PARDUS 2013RC2 TÜBITAK TRFDAN GERTRL ILK TURK ISLETIM SISTEMI- (32-64 Bit)

drtimur

Üye
9 Ocak 2013
66
0
Berlin
PARDUS- 2013/RC2 TÜBITAK TARAFDAN GELISTIRILEN ILK TURK ISLETIM SISTEMI SON VERSIONU- (32-64 Bit) DESTEGE SAHIP ISO FILE


sdddsi.jpg



PARDUS (Ücretsiz Ilk Türk İşletim Sistemi) 2013, tek tuşla kurulan uygulamalarına ek olarak Skype, Google Chromium, VLC’nin de aralarında olduğu 3500'den fazla uygulamayı kullanıcılarına sunuyor. Bu yeni sürümde Pardus kullanıcılarına bir sürpriz de müzisyen Erkan Oğur'dan geldi. Erkan Oğur’un en sevilen parçalarından olan
Mor Dağlar yazılımın bu sürümünde yüklü olarak geliyor.

750px-Fkural-Pardus2013-KDE-ekran-g%C3%B6r%C3%BCnt%C3%BCs%C3%BC-%C3%A7al%C4%B1%C5%9Fmas%C4%B1-2013.png





jys5z.png













800px-Pardus2013.png


PARDUS 2013 RC2 iso. file

INDIR

http://turbobit.net/hl3k3r9xywyi.html





TÜM ISLETIM SISTEMINE SAHIP PC LEPTAP USB DEN PARDUS KURULUMU

Bilgisayarınızın DVD sürücüsü bulunmaması nedeniyle (mesela Netbook bilgisayarlar gibi) Pardus kurulumunu bir USB belek üzerinden gerçekleştirmek isteyebilirsiniz. Bu sayfada bir Pardus ISO dosyasının USB belleğe nasıl yazdırılacağı anlatılmaktadır. Pardus kurulum ISO kalıbını USB belleğe yazdırdıktan sonra Pardus 2013 kurulumu belgesinde anlatıldığı gibi kuruluma geçebilirsiniz. Pardus ISO kalıbını USB belleğe yazdırmak için 2GB kapasitede bir USB bellek kullanmanız yeterlidir. A) Windows kullanıcıları

  • Unofficial Pardus USB Creator Yazılımı ile;
Unofficial Pardus USB Creator yazılımını bu adresten indirip kurun. USB belleği bilgisayarınıza takın, Pardus ISO kalıbını masaüstüne getirin. Programı kurduktan sonra ” C:\Program Files (x86)\Unofficial Pardus USB Creator\Unofficial-Pardus-USB-Creator.exe ” yolunu izleyerek çalıştırabilirsiniz.

Programın arayüzünde sol üst tarafta bulunan gözat düğmesine tıklayarak, yazılacak Pardus ISO kalıbının yolunu gösterin. Sağ taraftan (resimde [E] yazan yerden) hedef USB belleğinizin yerini belirtin.

“Create” düğmesine tıkladığımızda ISO kalıbını hedef aygıta (USB belleğe) yazdırma işlemi başlayacaktır.

Yazdırma işlemi takriben 5 dk kadar sürer.
B) GNU / Linux kullanıcıları

  • dd komutu ile;
Eğer bilgisayarınızda halihazırda bir Linux dağıtımı (Pardus gibi) var ise Pardus ISO dosyasını Linux ortamında USB belleğe yazdırmak için aşağıdaki adımları takip ediniz.
Pardus ISO kalıbını indirdikten sonra, ISO dosyasının bulunduğu dizini uç birimde açın. ISO dosyasının bulunduğu dizini uç birimde açmak için aşağıdaki komutu vermeniz gerekmekte:
cd /home/kullanıcı_adı/iso_nun_bulunduğu_dizin/
Örnek verecek olursak:

  • cd /home/tayyip/Masaüstü/

ISO’nun blunduğu dizine girdikten sonra aşağıda verilen Pardus Sürümlerine göre komut vereceğiz.
————————————————————————————————-
Pardus 2013 GNOME 32 Bit İçin:

  • dd if=pardus_kurumsal_2013_gnome_32bit_tr.iso of=/dev/sdX bs=4M
Pardus 2013 GNOME 64 Bit İçin:

  • dd if=pardus_kurumsal_2013_gnome_64bit_tr.iso of=/dev/sdX bs=4M
Pardus 2013 KDE 32 Bit İçin:

  • dd if=pardus_kurumsal_2013_kde_32bit_tr.iso of=/dev/sdX bs=4M
Pardus 2013 KDE 64 Bit İçin:

  • dd if=pardus_kurumsal_2013_kde_64bit_tr.iso of=/dev/sdX bs=4M
————————————————————————————————-
Burada bahsi geçen sdX sisteminize taktığınız USB bellektir. Böylelikle /dev/sdX aygıtını
(X aygıtınızın alacağı harfi göstermektedir) hazırlayabilirsiniz. Sisteminizde tek bir sabit
disk bulunuyorsa bu değer muhtemelen sdb ya da sdb1 şeklinde olacaktır.
20px-Emblem-important-red.png
Uyarı: Bu komut ile sdX aygıtının içindeki bilgiler kullanılmaz hale geleceği için aygıt seçimi dikkatli yapılmalıdır. Yanlışlıkla sabit diskinizin aygıt harfini verirseniz diskinizdeki veriler silineceği için bu komut çok dikkatli kullanılmalıdır.

USB belleğin harfini Pardus’ta yüklü gelen ” Disk Aracı “nı kullanarak öğrenebilirsiniz.

Gördüğünüz gibi USB bellek ” dev/sdb ” üzerinde. Bu sizde farklılık gösterebilir. Siz de herhangi bir disk aracını (Gparted, KDE Partition Manager gibi.. ) kullanarak bunu öğrenebilirsiniz.
Komutu vermeden önce yetkili kullanıcı olmalıyız. Bunun için uç birimde ” su ” komutunu vereceğiz. Ardından bizden kullanıcı parolamızı isteyecek. Parolayı yazarken imleç yanıp sönecek ve yazmıyormuşsunuz gibi görünecek. Parolanızı yazıp enter tuşuna basın.

Ben GNOME 64 Bit sürümünü yazacağım için yukarıdan ” Pardus 2013 GNOME 64 BİT ” için olan komutu kullanacağım.
————————————————————————————————-

  • dd if=pardus_kurumsal_2013_gnome_64bit_tr.iso of=/dev/sdb bs=4M
————————————————————————————————-

Komutu verdikten sonra imleç yanıp sönüyor ise USB’ye yazma işlemi başlamış demektir. Bu işlem ortalama 2-3 dakikanızı alır. İşlem bittikten sonra aşağıdaki gibi bir ekran gelecek..

Eğer böyle bir ekranla karşılaşıyorsanız USB’ye sorunsuzca yazmış demektir. Güle güle kullanın.
 
Son düzenleme:

ciento

Katılımcı Üye
6 Tem 2013
271
0
çok teşekkür ederim çok yararlı bir işletim sistemi kesinlikle tavsiye ederim arkadaşlar...
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.