PARDUS'un windowsa üstünlükleri (tecrübelerimiz)

balik_

Katılımcı Üye
12 Eyl 2007
357
2
merhaba arkadaşlar bu başlık altında -deneyip görmüş olmak şartıyla- PARDUS'un windowsa olan üstünlüklerini yazabilirsiniz. böylece windows kullanıcıları aşağılık kopmleksine kapılacaklardır :D

sivtah benden, bereket ALLAH'tan:

PARDUS'ta hiçbir virüs çalışmaz, dolayısıyla güvenlidir. mesela şu an bilgisayarda görebildiğim kadarıyla onlarca virüs var ama etkileri sıfır. :D

görünümü windows vistadan 25 kat daha güzel, hele o compiz füsion 3 boyutlu ekran yokmu...

xp den çok çok daha hızlı

windows türevleri gibi zırt pırt çökmez....

gerisini siz yazın ben size eşlik edeceğim.
 

rambo_33

Yeni üye
1 Ağu 2008
36
0
windowsa milyonlar döktüğümüz halde yinede bir çok eksiği bir çok açığı var.

oysa pardus ücretsiz olduğu haldetam bir kullanıcı dostu ve bir çok gelişmiş özelliği var.

pardusu herkese tavsiye ederim arkadaşlar. windwsa aşina olduğumuzdan il başta pardus biraz karmaşıkmış gibi gelecek ama inanın ki windowstan daha sade ve daha güzel. parduse alıştıktan sonra windowsa dönmek istemeyeceksiniz...
 

balik_

Katılımcı Üye
12 Eyl 2007
357
2
dün yeğenime pardus kurdum tüm sürücüleri otomatik tanıyıp otomatik kurdu. sorunsuz çalışıyor. vatandaşın hayır duasını aldık :D
 

rambo_33

Yeni üye
1 Ağu 2008
36
0
bende bu gün pardusu kurmuş bulunmaktayım. pardus ta adeta görenleri kendine hayran bırakan bir pencere yöneticisi ve eklenti paketi var: Compiz Fusion.

compiz fuzion ile birlikte onlarca efekt ve eklenti sunuluyor.

Desktop cube: pardusta birden fazla sanal masaüstü vardır. artık bu masaüstlerini bir küpün kenarlarına dizmek ve küpü istediğiniz gibi döndürmek mümkün. bunun için Ctrl+Alt tuşlarına basarken fareyle bir yere tıklatıp sola yada sağa sürüklemek yeterli oluyor.. mevcut pencereyi başka bir masaüstüne taşımak için başlık çubuğuna tıklayıp ekranın kenarına doğru sürükleyebilirsiniz.
Ctrl+Alt+Aşağı(yön) tuşlarına basarsanız AIGLX tüm masaüstlerinizi yan yana diziyor; böylece hepsinin ön izlemesini görüp sol-sağ tuşlarıyla dilediğinizi seçebilirsiniz.
 
arakdas emını guzel bugun yukledım fakat soyle bır sorunla karsılastım pardusu kurdum kulum bıttıkten sonra dıyer HDdlerden ıslemler yapıcaktım fakat hdd ler hata verdı bunun sebebı nedır gorsel olarak prdus kurulumunu nereden bula bılrım bana yardımcı olursanız cok sevınırım
 

trojan43

Üye
10 Eki 2008
87
0
KÜTAHYA
Biz işletim sistemleri dersinde görüyoruz.O kadar avantajlı yönü var ki;
*Microsoft Windows dosya,program,nesne uzantılarını çalıştıran programların hemen hemen neredeyse hepsi içinde.Ve adamlar ayrıca ofisi kurmuşlar.Seçenek olarak microsoft office uygulamasında yaptığınız herhangi bir çalışmayı buradada yapabilirsiniz.
*Basit bir çok programı olmasına rağmen başardıkları işler boylarından büyük!
*Üstelik para vermezsiniz.
*Arkadaşımın dediği gibi windows a deli gibi para yatır en ufak bi hatada çöksün,beleşten pardusu indir seni ömür boyu tatmin etsin.
*Erişim,doğruluk,hız açısından çok çok iyi bir sistem.
ADAMLARIN EMEĞİNİN KARŞILIĞINI VERMEK GEREKİR.Ki eminim devlet çatır çatır ödüyordur.
 

yaQup

Yeni üye
15 Eyl 2007
15
0
yeni kurdum.. iyi başladım baya güzel görüntü ve işlev acısından sıkıntı yok tavsiye edilebir....
 

