Çözüldü Oyun Yapmak

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
19 Ağu 2017
68
0
Ankara
Arkadaşlar hiç bir kod bilgim yok ama oyun yapmak istiyorum.Öncelikle kodlama bilmek gerek olurmu.Olursada hangi dili öğrenmeliyim?Yardım edenler için şimdiden teşekkürler.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Zeref

Uzman üye
13 Nis 2014
1,960
3
fy

zztri

Yaşayan Forum Efsanesi
9 Tem 2015
10,053
4
390
Ankara
Oyun....

Ne oyunu? Browser oyunu mu? Mobil oyun mu? Üç boyutlu FPS mi? Satranç oyunu mu? Basit bir puzzle mı?

Sen "ben yemek yapmak istiyorum" diyorsun, biri geliyor "o zaman un lazım" diyor, diğeri geliyor "olur mu, ciğer lazım ciğer" diyor. Ne yemeği yapacaksın sen?

Hele "java" ve "javascript" güldürdü. Ne alaka yahu?
 

Sd1eewDEWG156d

Kıdemli Üye
26 Nis 2013
2,406
0
Konuya gelen cevaplar, kanser hastasına verilen ağrı kesici gibi.

İlk öncelikle hangi tür oyun yapmak istediğin çok önemli. Hiçbir bilgin yoksa, Unity 3D indirir, birkaç haftalık bir süre boyunca eğitim videoları bakarsın. En azından yüzeysel bir şekilde öğrenirsin.
 

PruksiToxin

Yeni üye
27 Haz 2016
35
0
Arkadaşlar hiç bir kod bilgim yok ama oyun yapmak istiyorum.Öncelikle kodlama bilmek gerek olurmu.Olursada hangi dili öğrenmeliyim?Yardım edenler için şimdiden teşekkürler.

Kod bilmeden oyun yapmak istiyorsan UE4 (Unreal Engine). Artık ücretsiz. Kodla yazmak istersen c++ lazım ue'de. Eğer kod kullanmayacağım diyorsan programın "Blueprint" desteği mevcut. Kolaylıkla öğrenirsin ve yaparsın.

Onun dışında Unity var. C# ve .js iş görür öğrenmen için tutorialleri bir hayli fazla.

Ama tavsiyem unreal engine. Çok gelişmiş ve bir çok hareketi direkt kendisi yapıyor. Mesela çimlerin savurulması, ateşin parçaları ve gölgesi yansımalar gibi.


İyi Forumlar :)
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.