Office Xp Etkinleştirme sorunu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

number0ne

Yeni üye
5 Ara 2007
17
0
Arkadaşlar uzun süredir hiçbir sıkıntımız yoktu. Fakat microsoft uyanmış ve güncelleştirmeyi yaptığımız anda bir güvenlik işlemi yapıyor ve office kullanmamızı engellemeye başlıyor. Bunu serial degişikliği ile çözemiyoruz çünkü işlem office kullanmak istediğinde microsofta bağlanarak telefonla alınan kodu girmemizi söylüyor. Bir türlü internette bulamadım. Yardım edin lütfen:(
 

caymana

Yeni üye
10 Haz 2008
4
0
Evet benim de problemim bu. Ve yakında herkes bu problemden bahsetmeye başlayacak. Bu konuda çalışmalar sürüyordur eminim. Hadi dostlar halledin şu işi de...

Bu arada herkese merhaba. Siteyi yeni buldum ve hemen dahil oldum.
 

strawberry

Adanmış Üye
28 Ocak 2007
6,759
48
1-Ürün Etkinleştirme Nedir?

Bilgisayar yazılımları yayın hakları yasası ve uluslararası yayın hakları anlaşmaları ile olduğu gibi diğer entelektüel ürün yasaları ve anlaşmaları ile de korunmaktadır. Birçok ülkedeki yayın hakları ve diğer entelektüel ürün yasaları, yayın sahibine, çoğaltmanın veya “kopyalamanın” da dahil olduğu bir dizi özel hak vererek yazılım sahibinin haklarını korur. Sahibinin izni olmadan yazılım kopyalamak “yayın hakkı ihlali”dir ve yasa ihlali yapanlara yaptırım uygular.
Şunları yaptığımızda bir yazılım programını “kopyalamış” oluruz:
1- Programı bir disketten, sabit sürücüden, CD-ROM veya başka bir ortamdan çalıştırarak yazılımı bilgisayarımızın geçici belleğine yüklediğimiz zaman;
2- Yazılımı disket veya bilgisayarımızın sabit sürücüsüne kopyaladığımız zaman veya
3- Yazılımı depolandığı veya sürekli bulunduğu bir ağ sunucusundan bilgisayarımızda çalıştırdığımız zaman.
1.1.Eula Nedir?

Hemen her ticari bilgisayar yazılımları, doğrudan veya dolaylı olarak yayın hakkı sahibinden-yazılım yayıncısı-“Son Kullanıcı Lisans Anlaşması” (EULA olarak da bilinir) diye anılan bir tür sözleşme ile müşterinin kullanımı için lisanslıdır. Farklı ürünlerin farklı türde EULA’ları olabilir.
Kullanıcı olarak bizler bir ürün satın aldığımızda Son Kullanıcı Lisans Anlaşması (EULA) koşullarına bakmalıyız. Microsoft EULA bazı durumlarda Office ve Word gibi Microsoft uygulamalarının birincil kullanıcılarına söz konusu ürünlerin bir kopyasını sadece kendileri tarafından kullanılmak kaydıyla dizüstü bilgisayarlarına yükleme izni vermektedir. Bu kullanıcıların aldıkları lisansı dizüstü bilgisayarlarında etkinleştirmek ve onaylamak için Microsoft Etkinleştirme Merkezi’ne (Microsoft Activation Center) başvurmaları gereklidir.
Microsoft Son Kullanıcı Lisansları Anlaşması (EULA) 10 yılı aşkın bir süredir uygulamadadır ve Office gibi uygulamaların bir bilgisayara yüklenmesine izin vermektedir. Ürünü birden çok bilgisayara veya uygun bir dizüstü bilgisayara yüklemek için başka bir ürün lisansı alınması gerekmektedir. Microsoft Son Kullanıcı Lisans Anlaşması (EULA) Windows için sadece bir yüklemeye izin vermektedir. Bu şart PC satın alınarak elde edilen ürün lisansları için geçerli değildir. Bu “OEM” lisansları başka bir PC’ye aktarılamayan tek kullanım lisanslarıdır. Microsoft Son Kullanıcı Lisans Anlaşması (EULA) Windows işletim sisteminin sadece bir PC’ye yüklenmesine izin vermektedir.
Microsoft Lisans Paketi (MLP), belirtilen önceden lisanslı bir Microsoft ürününün ek bir (veya daha fazla, MLP’de belirtilmişse) kopyasını almak ve kullanmak için yetki veren bir lisans anlaşması ürünüdür. Bu ürünün diskleri yoktur. Örneğin, iki bilgisayarı olan küçük bir şirkette çalışıyorsak ve her iki bilgisayar sisteminde de Microsoft Word kullanmamız gerekiyorsa, tek bir Microsoft Word ve Word için MLP satın alabilirsiniz. Bu, Word Son Kullanıcı Lisans Anlaşması’nda da belirtildiği üzere, birinci bilgisayara olduğu gibi MLP lisans anlaşması ile verilen izin uyarınca, yasal olarak ikinci bilgisayara da Word’ü kurmamızı sağlar.
En az beş lisans alacak organizasyonlar (işletmeler veya aileler) Office ve Windows için toplu lisans indiriminden yararlanabilirler. Microsoft hem bireylerin hem de kurumların sahip olduğu ve olabileceği farklı ihtiyaçlarını karşılamak için sürekli olarak çalışmakta ve yenilikler geliştirmektedir.
1.2. Ürün Etkinleştirme Ne İşe Yarar?