_EroS_

Yaşayan Forum Efsanesi
4 Mar 2009
8,670
4
39
Antalya
Dostum Şimdi anlayanlar için bi kaç sorum olacak..? Bu Pardusu Kurduk.. Driverları otomatik tanıyacakmı? ses vs + msn olsn nero olsn mozilla olsn.. bunlarn ayrı programları war sanrım bildgm kadaryLa.. bunları nasl temin edecegz.. XPde çalışanlar bundada çalışırmı + Pardustan XP gecmek istersek tekrardan sorun yaşarmıyız? Vistadan xp'e gecmedeki sorun gibi?
 

asigen

Yeni üye
13 Eyl 2008
43
0
evet arkadaşlar windovstaki programlar oyunlar çalşırmı buna cevap verin geçelim eğer çalışmıyorsa boşada anlatmayın sadece hız ve görsellik yeterli değil
 

comandante19

Yeni üye
8 Nis 2007
21
0
Dostum Şimdi anlayanlar için bi kaç sorum olacak..? Bu Pardusu Kurduk.. Driverları otomatik tanıyacakmı? ses vs + msn olsn nero olsn mozilla olsn.. bunlarn ayrı programları war sanrım bildgm kadaryLa.. bunları nasl temin edecegz.. XPde çalışanlar bundada çalışırmı + Pardustan XP gecmek istersek tekrardan sorun yaşarmıyız? Vistadan xp'e gecmedeki sorun gibi?
driverlar konusunda hiçbi problem çıkmıyo hepsini otomatik tanıyo. mozilla kurulu geliyo zaten.diğer programlarında msn nero gibi pardusa uyarlanmış halini pardusun resmi sitesinden indirebiliyosun. pardustan xp ye geçerken şöle bi sorun çıkabilir.pardus yüklenecek disk bölümünü ext dosya formatına göre biçimlendiriyor. eğer sen bu bölüme tekrardan xp kurmak istersen ntfs olarak yeniden biçimlendirmelisin.
 

seytanin_amiri

Katılımcı Üye
31 Eki 2009
592
0
U.S.A
Evet neredeyse hiçbir sorun yok,yani ben hiç karşılaşmadım,daha önce denedim kullandım pardus ü ve çok memnun kaldım ancak beni biraz zorladı değişik bir arabirim i var.Değiştirip xp ye geri döndüm,ama sanal pc kurup linux u yeniden kurup iyice anlayana kadar bekleeycem sonrasında kesin dönüş yapacam :)))
 

killer_rabbit

Katılımcı Üye
22 Eki 2007
358
0
Pardus Windows a Göre Mükemmel Bir Sistem Bi Grafik Programı Bulabilsem Asla Kurmam Windowsu

Adobe Photoshop Gibi Ayrıntılı Bir Program Bilen Varmı ?
 

exy34

Yeni üye
16 Eki 2009
7
0
msn de aynı anda görüntülü sesli açamıyorsunuz. görüntü varken ses yok ses varken görüntü yok.ikisi birlikte olmuyor.pardus un tek EKSİĞİ bence bu !!!
 

AssémbLer

Yeni üye
21 Ocak 2010
27
0
Pardus gayet hızlı grafikleride güzel ama grafik okadar önemli değil bence hızlı olması yeter :)
Bilgisayarda oyun oynamadığım için bi sorun çıkartmıyor.
 

dr.coder

Uzman üye
10 Eki 2009
1,508
0
Visual Basic Modul'u
Mozilla Firefox - Mozilla Firefox
Google Chrome - Chromium
LimeWire - LimeWire
Bilgisayarım - /mnt/ [klasörü]
Ağ Bağlantılarım - Ağ Yöneticisi
MSN - aMSN


aklıma geldi bilgi olsun diye yazdım ;)

İmzamı OKUYUN
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.