Okul Sitesinde Açık Buldum ne yapmalıyım?

XCodeExpertX

Katılımcı Üye
8 May 2020
274
52
Malatya
Merhaba THT Ailesi;
Okul sitesinde açık buldum ve herhangi bir saldırı türü şeyler yapmadım. Bulduğum açığı kime şikayet etmeliyim?
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

MendeburMarul

Katılımcı Üye
17 Haz 2020
659
0
Andromeda
Cevap: Okul Sitesinde Açık Bulma

Eğer özel bir okuda değilsen ve okulun kendine özel bir site hazırlamadı ise genellikle okullar aynı template'i kullanır. Okulunun bilişim öğretmenine söyleyebilirsin. Onlar gereken yerlere söyleyeceklerdir. Fakat elinde kanıtları ve bu açık ile ne yapabilabilir gibi şeyleri bulundurun.
 

MendeburMarul

Katılımcı Üye
17 Haz 2020
659
0
Andromeda
Kardeşim sen önce Bilişim hocan'a bildirmelisin.Baktın olmuyor siten MEB alt yapısı ile kurulmuşsa (okul ismi.meb.k12.tr) gibi ise direkt Milli eğitime Bildir.Sana Ödül bile verirler.

milli Eğitim Bakanlığı'na direk bildirise öneme alınmaz bence. Bilişim hocası önemli görürse müdüre, müdür ilçe milli eğitim müdürlüğü'ne oda çok büyük bir açık ise Milli Eğitim Bakanlığı Webmaster Bölümü'ne gönderecektir zaten. Şuan zaten işleri başlarından aşkın. direk bildirmemeli.

Aynı şekilde .k12 ile kurulan tüm okullar MEB devlet okulu olmayıp, altyapısı başka olmakta.

örnek:

Özel okul olarak gazi KOLLEJİ: https://www.gazikoleji.k12.tr/

devlet okulu: İSTANBUL / BAKIRKÖY - Gazi Ortaokulu

aynı şekilde altyapıları farklı olanlarıda örenk gösterebilirim.
 
Son düzenleme:

SiyahYunus

Katılımcı Üye
4 Ocak 2020
560
2
Sen bildirsen de hiçbirşey olmayacaktır. (edit: Sitede Geziniyordum dememe rağmen disiplin yiyiordum) hiçbirşey olmaz takma, kendi başını yakarsın.
 

Angel of savior

Katılımcı Üye
29 Şub 2020
848
8
Germany
Kardeşim sen önce Bilişim hocan'a bildirmelisin.Baktın olmuyor siten MEB alt yapısı ile kurulmuşsa (okul ismi.meb.k12.tr) gibi ise direkt Milli eğitime Bildir.Sana Ödül bile verirler.
Knk o dediğin şeyi ben birkaç okul sitesinde bulmuştum galiba ama açık değildir diye düşündüm sonra çıktıp o bulduğum şeyler açıkmıymış ya
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.