Ürün etkinleştirmesi “sıradan kopyalama” olarak bilinen yazılım korsanlığı türünü azaltma işlemidir. Sıradan kopyalama, son kullanıcı sözleşmesiyle (EULA) uyumlu olmayan yazılımın paylaşılması ve yüklenmesidir. Yani Microsoft Ürün Etkinleştirmesi, ürün lisanslarının yasal olarak alınıp alınmadığını ortaya çıkarmak için tasarlanmış, korsan kullanımı önlemek üzere düşünülmüş bir teknolojidir ve her Windows XP kopyasının yalnızca bir bilgisayara yüklendiğinden emin olunmasını amaçlamaktadır.
Basit ve hızlı olan bu ürün kullanıcıların işini engellemeyecek şekilde çalışmakta ve kimlik bilgilerinin açıklanmadığı oldukça kolay bir süreci uygulayarak müşteri bilgilerinin gizliliğini korumaktadır Bir Office XP kopyası satın aydıysak, bilgisayarımızı bu kopyayı herhangi bir sorun olmaksızın yükleyebilir ve etkinleştirebiliriz. Daha sonra yazılımı evimizdeki başka bir bilgisayara da yüklemeye çalışırsak ya da yazılımı bir arkadaşa ya da akrabalarımıza yüklemeleri için ödünç vermek istersek Microsoft Sunucuları Internet üzerinde bu ikinci kopyayı etkinleştirmeyi reddedecektir. Office XP’yi eski bilgisayarımızdan kaldırıp yeni bilgisayarımıza yüklemeye çalışırsak yine aynı sorunla karşılaşacağız çünkü Ürün Etkinleştirme Sunucuları bunu yetkisiz ikinci bir kopya olarak görmektedir. Bununla beraber Microsoft Ürün Etkinleştirme acil telefonunu arayarak, durumu açıklayabilir ve kopyamızın etkinleştirilmesini sağlayabiliriz.
Office’i aynı bilgisayara defalarca yükleyebiliriz. Aynı bilgisayara yüklemek için yeniden etkinleştirme yapmamıza gerek yoktur. Ancak Office yeniden yüklenmeden önce sabit disk biçimlendirilirse yeniden etkinleştirme yapmamız gerekmektedir.
Yazılım ürününün kopyasının yasal olduğunu ve son kullanıcı lisans anlaşması uyarınca bir PC’ye yüklendiğini onaylayan Ürün Etkinleştirme teknolojisi, yazılımın lisanssız kopyalanmasını önlemektedir. Lisans anlaşmasında izin verilen sınırları aşan kurulumlar etkinleştirilmeyecektir. Başka bir bilgisayarda etkinleştirilen yazılımlar da etkinleştirilmeyecektir. Bu yöntem ile Microsoft ürünlerinin lisanssız ve yasa dışı kopyalarının kullanılması önlenecektir.
1.3. Ürünün Etkinleştirildiğini Nasıl Anlarız?

