- BAŞLAMADAN ÖNCE ŞUNU BELİRTMEK İSTEDİM, BURADA HEM KENDİ BİLGİLERİMİ HEM DE
BAŞKA BAZI WEBMASTER'LARIN FİKİRLERİNDEN ALINTI YAPARAK HAZIRLIYORUM-
Merhaba THT Ailesi. Ben Ataberk, şimdi ilk PHP dersimizi görmeye hazırlanıyoruz, bunu size en kolay yoldan anlatmaya çalışacağım. Bu ders serisinde neler mi göreceğiz? İlk önce temel seviye PHP öğreneceğiz, sonra ise ileri seviyeye gireceğiz, ve hemen ardından MySql dersleri ile de PHP eğitimimizi tamamlayacağız. Neyse, nen derse başlıyorum
PHP'YE GİRİŞ
PHP ,sunucu tarafli calisan,dinamik ve interaktif website hazirlama konusunda cok guclu bir dildir.PHP cok yaygin olarak kullanilan,ucretsiz ve MICROSOFTun ASP sine alternatif olabilen bir teknolojidir.Web uygulamalari icin tam uyumludur ve HTML Kodlarinin icine direkt olarak adabte edilebilir.
PHP yazim dizini(syntax) bakimindan Perl ve C dilleriyle buyuk benzerliklere sahiptir.Cogunlukla PHP Apache(web sunucusu) ile birlikte bircok farkli isletim sisteminde kullanilabilir.PHP ayni zamanda ISAPI ve MICROSOFT IIS destekleyerek Windows ortaminda da kullanilabilir.Bir PHP dosyasi text,HTML taglari ve scriptler icerebilir.Dosyadaki scriptler server da yorumlanir.
Eğer PHP'yi tam anlamı ile anlamak istiyorsanız, HTML bilmenizi öneriyorum arkadaşlar.
Peki PHP'nin özellikleri, avantajları ve dezavantajları nelerdir?
PHP (Personel Home Page) Kisisel Web Sayfasi.
PHP , ASP gibi server-tarafli dildir.(Buda her türlü koda bir php gömebileceğimiz anlamına geliyor)
PHP Server tarafindan yorumlanir
PHP cesitli databaseleri destekler (MySQL, Informix, Oracle, Sybase, Solid, PostgreSQL, Generic ODBC, etc.)
PHP Acik kaynakli bir dildir(OSS)
PHP kullanimi ucretsizdir
Buraya kadar tamam, peki ya PHP Dosyası nedir?
PHP dosyasi, HTML taglari and script icerir
PHP tarayicilara HTML gorunumlu olarak doner
PHP .php, .php3″, or .phtml uzantilar ile tarif edilir.
Şimdi ise PHP kodlarını yazacağınız en kullanışlı programı takdim edeyim: NotePad ++.
Bu program tamamen ücretsizdir, ve her türlü kodu yazabilir.
PHP'nin tanımını öğrendik tam olarak, peki ya MySQL nedir?
MySQL veritabani saglayicisidir.
MySQL kucuk ve buyuk uygulamalarin her ikisi icinde uygundur.
MySQL standart SQL i destekler.
MySQL, PHP için çok önemlidir bu yüzden PHP'yi bitirdiğimde MySQL'a geçeceğim.
PHP+MySQL
Php, MySQL ile tam uyumlu bir dildir. Farklı işletim sistemlerinde yorumlanabilir. (Örneğin Windows'ta geliştirip Unix ile de paylaşabilirsin)
NEDEN PHP?
PHP farkli platformlarda kullanilabilir(Windows, Linux, Unix, etc.)
PHP butun serverlara uyumlu haldedir(Apache, IIS, etc.)
PHP resmi sitesi : www.php.net den ucretsiz olarak yuklenebilir ve kullanilabilir
PHP ogrenimi kolaydir
PHP'ye nasıl başlarım?
Bilgisayarınıza Apache Web Server yükleyin.
Apache Server'da, kendi yarattığınız kodları WWW klasörüne atarak, kodları deneyebilirsiniz.
Bilgisayarınıza PHP servisini yükleyin.
Bilgisayarınıza MySQL yükleyin.
Ya da ilk üç maddeyi görmezden gelip Apache2TriadDownload Apache2Triad from SourceForge.net
İKİNCİ DERSİMİZDE ÇALIŞACAKLARIMIZ: PHP Yazım kuralları.
