nvidia güncelleme sonrası pc görüntü vermiyor

abbas07

Üye
5 Şub 2009
237
1
herkese iyi günler diliyorum

amd 5800x cpu ve ekran kartı geforce 3070 var

dün ekran kartında güncelleme vardı indirdim yükledim ama olmamıştı yani yüklemeyi yapmadı bende üzerinde durmadım olmuyor diye aynı güncellemeyi tekrar indirebiliyordum ama

bugun ikindin yeni güncelleme geldi indirdim kurdum sonra chrome acıkken twitch facebook acıktı oyun oynamıyordum yani pc yükte değildi

pc mavi ekran verdi. windows bir sorunla karşılaştı ve restart verdi. verdi ama verdikten sonra ekran gelmedi. tekrar denedim olmadı ilk pc acıldıgında fanlar hızlıca calısıp sonra yavaşlar veya dururya o olmadan sürekli son hızda calısıyor egzoz fanı gpu fanı calısıyor sonra duruyor. anakart modeli soyle bişey ebay a itm/225052174544 yazınca bunun gibi cıkıyor hemen hemen aynı. mb de herhangi bir ışık yok yani

ramleri tek tek çıkarıp denedim. slotları denedim değiştirip denedim olmadı

psu yu kapattım düğmesiyle olmadı

güç kablosunu cıkardım taktım olmadı

bios pilini çıkardım bekledim aynı pili taktım olmadı

pili değiştirdim olmadı

cpu yu cıkardım taktım olmadı

ana kartta hdmi çıkısı var monitöre onu taktım yine olmadı

laptop u monitöre bagladım monitör calısıyor

bu pcyi kendim düzeltebilir miyim? garantiye yollasam olur mu ne yapmam gerekiyor?
 

'Anka

Basın&Medya Ekibi Kıdemli
8 Eyl 2021
3,380
118
2,574
Merhaba Değerli Üyemiz, maalesef yaptığınız tüm adımları denedikten sonra hâlâ sorun devam ediyorsa, muhtemelen bir donanım hatası var demektir ve bu durumda bilgisayarınızın tamir edilmesi gerekebilir. Garanti süreniz varsa, cihazınızı onarım için yollayabilirsiniz. Ayrıca, bilgisayar tamir işlemi yapmakta uzman bir teknisyen yardımı da alabilirsiniz.

İyi Forumlar, İyi Bayramlar
 

abbas07

Üye
5 Şub 2009
237
1
garanti devam ediyor çok şükür. ssd ye baglanıp ordan mı bişeyler yapmak lazım. ordakinler hangi yolları izleyebilirler ellerimdeki imkanlarla bir şeyler yapabilir miyim diye merak ediyorum. tam şu anda ihtiyacım vardı bilgisayara kötü bir zamanlama oldu
 

'Anka

Basın&Medya Ekibi Kıdemli
8 Eyl 2021
3,380
118
2,574
garanti devam ediyor çok şükür. ssd ye baglanıp ordan mı bişeyler yapmak lazım. ordakinler hangi yolları izleyebilirler ellerimdeki imkanlarla bir şeyler yapabilir miyim diye merak ediyorum. tam şu anda ihtiyacım vardı bilgisayara kötü bir zamanlama oldu
Garanti devam ediyorsa, cihazınızı garanti kapsamında tamir edebilmeleri için yetkili servise götürmeniz gerekiyor. Kendiniz evde yapabileceğiniz bir şey yok, çünkü sorunun ne olduğunu tespit etmek için özel araçlara ve bilgilere ihtiyaç vardır. SSD'ye bağlanma da sorunu çözmeyecektir, çünkü sorun muhtemelen donanımsal bir arızadır. Yetkili servise cihazınızı teslim etmediyseniz, derhal garanti talebiniz için onlarla iletişime geçmenizi öneririm.
 