Windows XP yüklenmiş olarak yeni bir bilgisayar almışsak, bilgisayar üreticisinin daha önceden Ürün Etkinleştirme adımını tamamladığını görebiliriz. Yani bazı donatım üreticileri ve Windows XP’nin toplu lisans sözleşmesi kullanan bazı yüklemeleri önceden etkinleştirmiştir ve etkinleştirmek için hiçbir ek işlem gerekmemektedir. Etkinleştirmenin daha önceden yapılıp yapılmadığını kontrol etmek için
-Başlat Menüsünü tıklayın,
-Tüm Programlar,
-Microsoft Office Araçları,
-Ürün Etkinleştir.







1.4. Ürün Etkinleştirmenin Test Edildiği Ülkeler

Ürün Etkinleştirme teknolojisinin pilot testi dünya çapında yedi ülkede (Avustralya, Brezilya, Kanada, Çin, Yeni Zelanda ve ABD) piyasaya sürülen Office 2000 sürümlerinde yapılmıştır. Bu etkinleştirme kapsamında 6 milyon başarılı etkinleştirme gerçekleştirilmiştir. Microsoft ürün etkinleştirme teknolojisini (Office Kayıt Sihirbazı) kullanan kişilerin görüşlerini alarak, bu görüşler doğrultusunda etkinleştirme yazılımının sonraki sürümlerinde gerekli değişiklikleri yapmıştır.

1.5. Ürün Etkinleştirme İçin Gereken Bilgiler

Etkinleştirme işlemi için gereken tek bilgi, kurulum kimlik numarasıdır. (Office XP ve Visio 2002 gibi Office XP ailesi ürünleri için ise, ürünün yüklenmiş olduğu ülkenin adı da gerekmektedir.) Kurulum kimlik numarasının tek amacı, etkinleştirme işlemini kolaylaştırmaktır. Kurulum kimlik numarası, etkinleştirme işlemi için gereken bilgidir; kullanıcı etkinleştirme ya da diğer bir isimle ürün aktivasyon işlemini Internet üzerinden gerçekleştirilmişse elektronik ortamda, telefonla gerçekleştirilmişse müşteri hizmetleri temsilcisine sözel olarak, buldurulması gereken ve etkinleştirme işleminin bir parçası olan koddur. Kurulum kimlik numarası, iki bileşenden oluşmaktadır:
1-Yazılımın ürün kimlik numarası
2-Bir donanım bileşimi değeri.
Ürün kimlik numarası, bu yazılım kurulumuna özgüdür ve kurulum sırasında kullanılan ürün anahtarından oluşturulur (Windows XP SP1 ve Office 2003 kurulumlarındaysa, ürün anahtarı etkinleştirme işleminin bir parçası olarak gönderilerek ürün anahtarının kırılması engellenmeye çalışılmaktadır). Donanım bileşim değeri, yazılımın yüklenmiş olduğu PC’nin benzersiz olmayan bir gösterimidir. Buna bileşim değeri denmesinin nedeni, PC ile doğrudan bir ilişkisi olmaması ve özgün değerine geri hesaplanamamasıdır. Telefonla etkinleştirme işlemi sırasında bir müşteriye görüntülendiğinde, Kurulum Kimlik Numarası, 50 basamaklı bir değer olarak görüntülenir (Windows XP SP1 ve Office 2003 etkinleştirmelerinde 54 basamaklı olmaktadır).
Ürün etkinleştirmesi her Windows XP lisansının EULA ile uyumlu olarak yüklenmesiyle çalışır ve lisansın izin verdiğinden daha fazla sayıda bilgisayara yüklenmez. Etkinleştirmek için, Microsoft’a Internet veya telefon hattımız üzerinden yükleme kimliğini sağlamak için Windows Ürün Etkinleştirme sihirbazını kullanırız.
Etkileştirme diğer bir ismiyle Ürün Aktivasyonu anonimdir ve etkinleştirmek için hiçbir kişisel bilgi gerekmez. Yükleme kimliği bilgisayarımıza ürün kimliğinin ilişkilendirmesini kaydeder ve Microsoft’a bir onayı geri gönderir. Böylelikle Windows’u o bilgisayara sınırsız sayıda yüklemek için ürün anahtarını kullanabiliriz. Fakat Windows’u bu ürün anahtarıyla farklı bir bilgisayara yüklememiz gerekiyorsa, Microsoft müşteri hizmetleri temsilcisiyle görüşmemiz gerekebilir.
1.6. Ürün Etkinleştirme Ve Ürün Kaydı Arasındaki Farklılıklar

