Hemen Hemen herşeye Kulağım yatkın Siber güvenlik bakımından Bilgilere Sahibim Ama işi Pekiştirip pratik yapmaya gelince orda bi dur diyorum Bilmediğimi öğrenmekten keyiflisi yok Ama Pekiştirme yapmıyorum Nasıl olucak bu böyle Hocam?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Siber güvenlik gerçekten dipsiz kuyu gibi, her şeye kulağın yatkın olması güzel ama odaklanmadan ilerlemek zor oluyor. En iyisi kendine bir alan belirleyip o konuda derinleşmek. Hem pratiğe dökmek de daha kolay olur. Mesela ağ güvenliği mi ilgini çekiyor, tersine mühendislik mi, web güvenliği mi? Birini seçip oradan dalmak işini baya kolaylaştırır. Sonrasında zaten gerisi geliyor.Hemen Hemen herşeye Kulağım yatkın Siber güvenlik bakımından Bilgilere Sahibim Ama işi Pekiştirip pratik yapmaya gelince orda bi dur diyorum Bilmediğimi öğrenmekten keyiflisi yok Ama Pekiştirme yapmıyorum Nasıl olucak bu böyle Hocam?
Hocam korku demiyelimde üşengeçlik diyebiliriz Çünkü zamanında Yaptığım şeyler vardı Ama dediğinizde gayet mantıklı Güncel durumum bilgi toplayıp pratiğe geçmememdir.Kendine dur demiyorsun. '' Saldırı yaptığın zaman acaba bulunur muyum acaba yakalanır mıyım, ya aileme bir kağıt gelirse vs.'' gibi durumlar korku ifadesi oluşturduğu için pratiğe dökmede problem yaşayabilirsin.
Birisine hacking yoluyla zarar versen mahkeme.
Web sitesi patlatıp zarar versen mahkeme.
İnsanlar instagramda birisinden laf işitti diye bile şikayet ediyor. Bazen devlette kale alıp adamı buluyor ve ceza veriyor. Aslında bilgi öğrenilmesinde sıkıntı yok. İş uygulamaya gelince osuruktan sebeplerle oluşturulan şikayetler yüzünden bir korku başlayabilir içinde.
Teşşekürler hocamSiber güvenlik gerçekten dipsiz kuyu gibi, her şeye kulağın yatkın olması güzel ama odaklanmadan ilerlemek zor oluyor. En iyisi kendine bir alan belirleyip o konuda derinleşmek. Hem pratiğe dökmek de daha kolay olur. Mesela ağ güvenliği mi ilgini çekiyor, tersine mühendislik mi, web güvenliği mi? Birini seçip oradan dalmak işini baya kolaylaştırır. Sonrasında zaten gerisi geliyor.