Öğrenci andı (Türkiye)

Lowind

Kıdemli Üye
21 Kas 2015
4,510
0
26
☪Turan
Başlığın diğer anlamları için Öğrenci andı sayfasına bakınız.
Öğrenci andı ya da Andımız, Türkiye ve KKTC'deki ilköğretim okullarında her sabah öğrenciler derse girmeden okutulan ant. Dönemin Milli Eğitim Bakanı Reşit Galip tarafından hazırlanmış ve 1933 yılında uygulamaya konulmuştur. Daha sonra 1972 ve 1997 yılında çeşitli değişikliklere uğrayarak bugünkü halini almıştır.

2013'te Türkiye'de okullarda okunması uygulamasına son verilmiştir.

ANDIMIZ

Türküm,

Doğruyum,

Çalışkanım.

İlkem, küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak,

Yurdumu,

Milletimi,

Özümden çok sevmektir.

Ülküm,

Yükselmek, ileri gitmektir.

Ey büyük Atatürk!

Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe,

Durmadan yürüyeceğime ant içerim.

Varlığım Türk varlığına armağan olsun.

Ne mutlu Türküm diyene !
 

Michavel

Üye
3 May 2014
92
0
Hala ilkokullarda okunuyor diye biliyorum sanki ? Yanlışım var heralde. Bizim zamanımızda okunurdu. Saçma sapan kararlar veriyolar. Türk olmayı türkün gücünü türkün şerefini anlatan sözler bunlar. Okunmalı okutulmalı
 

PoleStar25

Katılımcı Üye
22 Kas 2015
739
0
31
Erzurm=DADAŞ
Dostum bildiğim kadarı ile forumda siyaset tartışmaları yapılmıyo yada yasak olsa gerek vede şu anki cumharbaşkanına şahıs diye hitap etmen yanlış kadeşim..
 

T3RMiN4TOR

Kıdemli Üye
19 Haz 2013
4,998
7
İstanbul
Gorusunuz ne olursa olsun siyaset icerikli her turlu bilgi, paylasim vs YASAKTIR.

Karisamaz diye bir sey de yok !!!
 

ramosan67

Katılımcı Üye
6 Mar 2016
272
0
Zonguldak
akp işte ne yapıcan ülkemizin başındaki şahsiyette onay verince işte yapıcak birşey yok yakında istiklâl marşı'da yok ederler yakında atatürk'ün adınıda siler bunlar :)

bahar atakan

milli eğitim bakanı nimet çubukçu'nun, ilköğretim okullarında her sabah okunan ve ?ne mutlu türküm diyene? Sözüyle biten öğrenci andı'nın kaldırılmasını tartışmaya açmasına eğitimciler yanıt verdi

eğitim-sen genel başkanı zübeyde kılıç, ?çocukların her gün aynı ifadeleri tekrar etmesi doğru değil. Bir süre sonra bu ifadeler sıradanlaşıyor. Bazen bu değerlere karşı tepki oluşuyor. Son dönemlerde kürt meselesi gündemde. Açılımlar tartışılıyor. Bir kürt çocuğunun ?ne mutlu türküm diyene' kavramını tekrar etmesinin psikolojik etkisi nasıl olur? Buna bakılmalı. çocuklar, ?ne mutlu türküm diyene' diyerek mutlu olmuyor. Ekonomik sosyal açıdan ortam yaratılırsa çocuk mutlu olacak? Dedi.

Türk eğitim-sen genel başkanı ismail koncuk ise ?andımızı değiştirmeye kimsenin gücü yetmez? Diyerek şöyle devam etti: ?andı kaldırmak istemek, anadolu insanından rahatsız olmak demektir. Neyi tartışacağız? Pkk rahatsız diye mi tartışacağız? Niye tartışalım? Bundan kim rahatsız? Bölücüler. Sayın çubukçu, çiçeği burnunda bir bakan. Kendisi bu durumu düzeltmelidir.?

Eğitim bir-sen genel başkanı ahmet gündoğdu da,şunları söyledi: ?eğitimin köklü sorunları varken olayın andımız'a indirgenmesini doğru bulmuyorum. 14 milyon öğrenciyi, 800 bin eğitim çalışanını ilgilendiren eğitim sorunları var. Bunu tartışmak, eğitimin baş tarafını ele almadan ortadan cımbızla konu çekmek olur.?

yetkili birisi bakabilirmi adam siyaset yapıyor bana bu sebepten günde 5 posta ban atıyorsunuz yetkililer bunada atmayında görelim
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.