Pcniz elektron mikroskobu olsun...

WaGranT

Kıdemli Üye
17 Şub 2008
2,064
25
@NK@R@
Hiç bir elektron mikroskobu kullanmayı hayal etmiş miydiniz? Hem de evinizde...
Bilgisayarınıza indireceğiniz bu program sayesinde birçok seçenek arasından seçeceğiniz örneği elektron mikroskobu altında inceleyebiliyorsunuz. Şu an programda bulunan mevcut örneklere zamanla yenileri eklenerek inceleyebileceğimiz örnek sayısı zaman içinde arttırılacak; bu sayede elektron mikroskobu keyfini bilgisayarımızda sürebileceğiz. Program bir elektron mikroskobunun aklınıza gelebilecek her türlü özelliğini kullanımımıza sunuyor öyle ki seçtiğimiz örneği istediğimiz oranlarda büyütebiliyoruz. Bunun yanında program kullanma kılavuzu ve çeşitli hareketli örnekler barındırıyor.
Anlatımımıza giriş yaptıktan sonra programı kullanmak için adım adım neler yapmamız gerektiğine bakalım.Öncelikle
http://sourceforge.net/project/downl...alLab6.2.2-WIN
tıkla yaklaşık 135 MB olan kurulum dosyamızı indiriyoruz. Daha sonra eğer sisteminizde bulunmuyorsa Java(TM) 2 Runtime Environment yazılımını
http://www.java.com/tr/download/wind...ndownload=true

tıkla indiriyoruz. Virtual Lab’ın 135 MB olan kurulum dosyasını çalıştırıp programı bilgisayarımıza kuruyoruz. Programı çalıştırabilmek için Java(TM) 2 Runtime Environment yazılımını da eğer bilgisayarda mevcut değilse kuruyoruz. Böylece NASA’nın yılın yazılımı seçtiği programı bilgisayarımıza kurduk ve çalışır hâle getirdik.

f_1m_d0ae8de.jpg


Programı ilk kurduğunuzda “Sizin Elinizdeki Örnekler” bölümünde sadece üç tane örnek bulunacaktır. Yeni örnekleri inceleyebilmeniz için “İndirebileceğiniz Örnekler” bölümünden istediğiniz birini seçip “Download” tuşuna basmanız gerekir.
En üstteki “Switch to Detail View” tuşuna basarsanız karşınıza örneklerle ilgili detaylı olarak İngilizce bilgi veren aşağıdaki gibi bir görünüme geçersiniz:


Eski görünüme geri dönmek isterseniz “Switch to Icon View” tuşuna basmanız gerekmektedir.

Şimdi programımızda bir örneği inceleyelim. Bunun için “My Specimen Collection” yani elimizde bulunan örnekler bölümünden bir örneği çift tıkla açıyoruz. Karşımıza şu şekilde bir pencere çıkıyor:


Bu ekranda “Brightness” bölümünden parlaklığı, “Contrast” bölümünden kontrast rengini ayarlayabilirsiniz. Seçtiğimiz örnek bir EDS olduğundan dolayı yan menüde bir EDS bölümü var. Bu bölümden görüntüdeki hangi bölümde hangi elementin bulunduğunu ve hangi yoğunlukta olduğunu öğrenebiliyoruz. Ayrıca “Opacity” bölümünden saydamlık ayarı yapabilirsiniz.
Menünün alt tarafındaki “Magnification” bölümünden zoom yapabilir ve en üstteki “Navigator” bölümüyle örnek üzerinde istediğiniz yerlere gidebilirsiniz.

Ayrıca yeniden ana ekrana dönebilmek için yan menünün en altındaki “Unload” tuşuna basmanız yeterli.
Bundan sonra benim size anlatabileceğim fazla bir şey yok. Ancak siz (biraz da İngilizcenin yardımıyla) kendinizi geliştirebilirsiniz. İyi araştırmalar
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.