Herkese iyi günler sevgili python severler. Son günlerde kafama bir program takıldı bende yapayım dedim ama yardıma ihtiyacım var sanırım. Mesela önce kullanıcıya TL(türk lirası) , Euro veya Dolar para birimlerinden birini seçmesi istedim. Diyelim ki kullanıcı TL yi seçti ve program kaç tl diye miktar istedi 500 tl girdik değere ve dolar ve euroda bu 500 tl nin tekabül ettiği (karışıklık yaşamayayım diye ilk adımda 1 tl = 1 euro = 1 dolar aldım. ) euro ve dolarda ki resimleri ayrı ayrı yazdırmak istiyorum mesela 500 tl girdiği zaman şöyle bi çıktı alayım
Dolar bazında :
5 tane Benjamin franklin # (benjamin franklin 100 doların üstünde resimi bulunan kişi)
Euro Bazında :
1 tane mor # (500 euronun rengi )
böyle bir çıktı alabiliyorum fakat tüm ihtimalleri tek tek yazmak zorunda kaldım. mesela tl girdiğinde dolar euro yazılcak yada dolar girdiğinde tl ve euronun o anki durumlarını tek tek yazdım ben böyle yapmak istemiyorum. Başta değerlerim tanımlayıp biri istendiğinde diğer ikisini yazsın istiyorum.
Amacım kod kalabalığını önlemek.
Dolar bazında :
5 tane Benjamin franklin # (benjamin franklin 100 doların üstünde resimi bulunan kişi)
Euro Bazında :
1 tane mor # (500 euronun rengi )
böyle bir çıktı alabiliyorum fakat tüm ihtimalleri tek tek yazmak zorunda kaldım. mesela tl girdiğinde dolar euro yazılcak yada dolar girdiğinde tl ve euronun o anki durumlarını tek tek yazdım ben böyle yapmak istemiyorum. Başta değerlerim tanımlayıp biri istendiğinde diğer ikisini yazsın istiyorum.
Amacım kod kalabalığını önlemek.