İYİ GÜNLER
BAŞKA BAZI WEBMASTER'LARIN FİKİRLERİNDEN ALINTI YAPARAK HAZIRLIYORUM-
Merhaba THT Ailesi. Ben Ataberk, şimdi ilk PHP dersimizi görmeye hazırlanıyoruz, bunu size en kolay yoldan anlatmaya çalışacağım. Bu ders serisinde neler mi göreceğiz? İlk önce temel seviye PHP öğreneceğiz, sonra ise ileri seviyeye gireceğiz, ve hemen ardından MySql dersleri ile de PHP eğitimimizi tamamlayacağız. Neyse, nen derse başlıyorum
PHP'YE GİRİŞ
PHP ,sunucu tarafli calisan,dinamik ve interaktif website hazirlama konusunda cok guclu bir dildir.PHP cok yaygin olarak kullanilan,ucretsiz ve MICROSOFTun ASP sine alternatif olabilen bir teknolojidir.Web uygulamalari icin tam uyumludur ve HTML Kodlarinin icine direkt olarak adabte edilebilir.
PHP yazim dizini(syntax) bakimindan Perl ve C dilleriyle buyuk benzerliklere sahiptir.Cogunlukla PHP Apache(web sunucusu) ile birlikte bircok farkli isletim sisteminde kullanilabilir.PHP ayni zamanda ISAPI ve MICROSOFT IIS destekleyerek Windows ortaminda da kullanilabilir.Bir PHP dosyasi text,HTML taglari ve scriptler icerebilir.Dosyadaki scriptler server da yorumlanir.
Eğer PHP'yi tam anlamı ile anlamak istiyorsanız, HTML bilmenizi öneriyorum arkadaşlar.
Peki PHP'nin özellikleri, avantajları ve dezavantajları nelerdir?
PHP (Personel Home Page) Kisisel Web Sayfasi.
PHP , ASP gibi server-tarafli dildir.(Buda her türlü koda bir php gömebileceğimiz anlamına geliyor)
PHP Server tarafindan yorumlanir
PHP cesitli databaseleri destekler (MySQL, Informix, Oracle, Sybase, Solid, PostgreSQL, Generic ODBC, etc.)
PHP Acik kaynakli bir dildir(OSS)
PHP kullanimi ucretsizdir
Buraya kadar tamam, peki ya PHP Dosyası nedir?
PHP dosyasi, HTML taglari and script icerir
PHP tarayicilara HTML gorunumlu olarak doner
PHP .php, .php3″, or .phtml uzantilar ile tarif edilir.
Şimdi ise PHP kodlarını yazacağınız en kullanışlı programı takdim edeyim: NotePad ++.
Bu program tamamen ücretsizdir, ve her türlü kodu yazabilir.
PHP'nin tanımını öğrendik tam olarak, peki ya MySQL nedir?
MySQL veritabani saglayicisidir.
MySQL kucuk ve buyuk uygulamalarin her ikisi icinde uygundur.
MySQL standart SQL i destekler.
MySQL, PHP için çok önemlidir bu yüzden PHP'yi bitirdiğimde MySQL'a geçeceğim.
PHP+MySQL
Php, MySQL ile tam uyumlu bir dildir. Farklı işletim sistemlerinde yorumlanabilir. (Örneğin Windows'ta geliştirip Unix ile de paylaşabilirsin)
NEDEN PHP?
PHP farkli platformlarda kullanilabilir(Windows, Linux, Unix, etc.)
PHP butun serverlara uyumlu haldedir(Apache, IIS, etc.)
PHP resmi sitesi : www.php.net den ucretsiz olarak yuklenebilir ve kullanilabilir
PHP ogrenimi kolaydir
PHP'ye nasıl başlarım?
Bilgisayarınıza Apache Web Server yükleyin.
Apache Server'da, kendi yarattığınız kodları WWW klasörüne atarak, kodları deneyebilirsiniz.
Bilgisayarınıza PHP servisini yükleyin.
Bilgisayarınıza MySQL yükleyin.
Ya da ilk üç maddeyi görmezden gelip Apache2TriadDownload Apache2Triad from SourceForge.net
İKİNCİ DERSİMİZDE ÇALIŞACAKLARIMIZ: PHP Yazım kuralları.
İYİ GÜNLER