. Ayrıca uygulamayı kurarken Excel programına ihtiyaç duymayacaksınız. Tek ihtiyacınız kullanımı tamamen ücretsiz olan Python. Eh tabii ne uğraşacağım editörle diyip Microsoft Office alırım da diyebilirsiniz. Aşağıya sizin için fiyatı bırakayım
.
Neyse hemen başlayalım kullanıma. Uygulamayı sadece windows ve linuxta test ettim bu arada. Ama Mac de dahil olmak üzere sorun olacağını sanmıyorum.
Kurulum
Öncelikle sisteminizdegityüklü ise terminalinizde aşağıdaki kodu çalıştırın. Yüklü değil ise yükleyip buradan devam edebilirsiniz ya da bu adımı atlayabilirsiniz.
Ardından uygulama yüklenecek, aşağıdaki çıktıyı gördüyseniz işlem tamamdır.Bash:git clone https://github.com/NMSOfficial/NMSExcel
Ardındancd NMSExcelkomutu ile uygulama dizinine girmeniz lazım.
Sonrapip install -r requirements.txtkomutu ile gereklilikleri yükleyin. Unix ortamlı bir OS kullanıyorsanız(Linux, MacOS)pip3ile yükleyin.
Bende zaten yüklü olduğu içinrequirements already satisfiedfalan filan geldi. Neyse şimdi programı çalıştırabiliriz.
Kullanım
python app.pykomutuyla ya dapython3 app.pykomutuyla çalıştırın. Windows kullanıcılarıpythonile çalıştıracaklar. Unix ortamlı kullanıcılar(Linux, MacOS) isepython3ile çalıştırsınlar. Ardından karşınıza aşağıdaki ekran gelecek.
![]()
Burada Excel Seç butonuna basın. Ardından bu ekran gelecek.
![]()
Burada da düzenlemek istediğiniz Excel dosyasını seçin. Bu arada excel dosyasınızdaki verileri düzenlerken A sütununda bulunan Barkod No baz alınarak düzenlenecek. Bu sistem marketlerdeki ürün listesi excellerinde kullanılan sistem için. Eğer tam bir düzenleme istiyorsanız yakın zamanda v2 paylaşacağım. Onda direkt excel kullanır gibi düzenleme yapabileceksiniz.
![]()
Burada excel dosyamızdaki A sütunundaki Barkod girilecek. Benim düzenleme yaptığım Excel dosyası şu şekilde.
![]()
Burada örnek için 2 nolu koda sahip olan suyu girelim. 2 girdim. Bu arada söyleyeyim bu seçtiğiniz xlsx dosyası başka bir uygulama tarafından da kullanılıyorsa üzerinde işlem yapmaya izin verilmez. O yüzden excel boştayken düzenleme yapın.
![]()
Ardından aşağıdaki ekran geldi.
![]()
![]()
Şimdi ise gereken düzenlemeleri yaptım uygulamada. Aşağıdaki gibi oldu yeni tablo.
![]()
![]()
Şimdi ise Tamam butonuna basalım. Dosyanın üzerine anında kaydetti. Optimizasyon da bayaa iyi farkındaysanız. Excel üzerinde kaydetme bende 5-10 saniye sürüyor.
![]()
Şimdi ise yeni dosyaya göz atalım.
![]()
![]()
Evet gördüğünüz üzere her şey tamamıyla olmuş. Program hakkındaki düşüncelerinizi/önerilerinizi istiyorum. İyi forumlar.
Çok teşekkür ederim ben de mutluyum bu durumdanElinize sağlık hocam Uzun bir sürenin ardından sizi yine görmek hoş![]()
Teşekkür ederim.Hmm güzel proje ellerine sağlık