Ürün etkinleştirme ve ürün kaydı birbirinden farklı işlemlerdir. Kayıt işlemleri sırasında müşteriler istedikleri takdirde adlarını ve irtibat bilgilerini vererek ürünlerini kayıt ettirebilirler.
Kayıt işlemi gelecekte de ürün güncelleştirmeleri, hizmet sürümleri ve diğer özel tekliflerden yararlanmak isteyen müşteriler içindir. Microsoft’a sunulan tüm bilgiler gizli kalır ve sadece belirtilen müşteriyle ilgili olarak kullanılır.
Ürün etkinleştirme işlemi için gerekli olan tek bilgi kurulum kimlik numarasıdır. Bu bilgi dışında hiçbir bilgi talep edilmez.
Etkinleştirme gereklidir ve yapılması zorunludur, yapılmadığı takdirde daha öncede belirttiğimiz gibi Office çalışmayı durdurur. Kayıt ise isteğe bağlıdır.

1.7. Ürün Etkinleştirme Gerekmeyen Yazılımlar

Microsoft Toplu Lisanslama programları (Microsoft OPEN,Select, Enterprise, Akademik ve Okul Anlaşmaları) kapsamında toplu lisans alan müşteriler söz konusu ürünlerin benzersiz kurulum süreçleri nedeniyle ürünlerini etkinleştirmezler. Perakende dağıtım kanalından alınan tüm lisanslar (Kutu ve OEM) için Ürün Etkinleştirme yani Ürün Aktivasyonu gerekmektedir.
1.8. Ürünü Etkinleştirme Süresi

Etkinleştirme yani aktivasyonun Office XP’yi başlattığımız ilk günden itibaren 30 gün içinde yapılması gerekmektedir.
Etkinleştirme işlemi öncesinde ürün maksimum 50 kez başlatılabilir. Office’i yüklediğimiz günden daha sonraki bir tarihte etkinleştirmek istiyorsak, görev çubuğunun durum alanında Windows’u Etkinleştirme simgesi görüntülenir. Bu simge, etkinleştirmeden önce ne kadar zamanımız kaldığını hatırlatmak için düzenli olarak uyarılar görüntülemektedir.
30 gün geçtikten sonra, Windows’u kullanmaya devam edebilmemiz için Ürün aktivasyonunu yani etkinleştirmeyi mutlaka yapmamız gerekmektedir. Aksi durumda Windows çalışmayı durdurur ve Windows kopyamızı etkinleştirmemiz için bir iletişim kutusu görüntüler.
Kurulum sonrasında Windows’u etkinleştirmeyi seçecek olursak, etkinleştirme süreci boyunca bilgisayar tarafından yönlendirileceğiz.
Kurulum sonrasında Windows’u etkinleştirme süresi dolduktan sonra etkinleştirme gerçekleştirilmemiş ise; Windows çalışmayı durduracaktır ve ürünü etkinleştirmemiz için ekrana iletişim penceresi gönderecektir.

