Ping (Bağlantı hızı yükseltme) Kesin Sonuç

Babayago

Üye
6 Tem 2015
92
0
Kali
Arkadaşlar bugün bir konu okurken orada bu konu ile alakalı olarak arkadaş bilgi veremediği için sizinle paylaşmak istedim örnek olarak söyleyecek olursak benim modemimde telefon,tablet,bilgisayar olmak üzere yaklaşık 11 tane cihaz tek router üzerinden 3 ağ'a bağlı ve bu anlatımı yapmadan evvel pingim 450 - 527 arasında gidip geliyordu eyer sizinde böyle sorununuz var ise aşağıdaki anlatımı takip ederek benim gibi pinginizi 107 ile 145 arasına çekebilirsiniz benim en yüksek gördüğüm 145 en az gördüğüm 107 ama genelde 121 ile 107 arasında gidip geliyor..

C:\Windows klasörüne giriyor ve system.ini yi bulup açıyoruz..

; for 16-bit app support
[386Enh] <----- burada gördüğünüz genelde tüm sistemde aynı değerdir..
woafont=dosapp.fon
EGA80WOA.FON=EGA80WOA.FON
EGA40WOA.FON=EGA40WOA.FON
CGA80WOA.FON=CGA80WOA.FON
CGA40WOA.FON=CGA40WOA.FON
[drivers]
wave=mmdrv.dll
timer=timer.drv
[mci]

( [386Enh] bu 386 Enh değerini 3000 'e çekiyoruz yani [3000Enh] olacak.. sonra kaydet diyip çıkabilirsiniz...

Not : Bir çoğunuz dosya değişim hatası alacak o yüzden önce farklı kaydet diyip masaüstüne system.ini yi kaydedin ve çıkın daha sonra masaüstüne kaydettiğiniz system.ini yi kes veya kopyala yine C:\Windows klasörüne giriyor ve system.ini yi yapıştırıp değiştirme isteğine evet diyoruz bu işlemden sonra ping sorununuz internet hızına göre ortadan kalkacaktır.. pc reset vs yapmanıza gerek yok ve internet te yazan TCPNoDelay onladık değer dword ekleme vs gibi şeylerle uğraşmayın ben onları daha önce yaptım fakat hiç bir sonuç vermedi tek sonuç aldığım system.ini değerini 3000 e çekmek oldu..

Yapamayan buraya yazarsa elimden geldiğince yardımcı olurum...
 

Babayago

Üye
6 Tem 2015
92
0
Kali
Bir şey daha var eklemeyi unuttuğum günde 1 defa modemin fişini çekip 10 saniye bekledikten sonra geri taktığınızda modem kendine gelecek ve örnek : 8 mbs internetiniz varsa ve hızınız 4 mbs vs inmiş ise tekrar 8 mbs a çıkacaktır..
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.