Hepinize selamlar!
ben turkhackteam.org Anka Red TEAM'den,
@u1ku1912
! Bugün ki vereceğim eğitim baştan sona eğitim amaçlıdır, kendini eksik gören, eğitim almak isteyen arkadaşlar için
giriş ve bir o kadar detaylı bir şekilde ele alacağım !
İlk OSİNT konuma gitmek için:
Hepinize selamlar!
ben turkhackteam.org Anka Red TEAM'den,
@u1ku1912
! Bugün ki vereceğim eğitim baştan sona eğitim amaçlıdır, kendini eksik gören, eğitim almak isteyen arkadaşlar için
giriş ve bir o kadar detaylı bir şekilde ele alacağım !
"OSINT ile Bilgi Toplama" eğitimi, siber güvenlik ve bilgi toplama süreçlerinde Açık Kaynak İstihbaratı (OSINT)...
- u1ku1912
- Cevaplar: 13
- Forum: Siber Güvenlik
Arkadaşlar öncelikle sanal bilgisayarımıza girelim ve terminal ekranımızı açalım.
Bugün ki kullanacağımız toolumuz:
GitHub - megadose/holehe: holehe allows you to check if the mail is used on different sites like twitter, instagram and will retrieve information on sites with the forgotten password function.
holehe allows you to check if the mail is used on different sites like twitter, instagram and will retrieve information on sites with the forgotten password function. - megadose/holehe
İlerleyen zamanlarda PYTHON eğitimlerinde bu toolların yazım mantığını nelerden faydalandığını anlatacağım,
bugün ki konumuz bu değil.
Githubda ki bu depoyu bilgisayarımıza indirmek için şu parametreyi kullanalım.
git clone GitHub - megadose/holehe: holehe allows you to check if the mail is used on different sites like twitter, instagram and will retrieve information on sites with the forgotten password function.
Ardından dosyamıza gidelim.
Dosyamıza gittikten sonra içerisinde neler olduğunu terminal ekranımıza dökelim
Arkadaşlar zaten kurulum için gerekli adımları github da indirmek istediğiniz deponun alt kısımlarında bulabileceksiniz fakat bazen bu süreç hatalı olabiliyor ve bu toolda da aynı sorun var.
Şimdi adım adım toolumuzu kuralım.
İşletim sistemi python sistem ortamını bozulmasını önlemek için korur ve bu da toollarımızı kuracağımız zaman bize sorun çıkarır.
Sorun çıkmaması adına ben PİPX'i kullanacağım.
Öncelikle sistemimi güncelledikten sonra PİPX kali linux sistemimde yüklü mü yüklüyse güncel mi diye kontrol edeceğim.
Yollarımı yapılandırmam lazım bu parametreyi girdikten sonra terminal ekranımı tekrardan kapatıp açacağım arkadaşlar
pipx ensurepath
Normalde kurulumumuz bitti fakat sizde buraya kadar denerseniz toolumuzu çalıştırdığınız da hata alacaksınız bunun sebebi:
Gerekli olan yan paket yani kütüphanelerin eksik olmasıdır. PİPX ile kurulum yaparken her zaman otomatik olarak yüklenmiyor.
Kurulumumu yaptıktan sonra şimdi toolumu çalıştırabilirim arkadaşlar.
Toolun kullanımını ve daha fazlasını github sayfasında görebilirsiniz ben kurulumumu tamamladıktan sonra şöyle bir satır gördüm.
holehe [email protected]
Kullanım şekli bu. Buna göre toolumuzun çalışıp çalışmadığını test edelim arkadaşlar.
! Tool kullanımından kişi kendi faaliyetinden sorumludur burada ki amaç eğitimdir !
Ben USA leak ettiğim .csv formatında ki dosyadan random bir e-posta kullanacağım.
Aşağılara doğru inelim
Arkadaşlar bugün ki anlatacağım konu bu kadardı, bir başka konu da tekrardan görüşmek üzere esen kalın!