pHp mySQL bagıntılari

byanigli

Üye
17 Ocak 2011
61
0
Veri tabanına baglanmak icin
mysql_connect("sql kurulu makina genellik localhost","kullanıcı adı","kullanıcı sifre") or die (mysql_error."mysqle bağlanılamıyor")
veri tabanını secmek icin
mysql_select_db("veritabanı adı") or die ("veritabanı seçilemiyor");
tablo daki verileri cekmek
mysql_query("select alanınıadı from tabloadı where alanadı='aranacak kosul' );
tabloya veri eklemek
mysql_query("INSERT INTO tabloadi (alan1, alan2,…)VALUES (deger1, deger2,….);
tabloyu güncellemek
mysql_query("UPDATE tabloadi SET güncelleme WHERE kosul");
tablodan veri silmek
mysql_query("DELETE FROM tabloadi WHERE alanadi") ;
phpden sorgu olusturmak
$degisken=mysql_query("select tabloadi from phpisbest");
sorgudaki veri sayısını ogrenmek
mysql_numrows($degisken) ;
sorgudaki gelen verileri degişken aktarmak
mysql_result() not:1 den fazla veri gelecegi icin dongu kullanmamamız lazım

dipnot : unutmayınki bende bir insanım :) her insan gibi hata yapmış olabilirim nokta virgül vs... kullanirken dikkat ediniz ve hatalı bir yerde uyarınız ve bu kadar sql komutuyla basit otesi bir admin paneli bile yazilabilir yani umarsamazlık yapmayın . PHP&mySQL ve NETWORK ve Windows serverlarda elimden geldince yardım ederim PM atmaktan cekinmeyin
 
Son düzenleme:
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.