Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Teşekkür ederim.Öncelikle Merhaba Ben bi ara giriştim bu işe ama tek başına işin içinden çıkamadım. Online oyundan kastın bir tavla okey gibi oyun ise java'yı çok iyi bilmek gerekiyor. Özellikle de network programlamaya (soket açmak, veri yollamak vs..) ve veritabanı kontrollerine hakim olmak gerekiyor. Eğer counter gibi bir oyundan bahsediyorsan işin online kısmı oyunun kendisinin yanında çok basit bir iş kalıyor. Yani öle bir oyunu yaparsan merak etme online versiyonunuda yaparsın. Bu tür oyunlarda C++ ve OpenGL ile yapılır. Ayrıca bu oyunların özelliği bilgisayarında oyunun yüklü olması gerekiyor. OGAME gibi oyunlar ise bildiğim kadaraıyla PHP'nin grafik kütüphanesi ile yapılıyor. Hatta saf HTML koduyla ve resimlerle yapılan oyunlar bile var. Ama Counter gibi başarılı ve 3 boyutlu bir oyun yapmayacaksan kesinlikle java appleti olan oyunları yapmanı tavsiye ederim.
Dostum bence ilk olarak kafan da bir senaryo yaz. Bir şeyler düşün, neler yapabileceğini düşün. Bir kurgu yaz. Ondan sonra otur projeyi yapmaya başla. server olayı kolay işler onu halledersinOnline oyun yapmayı düşünüyorum bunun için önerebileceğiniz serverlar var mı?