Pardus | Özgürlük İçin...|Pardus 2011.2 İndir

sanalyavuz61

Yeni üye
30 Nis 2012
14
0
pardus.bmpg


Pardus Hakında...

25 yılı aşkın bir geçmişi olan özgür yazılımlar ve 15 yılı aşkın süredir geliştirilmekte olan Linux çekirdeği, özellikle son yıllarda geliştirdikleri yenilikçi çözümlerle bilişim dünyasını derinden etkiliyor.
TÜBİTAK BİLGEM bünyesinde 2003 yılından bu yana yürütülmekte olan Pardus projesi de Türkiye’nin önde gelen özgür yazılım girişimi. Pardus, yaygın bir işletim sistemi ve sürdürülebilir bir organizasyon oluşturmak yanında üst düzey teknolojik yenilikçilik hedefi de güdüyor.
2005 yılı başından bu yana bireysel kullanıcılara yönelik ürünler yayımlamakta olan Pardus projesi, 2011 yılından itibaren kurumsal kullanıcıların gereksinimlerini ön plana çıkaran ürün dizisiyle kurumsal kullanıcıları da hedefliyor.
Kurumsal kullanıma yönelik ürünleri yanında Pardus projesi, göç, geliştirme, kurulum ve destek konularında doğrudan ya da iş ve çözüm ortakları eliyle sunduğu hizmetlerle kurumların Pardus kullanmalarını kolaylaştırmayı amaçlıyor.
Pardus aynı zamanda etrafında şekillenmekte olan özgür yazılım ekosistemi de yüksek katma değerli üretimiyle ülke ekonomisine katkıda bulunuyor.

PARDUS İNDİR

Pardus sürümlerinin Kurulan ve Çalışan kopyaları ISO kalıbı olarak adlandırılan bir dosya biçiminde dağıtılır. Sisteminize (32/64 bit) ve amacınıza (Kurulan/Çalışan) uygun kalıp dosyasını indirip USB ya da DVD biçiminde kurulum medyası yaratabilirsiniz.
Bilgisayarın Pardus Çalışan ile açılması ya da kurulum yapılabilmesi için, bu medya kullanılarak sistemin açılması (boot) gerekir. Bu işlemle ilgili detaylı bilgiyi bilgisayarınızın/anakartınızın kullanım kılavuzlarında bulabilirsiniz. Yardım almanız gerekirse, topluluk kaynaklarına başvurabilirsiniz.
Pardus kurmak istiyor ama hangi sürümün daha doğru olacağına karar veremiyorsanız, 32bit Pardus 2011.2 Çalışan indirip, USB belleğe kurarak deneyebilirsiniz. En son teknolojiler, netbook’lar dahil tüm bilgisayarlarda çalışır, ev kullanımında daha yeni teknolojiler ve araçlar sunmasıyla Kurumsal üründen daha renklidir. 64bit seçkiler ya da kurumsal ürünlerin hedeflediği kararlılık ve performans masaüstü amaçlı ev kullanıcılarının ilgi alanı dışında kalabilir.

32bit Pardus 2011.2 Cervus elaphus Kurulan (her sistemde çalışır, önerilir)


64bit Pardus 2011.2 Cervus elaphus Kurulan


Torrentle indir
32bit

64bit
 

ultra41tr

Yeni üye
21 Eki 2012
2
0
kimse pardusa önem varmiyor bide türk işletim sistemi olmasına rağmen
ama windows olsa bütün üyeler ilgilenirdi :RpS_unsure:
 

godmasar

Katılımcı Üye
17 Şub 2012
397
1
İstanbul
tükler uğraşıyo yapıyo milli gurumuz olucak bir şey ama hiçkimse ilgilenmiyor mesela ben xp kullanıyorum ama prdusu indiriyorum 2 işletim sistemim olucak 2sinide kullanıcam sizede tavsiye ederim
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.