Planlı eskitme

0V3R

Katılımcı Üye
1 Ara 2018
314
0
Muş
Öncelikle Planlı Eskitmenin Tanımına Bakalım : Planlı eskitme, endüstriyel tasarımda bir ürünün belli bir süre sonra eskiyerek veya işlevsiz hale gelerek sınırlı bir kullanım ömrüne sahip olmasını tasarlamak ya da planlamaktır. Planlı eskimenin üretici için potansiyel yararları vardır

1Ampüllerin 118 Sene Aralıksız Yanabildiğini Biliyor muydunuz ?
Bir İtfaiye Yerindeki Ampül Tam 118 Senedir Yanıyor Ve Ben Bu yazıyı yazarken Yanmaya Devam ediyor.
Muhtemelen Sağda Solda Duydunuz Ama İnanmadınız.Hayır Gerçek Bilgidir.118 Senedir
1901 Den Beri Yanıyor Bu Ampül Fakat 200 Sene Yanmıyacağı Ne Malum? İşte İnsanoğlu Beynini Burda Devreye Sokuyor.Ve Devrim Niteliğinde ki İcatların Neslini Devam Ettirebilmesi İçin Yüz yıllar Süren Kar Amacı Güten Kuruluşlar Tarafından İşleme Sokuluyor.Kullanılan Malzemelerin 100 Yıl değilde 1-2 Yıllık Kullanılması Ya da Merkezi Bir Haraket İle Tüm Teknolojik Cihazların Yavaşlatılması Falan Buraya Değiniceğiz.


2.Gelelim Yavaşlatma Mevzularına Sizce Bir Telefona 64 Gb Ram Ya da Ekran Kartlarını Milimalize Edilip Takılması Gibi İşlemler Yapılamaz mı Tabiki de Yapılır.Uzaya Mikro Uydular Gönderiliyor ?
Bir Örnek Verelim iPhone 6, 6 Plus, 6s, 6s Plus, 7, 7 Plus ve SE. Bu Apple Cihazları Gelen Bir Güncelleme İle Yavaşlatıldı Ve Modellerinde Örnek Verelim Yine.
Güncellemeden Önce 1400 Mhz Olan Cpu Frekansı
Güncellemeden Sonra 600 Mhz Düşürüldü.
Ve Haliyle Cihazda Yavaşlama Söz Konusu Oldu.Buda Sizi İphone 8 E Teşvik Etti
Bunun Hakkında Kaynak Veremicem Dolu Kaynak Var Zaten Bir Aralar Baya bomba olmuştu.


Bu Örnekler Kısıtılı Değil Siz Elinizle Beyaz eşyalarınızı güncelleyemezsiniz.O Kendisini Günceller Ve Hata Verir Bu da Sizi Yenisini Almaya Teşvik Eder.

Umarım Anlamışsınızdır Fakat Not Düşeyim Bu Yöntem Olmazsa Teknoloji Firmaları Varmı olurdu yoksa yok mu olurdu bilinmez.
 
Son düzenleme:
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.