Norton Confidential 2007

devidoff

Katılımcı Üye
22 Ara 2006
458
14
Turquie




35757a229c.jpg

Gönül Rahatlığıyla Internet’te İşlem Yapabilirsiniz, Kişisel Gizliliğiniz Artık Güven Altında;Symantec Norton Confidential, Windows ve Macintosh kullanıcılarına çevrimiçi tehditlere karşı geniş koruma sağlıyor.
10 Temmuz 2006 – İstanbul, Symantec, kullanıcılara kişisel bilgileri güven altına alarak Internet’te işlem yapabilme olanağı sağlayan kapsamlı online işlem güvenliği çözümü Norton Confidential’ı duyurdu. Kullanıcıların online dünyaya olan güvenlerini yeniden kazandırmaya yönelik olarak tasarlanan bu çözüm, 0 saatlik koruması ile, kullanıcıların dolandırıcılık ve suç işleme potansiyeline sahip web sitelerine karşı güven içinde olmalarını sağlıyor.
















Norton Confidential’ın Windows işletim sistemi için olan versiyonunun 2006 Eylül ayında, Macintosh versiyonunun ise 2006 Ekim ayında pazara sunulması hedefleniyor.
Günümüzün karmaşık yapıdaki tehditlerinin şifereleri, hesap numaralarını ve diğer gizli bilgileri hedeflediğini belirten Yankee Grup analistlerinden Jonathan Singer, kullanıcıların kendilerini kimlik hırsızlığından ve dolandırıcılıkdan koruyarak güven içinde işlem yapabilmelerine imkan verecek çözümleri aradıklarını belirtti.
Symantec Tüketici Ürünleri ve Çözümleri Grubu Başkan Yardımcısı Enrique Salem ise Internet ortamında kazanç elde etmeye yönelik finansal bilgi hırsızlığı amaçlı dolandırıcılık sitelerinin ve benzeri tehditlerin hızla çoğaldığını ifade ederek, Norton Confidential ile kullanıcıların Internet üzerinde işlem yapma güveninin yeniden oluşturulmasını hedeflediklerini belirtti. Salem ayrıca, Norton Confidential’ın, gizli kişisel bilgilerin girildiği işlemler sırasında kullanıcıları dolandırıcılık ve suça yönelik tehditlerden koruyacak ilk çözüm olduğuna da işaret etti.
Symantec, kullanıcıları online dolandırıcılıktan korumak amacıyla
www.symantec.com/transactsafely web adresini açtğını da duyurdu. Bu yeni site, kullanıcıların bugünün karmaşık online tehditlerini basit terimler ile anlamalarına yardımcı oluyor, onlara internette dolaşırken, alışveriş ya da banka işlemlerini yaparken gerekebilecek güvenlik terimleri ile ilgili pratik bilgiler sunuyor. Kullanıcılar, Norton Confidential’ın bu yaz sonu çıkması beklenen beta versiyonunu TransactSafely web sitesinden indirebilecek ve ürünle ilgili görüşlerini bu site üzerinden bildirebilecekler.
Geçtiğimiz 12 ay boyunca gizli bilgi hırsızlığına yönelik saldırıların arttığı ve bu saldırıların finansal kazanç sağlama motivasyonu ile gerçekleştirildiği Symantec Internet Tehditleri raporunda yer almıştı. Raporda 2005 yılının ilk yarısında yaşanan en tehlikeli 50 kodun yüzde 80’inin gizli bilgilere erişebilmek üzere hazırladığını ortaya koyulmuştur. Bu ise 2004 yılının aynı dönemine göre yüzde 54’ten fazla bir artışı ifade etmektedir. Kullanıcılar Internet’in alışveriş ve banka işlemleri için rahatlığını kabul etseler de dolandırıcılığa yönelik bu saldırılar onların güvenlerini sarsmaktadır. 2005 yılı Kasım ayı içinde Symantec tarafından yaptırılan araştırmaya katılanların yüzde 71’inin online işlemlerde kişisel bilgilerini vermekten, yarıdan fazlası ise online kimlik hırsızlığından hem rahatsızlık hem de endişe duyduklarını belirtti.
Bu tür endişeleri gidermeye yönelik olarak geliştirilen Norton Confidential, yenilikçi teknolojisi ile kullanıcıların tehditlere en açık oldukları anlarda hem kullanıcının PC sini hem de var olan web sitesini bilinen ya da şüphelenilen dolandırıcılık aktivitelere karşı tarar. Bu tarama sonrası da kullanıcıya güvende olup olmadığı konusunda bilgi verir.
Dolandırıcılık Sitelerinden Korunma
Bugün var olan antiphising çözümlerinin çoğu bilinen dolandırıcılık sitelerini tanımlayan kara listelere dayanıyor. Norton Confidential bu listeleri ileri düzeydeki buluşsal teknolojisiyle birleştirerek kullanıcıları henüz belirlenmemiş türdeki dolandırıcılık saldırılarına karşı da koruyor. Sıfır-saat koruması olarak adlandırılan bu koruma, söz konusu saldırıların saptanmamak için özellikle kısa ömürlü olmasından dolayı kritik bir önem taşıyor. Anti-Phising Çalışma Grubuna göre bir dolandırıcılık sitesinin çökertilmesinden sonra yerine yenisinin kurulması ise sadece 5 gün içerisinde gerçekleşebiliyor.
Suça Yönelik Tehlikelerden Sitelerden Korunma
Norton Confidential’ın sağladığı ekstra güvenlik katmanı gizli bilgileri ele geçirmeye yönelik olarak hazırlanan tuş hareketlerini kaydeden, ekran görüntülerini yaklayan Truva atı uygulamalarını durdurur. Bilinen bir tehlike saptandığında hemen uzaklaştırılır, Symantec’in buluşsal analiz özellikleri ise şüpheli görülen yazılımların kullanıcıların kişisel bilgilerini almalarını önler.
Web Sitesi Denetimi
Norton Confidential’ın Web Sitesi Denetim bileşeni, sıklıkla kullanılan alışveriş ve banka sitelerini denetleyerek, kullanıcıların bu sitelerde güvenle işlem yapabilmelerine imkan sağlar. Kullanıcı bir siteyi ziyaret ederken eğer site gerçek SSL ile hazırlanmış ise özel bir görsel işaret göndererek kullanıcının güven içinde işlemlerine devam etmesini sağlar.
Gizli Bilgi Yönetiminin Koruması
Norton Confidential sağladığı korumayı şifre güvenliği özellikleriyle güçlendiriyor. Norton Confidential online işlemlerde girilen kişisel bilgileri kriptolayarak saklar. Kulanıcıları bilinmeyen ya da denetimden geçmemiş sitelere gizli bilgilerini göndermeleri esnasında uyarır ve hatta şifrelerinin kaç haneden oluştuğuna yönelik bilgi de vererek ekstra koruma sağlar.

veya

 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.