Parapsikoloji Kategori Önerisi Hk.

Kategori açılmalı mı?


  • Kullanılan toplam oy
    24
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

CaptainSalvador

Adanmış Üye
17 Eki 2014
6,073
15
Teşkilat

Merhabalar,
Daha öncesinde bir arkadaşım daha böyle bir kategorinin isteği hakkında bir konu açmıştı fakat konu olumlu/olumsuz cevaplanmaksızın belirli bir süre sonrasında kapatılmıştı.


Parapsikolji kategorisinin olmaması sebebi ile açılan konular büyük beğeni ve ilgiye sahip olsa da araya kaynıyor.Kategorinin açılması durumunda içerisinde paylaşılacak konular üç aşağı beş yukarı şunlar olacaktır;

Psişik Yetenekler,
Reenkarnasyon,
Mistisizm,
Tarot,
Pranga,
Aura,
Çakra,
Reiki,
Bioenerji,
Şifa ve şifacılık,
Ökültizm,
Semboller,
Bilinçaltı,
Kuantum,
Çekim yasası işleyişi,
N.L.P,
[Yönetimden izin gelirse] Wicca,
[Yönetimden izin gelirse] Basit Maji Uygulamaları,
Neo-Paganizm,
Kişisel gelişim (Özgüven eksikliği,utangaçlık,toplum içerisinde konuşamama,cesaret eksikliği,geçmişte takılı kalma,karşı cins/hemcinsler ile iletişim problemi),
Meditasyon,

ve sayamadığım daha pek çok dal hakkında geniş,yeterli,üstadlar tarafından yazılmış ve aralarında benim de yazdığım tonlarca makale, yerli/yabancı kitaplardan alınmış kesitler var arşivimde.
Kategorinin açılması durumunda sözkonusu kadim makaleleri paylaşabileceğim/bilgili kişilerin paylaşabileceği,üyelere pek çok faydası dokunabilecek bir ortam yönetim tarafından tesis edilmiş olacak.


Forumun amacına aykırıdır diyenler için;


Türkiye
Dünya
Bilim ve Teknoloji
Portal Haber
Spor
Sağlık
Tiyatro ve Edebiyat
Genel Kültür
Tarih ve Coğrafya
Eğitim Öğretim
E-Book
Genel Youtube Videoları
Öğretmenler ve Adaylar
Sınavlar
Off Topic
Yarışmalar ve Çekilişler
Komik Resimler-Yazılar-Animasyonlar
Şarkı-Türkü Sözleri
Yerli ve Yabancı Diziler
Komik Videolar
Elektrik-Elektronik
Eğlence - Geyik
Müzik
Aşk - Romantizm & Şiir
Komplo Teorileri
Flash Oyunlar
Fıkralar-Atasözleri-Sms Sözleri
Ödev Bölümü
Biyografi
Fotoğraflar
Motorlu Araçlar Dünyası ve Modifiye
Anketler
Garip Olaylar(16+)
İslam ve İnsan
Tüm Oyunlar - Full Oyun Download
Online Oyunlar
Konsol Oyunları
Oyun Sohbet
SA-MP
Oyun incelemeleri
Oyun Haberleri
Oyun Hileleri
Oyun Patch Ve Yamaları
Counter Strike
League of Legends
Point Blank
gibi pek çok hack dışı kategorilerin varlığını hatırlatırım.

DipNot:Konunun olumlu/olumsuz dönüş yapılmadan kapatılmamasını,üyelerin bu konudaki özgür düşüncelerinin iletimine saygı duyulmasını yönetmden talep ediyorum.

Saygılarımla.

----------------

Parapsikoloji hakkında bilgi sahibi olmak isteyen arkadaşlarım;

KISACA PARAPSİKOLOJİ NEDİR;

Kuantum fiziğinin bu olguları tekrar gündeme getirmesinden önce, hızla yükselişe geçmiş bir bilimdalı (Bazı bilim adamları tarafından hala bilim dalı olarak kabul edilmez) bu yetileri ve ruhumuzun sınırlarını araştırmaya başlamıştır. Bu bilim dalı Parapsikoloji’dir.
Parapsikoloji terimi, para ve psikoloji olmak üzere iki kısımdan oluşmuştur. Bu terimin anlamı “psikoloji ötesi”dir. Yani psikolojinin alanına girmeyen olağan üstü psikolojik deneyimleri kapsar. Bu isim ilk kez 1920’de Dr. J. B. Rhine tarafından, Fransız psikolog Emil Boirac’ın tabirinden uyarlanmıştır.
Psişik yetileri konu alan kuruluşlar 1882’lerden başlamıştır. 1934 de Dr. Rhine tarafından hızlandırılmıştır. Parapsikoloji, kişilerin ruhsal yetilerini konu alan, düşünce enerjisinin gücünü araştıran bir bilim dalıdır.
Özel laboratuarlarda yapılan deneylerle teyit edilerek, ilerleme kat edilmektedir. Özellikle askeri güçlerin ilgisini çeken bu dalın, tarih boyunca parapsikolojik savaşlara da neden olduğu söylenmektedir.
6a00e0097e4e688833017d3cf13390970c.jpg

Bu dalları araştıran parapsikoloji bilimi belli modern aletlerle ölçümler yapmayı ve bunları geliştirmek için yöntemler üretmeyi başarmıştır. Parapsikoloji, insanın biyolojik bir makineden fazlası olduğunu gözler önüne sermesi ve insanın kendini keşfetmesi yönünden çok önemli bir bilimdalıdır.

Parapsikoloji araştırma merkezleri bulunan ülkeler: Başta Rusya, ABD olmak üzere Japonya, İngiltere, Çin, Hollanda, Almanya, Fransa, Portekiz, İsviçre

Parapsikoloji araştırma laboratuarları bulunan ülkeler: ABD, Almanya, Japonya, İskoçya, Fransa, İtalya
Resmi kuruluşların yanında gayri resmi kuruluşlar da bulunmaktadır.
 
Son düzenleme:

hachiman

Uzman üye
8 Eyl 2016
1,362
1
böyle bir kategorinin gelmesi çok güzel olurdu bilgilendirici ve insanın içindeki güçleri anlatan ve daha fazlasını öğreten bir kategori olması fena değil aslında :)
 

hachiman

Uzman üye
8 Eyl 2016
1,362
1

CaptainSalvador

Adanmış Üye
17 Eki 2014
6,073
15
Teşkilat
Bu tür konular off topic de acilabilir :)
Açılabilir tabii,açılamazlık gibi bir durum yok zaten fakat bu kadim bilgilerin ayrı bir kategorisi olmalı.Nasıl Hack hakkındaki kadim bilgiler Web ve Server Güvenliği kategorisine açılıyor ise aynı şekilde. :)

Ha onun haricinde bu öneriye bir alternatif olarak " Garip Olaylar +16 " kategorisinin ismi "Parapsikoloji" olarak değiştirilip bunun yanında kurallar ve içindeki konular da parapsikolojiye uygun olarak değiştirilebilir.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.