1.9. Ürün Etkinleştirme Yöntemleri

Office XP kopyamızı aşağıdaki yöntemlerden birini kullanarak etkinleştirebiliriz.
·Office XP’yi Internet’i kullanarak etkinleştirme
Bu yöntemi kullanırsak, Office Ürün Etkinleştirme sihirbazı etkinleştirme sunucunua bağlantı kurar, yükleme kimliğimizi gönderir ve sonra etkinleştirme isteğini işler
Ürün aktivasyonu için Internet veya Telefon yöntemini kullanabiliriz. Internet üzerinden Aktivasyon 7 gün 24 saat boyunca hizmet vermektedir
·Office XP’yi modemimizi kullanarak etkinleştirme
Modemimiz varsa, ancak Internet bağlantımız yoksa, sihirbaz modemimizi algılar ve telefon hattımız aracılığıyla etkinleştirme sunucusuna bağlantı kurar.
·Office XP’yi telefonla etkinleştirme
Modememiz veya Internet bağlantımız yoksa, Office XP’yi Microsoft müşteri hizmetleri yetkilisini arayarak etkinleştirebiliriz. Etkinleştirme Sihirbazı arayabileceğimiz ücretsiz numarayı görüntüler.
Telefon ile Aktivasyon haftaiçi 09:00-19:00 saatleri arasında hizmet vermektedir. Bunu yapabilmek için önce bilgisayarımızda Aktivasyon işlemini başlatmamız gerekmekte daha sonra da (0212) 33 66 999 numaralı Microsoft İletişim Hattını arayarak ekranımızda bulunan kod numarasını ve bilgilerimizi operatöre iletmemiz gerekmektedir.
1.9.1 Internet’i Kullanarak Offıce Xp’yi Etkinleştirme

1- Başlat’ı tıklayın,
2- Tüm Programlar’a tıklayın
3- Microsoft Office Araçları
4- Ürün Etkinleştir’i tıklayın
veya
görev çubuğunun durum alanındaki Office’i Etkinleştirme simgesini tıkla
5- Şimdi Windows’u Internet üzerinden etkinleştirelim’i tıkla
6- Windows Ürün Etkinleştirme Gizlilik Bildirimini Oku’yu tıkla, Geri’yi tıkla ve sonra İleri’yi tıkla
7- Aşağıdaki yordamlardan birini kullanabiliriz.:
* Windows’u kaydetme ve etkinleştirme işlemlerini aynı anda yapmak istiyorsanız, Evet, Windows’u kaydetme ve etkinleştirme işlemlerini aynı anda yapmak istiyorum’u tıklayın, Windows Kayıt Gizlilik Bildirimi’ni tıklatın, Geri’yi tıklatın ve sonra İleri’yi tıklatın.
İletişim bilgilerimizi kayıt formundaki ilgili kutulara yazalım ve sonra İleri’yi tıklayın. Gerekli bilgilerin yanında bir yıldız işareti (*) görüntülenmektedir.
Veya
* Sadece Windows’u etkinleştirmek istiyorsak, Hayır, şimdi kaydolmak istemiyorum, yalnızca Windows’u etkinleştirelim’i tıklayın ve sonra İleri’yi tıklayın
Sihirbaz, etkinleştirme sunucuyla bağlantı kurar ve etkinleştirme isteğini işler.
8- Etkinleştirme tamamlanıp aşağıdaki ileti görüntülendiğinde Tamam’ı tıklatın
Windows kopyanızı başarıyla etkinleştirdiniz.