Tcspy

Uzman üye
5 Eki 2019
1,038
1
103
TC
sorun ekran kartında gibi gözüküyor hiç elinizi vurmayın eğer düşünduğüm ekran kartı ise sorun güç akrtarma kablosunun kısa olan dandik üretilmiş kablo ekran kartını yakmış olabilir yada kablo yandığı için çalışmıyordur çünkü bahsettiğim ekran kartı ise çok kişi garantiye yollamış yani kronik bir çozüm elbet bulurlar ancak uzun süreli olmayabilir çünkü kabloyı değiştirmen sorunu çozer ancak akıma dayanabilecek kabloyu yapmamıştır videoyu bulursam atarım ancak ekran kartıyla ilgim yok türküye şartları :)
 

hackishack

Katılımcı Üye
20 Haz 2020
825
158
Liverpool UK
Mavi ekran verdiyse minidump oluşmuştur. Minidump dosyasını mümkünse paylaşın. Sorunun ne olduğu o şekilde anlaşılabilir. Açıkçası yazılım güncellemesi sonrası bu hatayı almanız donanım sorunu olma ihtimalini düşürüyor.

Bilgisayarı açar açmaz güvenli mod/BIOS/ Boot menü ya da her ne ise, gerektirdiği tuşa (anakart modelinize göre değişir.) defalarca basmayı deneyin. Belki sizi götüreceği ekran görüntü verebilir. Denemekten zarar gelmez. Güvenli modda bile olsa açmayı başarabilirsen hataya neden olan güncellemeyi kaldırabilirsin.
 

abbas07

Üye
5 Şub 2009
237
1
yok herhangi bir şekilde bir şey olmuyor sadece fan ve pc ısıkları calısıyor


normalde ilk açılısta klaveye ve farede ışıklar yanıp soner sonra tekrar yanık kalırdı onlarada ısık vermiyor acılısta bi deneyeyim onuda tesekkür ederim
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

01Kevin01

Katılımcı Üye
4 May 2022
428
5
224
Merhaba,

Yaşadığınız sorun oldukça can sıkıcı görünüyor. Öncelikle yaptığınız işlemlerin çoğunu denemişsiniz ancak sorun hala devam ediyor gibi görünüyor.

Sorunun nedeni hakkında kesin bir şey söylemek zor ama anakart veya ekran kartı ile ilgili bir sorun olabilir. Anakartın üzerinde ışık olmaması anakartın güç almadığı anlamına gelebilir. Buna ek olarak, ekran kartınızın fanlarının hızlı çalışması ve ardından durması veya tamamen çalışmaması, ekran kartının güç alamadığını veya tam olarak çalışmadığını gösterebilir.

Bununla birlikte, garanti sürenizin hala devam etmesi sevindirici bir durum. Bu nedenle, en iyi seçenek garanti hizmetlerini kullanarak bilgisayarınızı onarım için göndermektir. Bu şekilde, teknisyenler sorunu tespit edebilir ve gerektiğinde anakart veya ekran kartını değiştirebilirler.

Kendiniz yapabileceğiniz bir şeyler var mı diye sordunuz. Ancak, yapabileceğiniz pek bir şey yok gibi görünüyor. SSD'ye bağlanıp bir şeyler yapmak pek mümkün değil. Ayrıca, anakartın değiştirilmesi veya tamir edilmesi gibi karmaşık işlemler yapmak önerilmez, çünkü bu işlemler yanlış yapılırsa bile daha fazla hasara neden olabilir.

Sonuç olarak, en iyi seçenek garanti hizmetlerini kullanarak bilgisayarınızı onarım için göndermektir. Bu şekilde, teknisyenler sorunu tespit edebilir ve gerektiğinde anakart veya ekran kartını değiştirebilirler. İyi şanslar!
 

abbas07

Üye
5 Şub 2009
237
1
tesekkür ederim anakartın modeli ışıksız o biraz can sıkıcı görüntüsünü ebay da aratıncao numarayla cıkıyor link vermek istemedim
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.