Oyun Programlama //MAKALE\\

Creator

Katılımcı Üye
12 Tem 2014
777
0
Nereye
Biliyorsunuz ki zamanımızda oyun yapımı gerçekten artmıştı.Evet (Crysis,GTA,Max Payne vs.) gibi oyunları yapanda insandı.Size söyleyeceğim gerçekten iyi bir iş oyun programlama.İlk olarak kendinize güveniniz olması gerekiyor bildiğiniz gibi olmazsa olmazdır :) . Neyse geçelim konumuza.

UNİTY
Evet bir çoğumuz biliyordur bu programı.Bu programda 3d oyun yapabiliyoruz.Türkçe kaynak olarak büyük bir programdır.Fakat tabiki bu programın eksi (-) yönleride vardır.Bu programa ilk başladığımda hoşuma gitmişti fakat sonradan eksiklerini anladım.Bunlardan biride grafikti.Gerçekten iyi grafikli bir oyun yapamıyoruz.

UNREAL ENGİNE
Bu programı gerçekten çok sevmiştim.Bunlardan biride (Kismet) özelliği idi.Bu özellikte kod yazmaktan kurtuluyorduk.Grafik olarak ta çok güzel grafikli oyunlar yapabiliyoruz.Yani bunu çok uzatmaya gerek yok.Gerçekten mükemmel bir program.Ama bu çok kolay bir program olduğu anlamına gelmez mutlaka !

CRYENGİNE 3
Bu program grafik açısından en çok gelişmiş programdır.Fakat en zor programdırda.Bu programı kullanmak için iyi bilgisayarlarımız olması gerekiyor.Yani 1 gb ram 500 mb ekran kartıyla kullanamayız :) . Eğer grafik açısından iyi olsun diyorsanız bu program tercihimdir.

GAME MAKER
Bu program benim hoşuma gitmedi.Fakat bu programlada basit oyunlar yapabiliyoruz (Mario) gibi.Yani bu programı çok uzatmaya gerek yok.Kısaca kolay oyunlar yapılır.

ALINTI DEĞİLDİR !
 
Son düzenleme:

Creator

Katılımcı Üye
12 Tem 2014
777
0
Nereye
Tabikii.Fakat bu oyununuzu steamda satış yapmak için kullanırsanız lisans almanız gerekir.Bunu almak içinde bir miktar para ödeyeceksiniz.Ama ben satmıcam sadece geliştircem diyorsanız herhangi bir ücret yok.
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.