1.9.2 Modem Kullanarak Office Xp’yi Etkinleştirme

Office XP’yi modemimizi kullanarak etkinleştirmek için, bu bölümdeki adımları izlememiz gerekmekte.
İnternet bağlantımız varsa ve modem üzerinden etkinleştirmek istiyorsak, bu adımları kullanmadan önce İnternet bağlantımızı kesmeliyiz.
1-Başlat menüsünü tıklayalım
2-Tüm Programlar
3-Microsoft Office Araçları
4-Ürün Etkinleştir
5-Evet, şimdi Windows’u Internet üzerinden etkinleştirelim’i tıklayalım.
6-Windows Ürün etkinleştirme Gizlilik Bildirimini Oku’yu tıklayalım, Geri’yi tıklayalım ve sonra İleri’yi tıklayalım
7-Aşağıdaki yordamlardan birini kullanabiliriz.
* Windows’u kaydetme ve etkinleştirme işlemlerini aynı anda yapmak istiyorsanız, Evet, Windows’u kaydetme ve etkinleştirme işlemlerini aynı anda yapmak istiyorum’u tıklayın, Windows Kayıt Gizlilik Bildirimi’ni tıklatın, Geri’yi tıklatın ve sonra İleri’yi tıklatın.
İletişim bilgilerimizi kayıt formundaki ilgili kutulara yazalım ve sonra İleri’yi tıklayın. Gerekli bilgilerin yanında bir yıldız işareti (*) görüntülenmektedir.
Veya
* Sadece Windows’u etkinleştirmek istiyorsak, Hayır, şimdi kaydolmak istemiyorum, yalnızca Windows’u etkinleştirelim’i tıklayın ve sonra İleri’yi tıklayın
Sihirbaz, etkinleştirme sunucuyla bağlantı kurar ve etkinleştirme isteğini işler.
Modem ile etkinleştirme işlemi, İnternet üzerinden etkinleştirme aynı işlemleri içeriyor ancak tek fark modem ile etkinleştirme işlemi yaparken mutlaka ama mutlaka internet bağlantımızı kapatıyoruz.

1.9.3. Telefonu Kullanarak Office Xp’yi Etkinleştirme

Microsoft müşteri hizmetleri temsilcisine başvurmak ve Windows’u telefonla etkinleştirmek için:
1-Başlat menüsünü tıklayalım
2-Tüm Programlar
3-Microsoft Office Araçları
4-Ürün Etkinleştir
5-Evet, Windows’u şimdi etkinleştirmek için müşteri hizmetleri temsilcisine telefon etmek istiyorum’u tıklayalım
6-Windows Ürün Etkinleştirme Gizlilik Bildirimini Oku’yu tıkla, Geriyi tıklayalım ve sonra İleri’yi tıklayalım
7-Windows’u telefonla etkinleştir iletişim kutusunda görüntülenen adımları izleyelim ve sonra İleri’yi tıklayalım. Unutmayalım: Numara bu aşamada görüntülenecek ve seçtiğimiz yere göre farklılık gösterecektir.
8-Etkinleştirme tamamlandığında aşağıdaki ileti görüntülendiğinde Tamam’a tıklayalım
Windows kopyanızı başarıyla etkinleştirdiniz.
 

mehmet.7182

Yeni üye
5 Haz 2008
21
0
son güncelleştirmeyi proğram ekle kaldır dan kaldır ve bilgisayarı aç kapa yine güncelleştirme isteyecek aynı günceleştirmeyi kapat birdaha sormamak üzere
 

sansar50

Katılımcı Üye
23 Ağu 2007
683
9
Londra
kardeş onay koduçok var ama etkinleştirmek çok zor ben etkinleştirdim ama biraz balık oldu aslına bakarsan etkinleştirme yerinde hiç boş yer bırakmadım ful doldurdum oldu nasıl oldu dersen bilmiyorum ama arkadaşların söledikleri doğru o güncellemeyi kaldır ve bidaha yüklenmemek üzere iptal et en kısa yolu bu ok:D
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.