Çözüldü Okulda konuşma yapacağım

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

LimitlessT

Katılımcı Üye
8 Ocak 2017
718
0
geliyorsun?
Evet arkadaşlar, edebiyat dersinde, dersin başında herkes gibi benimde 5 dakikalık bir konuşma yapmam gerekiyor. Hakkında konuşabileceğim ilginç bir konu biliyor musunuz?
Yani teknolojinin zararları vs gibi konular olmasın, yaratıcı olsun lütfen :)
Teşekkürler.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

IMP4L4

Uzman üye
24 Eyl 2016
1,356
2
Acil yardim yazilmasi yasak diye biliyorum.

Uzaylilar , teknolojik gelismeler , nukleer bombalar , turkiyenin teknolojik gelismeleri , trumpin yaptiklari , baskanlik sistemi , shimsonlar diye bi amerikan dizisi var. Onun gelecege dair tahminleri , illimunati

Kolay gelsin.
 

k1nyas

Kıdemli Üye
8 Ocak 2017
2,841
2
7
Dostum divan edebiyatı, kafiye falan bunları anlat hocanın gözüne girersin saten edebiyat hemen hemen bunlardan ibaret kolayına gelir seninde :)
 

AJEXA

Adanmış Üye
22 Haz 2013
6,859
3
Jüpiter
Abi teknoloji bilim siyaset vs. Sakın bu konulara girme. Absürt kaçar çünkü ders edebiyat :D

Çok da düşünülecek birşey yok aslında. Bi tane kitap anlat
 

Hisoka*

Kıdemli Üye
21 Eki 2015
2,065
5
Top 10 Türk Hacker ları anlatabilirsin.

ordaki hocalar ne yapsın 10 tane hackeri sanal alemmi burası biraz mantıklı düşünün lütfen bende yapmıştım böylebi konuşma hatta ilk dönemde 5 dakikayı değil 8 dakika konuştum ve hiç düşünmeden sanal teknolojiden başladım ve bayabi anlattım sana tavsiyem bildiğin şeyi söyle :) birtek tam puan alan benim :D
 

GHOST CLOUD

Kıdemli Üye
25 Haz 2015
2,534
0
ÖTÜKEN
Türk dilinin sümerlerden tut kızıldereli soyu olan amerindlere kadar hatta 14000 yıl öncesine ait olduğuna dair kesin kanıtlarımız var. Halil İnalcık ve Kazım Mirşan sana yardımcı olacak isimler. Selçuk Silsüpürde olur.
 

Numenorien

Üye
13 Mar 2016
65
0
Middle-Earth
Hocam herkesin bildiği lakin az bildiği konular hakkında konuşma yaparsan sınıfın dikkatini üstüne toplayabilirsin. Mesela "Karadelik" ne diye sorsan sana herkes bir tanım yapacaktır. Sen onu Einstein'in "Genel Görelilik Kuramı" na bağlı anlatırsan insanların ilgisini çekebilirsin. Hatta karadeliklerin çekim gücünün ışık hızından fazla olduğunu ve oraya girmekte olan nesnelerin ışık hızını geçtiğini bu sebep ile artık o nesnenin (sanırım (tam hatırlamıyorum çünkü)) bir enerjiden ibaret olduğun anlatabilirsin. (çok uzun zaman önce ilgilenmiştim bu konu ile lakin unutmuşum sen bir araştır eğer konu hoşuna giderse). Konuya eğiliş şekline bağlı olarak "Akdelik -Karadelik" ilişkisinden bahsedip "Işınlanma" olayını anlatabilirsin. Tekrar ışıık hızını geçme mevzusu ile zamanda yolculuk hipotezlerini anlatabilirsin. Karadeliklerin oluşum süreçlerinde bir yıldızın geçirdiği evreleri anlatabilirsin. (bir mötron yıldızından bir çay kaşığı madde alsan bunun 20.000 kg (bu değeri biraz salladım ama buna yakındı diye hatırlıyorum) gelebileceğini anlataiblirsin.

Bu basit örnek dışında popüler olan edebi eserler hakkında konuşabilirsin. Örnek birkaç kitap sayayım "Yüzüklerin Efendisi" "Silmarillion (çok popüler değil ama bence güzel ve derin bir kitap)" "Harry-Potter" "Game of Thrones" gibi fantastik kitapları anlatabilirsin, lakin burada kitapları iyi bilmen gerekir insafsızın biri zor bir soru sorar ve bilemezsen karizmayı çizdirebilirsin.

Son olarak "Bilgisayarlar" "Hackerlar" "Visual C++" gibi genelin ilgisini pek çekmeyen veya ilgi çekmemek ile kalmayıp teknik bilgi gerektiren konular seçme. Konuşurken rahat ol. Dinleyenlere soru sor. Elektronik ortamda sunum yapma şansın varsa güzel bir sunu hazırlar bol bol resim koy (ve bir sayfaya 2-3 cümleden fazla koyma hatta hiç koyma çünkü konuyu sen anlatacaksın sunu sadece yardımcı çıkıp sadece okursan güzel olmaz). Sınıfı sunum yaparken kullan sadece ayakta dikilip hazır ol vaziyetinde konuşma yapma biraz sınıfta dolaş (ama abartma :D).

Neyse hocam çok uzattım umarım hepsini okumuşsundur eğer kafana takılan herhangi bir şey olursa Pm atmaya çekinme. Hepinize Hayırlı geceler. İyi Forumlar.
 

DarkHealler

Özel Üye
4 Eki 2015
8,058
6
izmir:)
Sorunuza cevap aramissiniz asistanimiz cevap vermis ve sizin uslubunuz yanlis... Lutfen yonetime karsi birazdaha dikkat ediniz.

(Konu icerigi incelenmis oluo gerekli cevaplar verilmistir.)
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.