Ömer Dinçer ( 1956)

TrueBox

Katılımcı Üye
16 Ara 2012
786
0
Dinçer'den örnek adım: Zazaca eğitim dili olacak


Bingöl Üniversitesi’nde düzenlenen konferansta konuşma yapan Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, seneye Zazaca’nın kitaplarda Kürtçe’nin lehçesi değil ayrı bir dil olarak kabul edileceğini açıkladı.


Zazaca’yı kitaplara Kürtçe’nin bir lehçesi olarak verdiklerini, kendisinin uzmanlar tarafından yanlış yönlendirildiğini vurgulayan Bakan Ömer Dinç, “Bu konuda bir hata yaptık. Seneye inşallah kitaplarda Zazaca’yı ayrı bir dil olarak göreceksiniz” dedi.

12 Aralık Dünya Bingöllüler münasebetiyle, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ile birlikte Bingöl’de bir konferansa katılan Milli Eğitim Bakanı Dinçer, Zazaca Yüksek Lisansı yapan öğrencilerle ilgili şu şekilde bir açıklama yaptı: “Zazaca şu an öğretmenlik alanı değil. İlerde öğrencilerin seçme durumuna göre yeni bir öğretmenlik alanı olarak tanımlanabilir. Hangi alandan mezun olmuşsanız o alanda başvuruda bulunacaksınız. Ve o alanda öğretmen olduktan sonra size ek ders olarak Zazaca’yı vereceğiz.”
13 Aralık 2012


Milli Eğitim Bakanı


1956 yılında Karaman'da doğdu. 1978 yılında Erzurum A.Ü. İşletme Fakültesi "İşletme Yönetimi" bölümünden mezun oldu. 1979 yılında İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi "Personel Yönetimi ve Endüstriyel İlişkiler" bölümünde Yüksek Lisans Tezini ve "Örgütsel Değişme" konusunda Yüksek Lisans Tezini hazırladı. "Bir Örgüt Geliştirme Tekniği Olarak Duyarlık Eğitimi" başlığını taşıyan tezi ile 1984 yılında "İşletme Doktoru" ünvanını aldı. 1980 yılında, Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde asistan, 1985 yılında Yardımcı Doçent, 1988 yılında Doçent, 1994 yılında profesör oldu.

1992-95 yılları arasında üniversitenin bünyesinde bulunan Orta Doğu ve İslam Ülkeleri Enstitüsü'nde müdür yardımcılığı görevini yürüttü. Beykent Üniversitesi Rektör Yardımcılığı ve İİBF Dekanlığı görevini yürüttü. Beş adet kitabı ve çok sayıda araştırma ve makalesi yayınlanmıştır.



HABER

4+4+4 kabul edildi
30.03.2012

Kamuoyunda ''4 4 4'' olarak bilinen ve zorunlu eğitimi kademeli olarak 12 yıla çıkaran kanun teklifi, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek, yasalaştı.Genel Kurul'da 91 red, 1 çekimser oya karşın, 295 oyla kabul edilen kanuna göre, zorunlu ilköğretim çağı, 6-14 yaş yerine 6-13 yaş grubundaki çocukları kapsayacak. Bu çağ, ******n 5 yaşını bitirdiği yılın eylül ayı sonunda başlayıp, 13 yaşını bitirip 14 yaşına girdiği yılın öğretim yılı sonunda bitecek.

İlköğretim; 4 yıllık zorunlu ilkokul ile 4 yıllık zorunlu ortaokuldan oluşacak.

8 yıllık okullarda, kesintisiz eğitim yapılan ilköğretim kurumları, artık ilkokul ve ortaokul olarak bağımsız okullar şeklinde kurulacak. Ancak ortaokullar, imkan ve şartlara göre ilkokul veya liselerle birlikte de kurulabilecek.

İlköğretimin, özel idare bütçelerinden yıllık gelirin en az yüzde 20'si oranında elde edilecek gelirleri; ortaöğretim kurumlarının arsa temini, binalarının yapım, bakım ve onarımı ile diğer ihtiyaçlarının karşılanması için de kullanılacak.

İlköğretim ve Eğitim Kanunu'nda yapılan bu değişiklikler, Milli Eğitim Kanunu'nda da yapılıyor.
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.